Vi var på en träningstävling i lydnad 2010 men sen har lydnadsdelen legat på is tills 2018 då vi gjort en nystart. Nu satsar vi på att försöka få lydnadsdiplom i startklass under åren som kommer.

Sandie:

Nu ska jag berätta lite om att lydnad är lite speciellt. Vi tävlar i det som heter "Lydnad startklass". Först får man dra sitt startnummer genom att välja en hundgodis som matte säger är en hel måltid (den runda "kakan" längst fram i bild). Sen får man visa upp sin medhavda apport för domaren. Har man ingen med sig finns de bara i storlekarna stor, större och störst att välja på. Det är väldigt strängt hur man får gå in på planen där man sen måste "sitta fot" och då säger en medhjälpare till domaren "moment börjar". Då startar man och gör i bästa fall precis som matte vill och avslutar med att "sitta fot" igen varpå medhjälparen säger "moment slut". Då skulle man ju kunna tro att man får lite godis men ack så fel. Man får bara en siffra på ett bläderblock och om den är 10 betyder det att man har varit perfekt. Det är den nästan aldrig 🙂. Om den är 0 så är man underkänd, ja man är en nolla helt enkelt😙. Jag har aldrig fått 0 men Zessa har fått det flera gånger 😀. Efteråt ropas prislistan upp baklänges. Det betyder att nollorna får gå fram först. Zessa brukar få gå fram tidigt. Får man över 120 poäng är man godkänd. Det får jag 🙂. Om man får över 160 poäng får man uppflyttning och efter 3 uppflyttningar får man lydnadsdiplom och titeln LD. Det vill jag ha men jag har bara 2 uppflyttningar!

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan