Onsdagen den 28 december

Jag vet ju att hon har det jättebra i sitt nya hem men som mamma måste man få vara lite ledsen iallafall. En av mina bästa vänner Lusi tar hand om henne nu för de bor tillsammans. På bilden ser ni Lusi, Siri och deras goa matte Caroline. Siri är en liten karsk dam och som matte E sa till Caroline då hon flyttade "hon är liten men hon tar ingen skit"! Nä, hon är som Grynet 😀.

Mina andra busar bor kvar och vi har nyligen firat jul. I vanliga fall brukar huset vara fullt av släkt som kommer på besök men i år var det många som jobbade och andra saker som hindrade att vi träffades så matte, matte och husse bestämde sig för en lugn jul.

Vi åkte alla till Fjällbacka och på julafton tog vi en långpromenad över golfbanan allihop utom husse som bytte däck på bilen istället.

Zessa och Zorro sprang så sen sov de resten av dagen, orkade inte ens öppna paket!! Jag hittade nästan en liter gula kantareller som matte E stekte och som vi sen hade på omeletten på julbordet. Matte S var tvungen satanna kvar när vi andra åkte hem för hon tränar med revyn varje dag nu fram till premiären.

När vi kom hem fick matte E för sig att vi borde ta ett julbad 😮! Nu luktar vi alldeles förfärligt gott allihop utom matte E själv som visst missade det där badet. Somliga behövde bara bada fötterna och magen (Zessa och Zorro) och fick dessutom GODIS för den kolossalt lilla insatsen. Matte påstod att det var viktigt att de tyckte det var roligt att bada 🤨.

Zessa och Zorro tränar just nu på att visa tänderna. Zorro hatar det men Zessa är rätt duktig. Stackarna, matte E har bestämt att de ska få debutera på utställning i Örebro i början av februari. Själv slipper jag men ett rykte säger att matte E anmält mig till en kurs i rallylydnad i vår. Är det något man gör i bilen?? Ja, vi får väl se.

Nu ska jag natta, har ett litet ben jag tänkte smaska på en stund också 🙂.
Slick på alla från Er Sandie

Voff!
Jag är lite ledsen just nu för min minsta lilla tös Siri har flyttat

😥.

Söndagen den 18 december

Voff!
Nu tycker jag att det är riktigt katt-väder ute! Om jag inte absolut MÅSTE kissa så går jag inte ut 😎! Idag fick dock matte för sig att vi skulle åka till Örebro på chihuahuapromenad. Jag försökte övertyga henne om att ingen annan chihuahua var så vansinnig att de åkte på promenad i -1 och snöglopp. Eftersom hon vägrade ta reson åkte vi iallafall. Jag, Bonzo och stackars Zessa tvingades med. Och vem hade rätt?? Självklart jag! Ja vi träffade 2 stackare med tjocka tröjor på sig men jag hade nästan rätt iallafall. Bonzo brydde sig inte om kylan utan påstod att det var kanon och konstigt nog verkade Zessa också tycka det, fast det kanske var nyhetens behag! Jag önskade att jag också hade haft en tjock tröja men matte säger att bara veklingar har tröja före -5 .

Annars leker jag med alla mina småttingar och även med min stora kille så mycket jag hinner. I veckan nu flyttar Siri, vi håller på och bo in hennes nya bur så den ska lukta gott när hon bor själv i den sen. Zorro gör sitt bästa för att bita sönder den och det gillar inte matte E, hon säger att om han förstör den ska hon dra in hans godis i en månad!!

Matte S är i Fjällbacka och kommer inte hem förrän efter trettondagen nu för hon tränar med revyn till premiären då. Vi ska nog fira jul i Fjällbacka, häromdagen tog vi ungefär 50 kort till julkort. Det bästa ser ni på startsidan (och då fattar ni hur de andra ser ut antar jag).

Nu vill jag bara säga: FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA - EN RIKTIGT GOD JUL 😘😘😘 Er Sandie

Söndagen den 11 december

Jag har låtit småttingarna skriva nu varsin gång men nu är det nog bäst att jag tar över själv igen.

Men det har varit mycket att göra och det är så sant som det är sagt "små valpar, små bekymmer - stora valpar, stora bekymmer" 😀. Fast bekymmer är det väl inte direkt, mest hårt arbete. Jag måste ju se till att de är hela och rena, uppför sig bra, äter och en massa andra saker! på torsdag ska de iväg och få sin andra vaccination och sen flyttar min minsta lilla tös hemifrån. Hon har fått det vackra namnet Siri nu. Min kompis Lusi får bli hennes extramamma och hon har lovat att ta väl hand om Siri nu när de ska bo tillsammans.

Matte S är i Bullaren och tränar på Revyn. Husse och matte E hjälpte henne att skriva en sketch innan hon åkte. De skrattade alldeles väldigt fast jag vet inte om jag tyckte den var så bra. Ni ska få höra! Jo det var en som gick till bröllopsfotografen, han sa........ Nej visst nej, jag får ju inte avslöja den före premiären!! Vi får ta den senare.

Annars har vi varit ute och lekt mycket. På bilden ser ni mina väluppfostrade flickor Zessa och Siri i förgrunden, min stora pojke Bonzo till vänster och min lilla odåga Zorro med mig.
Visst är det konstigt att pojkar verkar ha det lite svårare att fatta! Zessa och Siri har fattat det där med att pinka ute hur bra som helst men Zorro verkar lika förvånad varje gång . Men han är iallafall väldigt glad hela tiden!! När han lägger öronen bakåt och springer och viftar på hela bakdelen tycker jag han är väldigt lik sin pappa.

Nu ska jag äta mitt lilla ben och sova en stund.
Slick från Er Sandie

Voff!
Oj, nu var det länge sedan jag skrev!

Söndagen den 27 november

I går

var Lusi och hälsade på oss tillsammans med sin matte Carro. Mamma påstod att vi skulle säga tant till Lusi som tydligen fyllde 7 år igår. Vi hade ingen present men hon fick ju iallafall träffa mig och det var ju som en present. Min storebrorsa tyckte Lusi luktade toppen så han blev instängd bakom galler  för han ville tydligen gifta sig med Lusi på stört!

Jag upptäckte efter en stund att tant Lusi såg ut som mamma i underredet och då jagade jag och syrrorna henne för att se om han också innehåll någon smaskig mjölk. Hon räddade sig upp i Carros knä efter en stund när mina syrror var lite för "på". Själv skötte jag mig exemplariskt och det kan ni se på bilden där JAG sitter längst fram och är snyggast .

Vaff!
Äntligen får jag skriva!! Det är för mycket tjejsnack här, nu behövs det lite manliga åsikter tycker jag och även om min brorsa inte älskar mig (ännu) så håller han med 😎.
Jag har fått min stamtavla nu. Där står att jag heter Sagaris Splendid Zorro (som om jag inte skulle komma ihåg det annars). Jag kallas Zorro och det händer att jag lyssnar om någon ropar det.

Idag har vi åkt till Kumla igen. Jag som på vägen. Vi hämtade matte S på en station, jag vet inte riktigt vilken men hon kom från Stockholm och nu är hon tydligen "certifierad laserterapeut"

.

Själv är jag chihuahua!

När matte E var på laserträff i Stockholm förra helgen och matte S på revyträning i Bullaren passade vi husse. Det var jättekul för vi lekte BARA kill lekar då. Vi sprang jättefort i trädgården och busade jättemycket. Så fick vi sitta och se TV nästan så mycket vi ville . Vi vill passa husse snart igen fast det dröjer nog för han verkade lite trött efter helgen. Ändå sprang vi mycket mer än han!!

Appråpå trött så ska jag sova nu. Slickar i massor från Zorro

Onsdagen den 16 november

Noff!
Äntligen är det MIN tur att skriva! Det är jag som är Sagaris Splendid Zessa 😎, snyggast, störst och smartast! Jag är också väldigt snäll och därför är det inte bara jag som är med på kortet (fast jag är ju sötast förstås) utan mina syskon on en kompis får också vara med.

Vi har haft besök av mormor och morfar. Alla verkade känna dom utom jag, Zorro och Jessie. Men NU känner vi också dom och det var jättekul när dom var här. Mamma sa att man får mycket ben och godis av mormor men det märkte inte jag 🤨. Men hon gillade mig mest tror jag för jag heter nästan samma som en hund som dom hade och som finns på bild på en egen sida här som heter "Sessan". Väldigt vackert namn faktiskt.

I söndags hade vi besök av Fifi som är den ljusa chihuahuan på bilden. Hon är 1 månad äldre än jag och bor hos Monika på My Grace. Vi lekte jättemycket så till slut somnade vi av trötthet. På bilden var det tjejerna mot Zorro 😀. Jag sitter i mitten på Idas knän. Vi ska kanske ses på fredag igen och leka.

Imorgon ska vi få chips och vaccination . Jag tror det går att äta båda delarna så det blir nog jättegott som omväxling till våra kulor. Kalaset blir hos en som heter Leif i Örebro. Mamma och Bonzo har varit där förut och Bonzo säger att det kanske inte blir så kul som vi tror 🤨. Jag vet inte riktigt vad han menar då?

Vi har fått koppel också. Jag har ett rött halsband och rött koppel. Det hade mamma när hon var liten så det är bättre begagnat. Jessie har en svart sele som Bonzo hade när han var liten och ett nytt gult koppel till. Zorro har fått ett nytt svart halsband och ett nytt blått koppel, jo somliga kostar man på! Fast jag är rätt nöjd med mitt röda iallafall. Vi springer lite kors och tvärs och då blir det en snygg färgad fläta av kopplen 🤩.

Nu ska jag tydligen ut och pinka säger matte så 1000 nospussar till ALLA från Zessa.

Måndagen den 7 november

Noff!
Idag är det jag, Nollan som nog heter Jessie nu som skriver 😀. Det skulle varit en bild på BARA mig men matte sa att det är det på en annan sida så min tröga brorsa var tvungen att vara med! Om ni vill se oss "live" har vi en kanonfilm (enligt mig och syrran iallafall) under Valpsidan.
Livet är toppen. Jag har redan uppfostrat människorna till att klia min mage när jag lägger mig på rygg 😎. Det brukar jag börja morgonen med och sen går vi ut och kissar. Matte E är väldigt noga med att man måste kissa och bajsa ute även om det är kallt och regnar. Därför är vi ute minst 12 gånger på dagen och så en gång på natten. Vi brukar säga till vid 04 ungefär. Ibland händer det en olycka ändå. Ja, givetvis inte av mig men det förstod ni väl utan att jag sa det 🙂.
Käket är så där. Det verkar vara ransonering på den supergoda mjölken och man får en sorts små hårda runda kulor och vatten. Ibland får vi mjölk och då suger vi så det hörs in till grannen . Vi har en just korg som vi sover i, väldigt mjuk och bra. Man kan dessutom träna sin balans på den om man står och går på kanten. Det bär mig emot att säga att Zorro är suverän på det!
Jag har en storebror också. Han verkar ignorera mig tycker jag 😠. Det ska han minsann få sluta med bara jag blir lite större först.
Idag skulle vi ta bilder där vi stod på ett fånigt bord. Zorro var så mallig och sa att det var såå roligt. Sessa tyckte det var så där men lät sig "tvingas" till en snygg pose av matte E. MIG var det ingen som lyckades tvinga iallafall. Har jag bestämt mig så har jag! Det fick räcka med en huvudbild. Det tog sån tid att försöka ta ett kort av mig så det blev ingen huvudbild på Sessa för då tog batteriet slut!

Nu säger mamma att jag ska natta, puss på alla från Jessie-Nollan, mamma hälsar.

Måndagen den 31 oktober

Voff!
Snart har matte och matte kommit överens om namnen till småttingarna. Dom verkar ha det jättesvårt och har ältat hur många namn och teman som helst! Ett tag var dom inne på gamla gotländska släktnamn som Bulmering, Malört och Bull 😮. Inte särskilt vackert tyckte jag även om man la till ett förnamn.

Idag försökte dom ta kort igen men det var omöjligt trots mutning med skinka! Själv hade jag gärna stått och smålett lite fånigt för en bit skinka men jag var inte tillfrågad 😥.

Matte S var på laserkurs i Stockholm i helgen. Jag tror inte det bara var kurs för hon beskrev en massa god mat och talade om att hon träffat Antonia och mig veterligt går inte hon på någon laserkurs . Idag körde hon laser på matte E för att testa en ny grej och nästa vecka när mormor och morfar kommer hit ska mormor tydligen få vara försökskanin för ett nytt ingrepp 🤔. Jag tror faktiskt inte att mormor vet om det ännu så säg inget till henne! Iallafall är matte certifierad laserterapeut efter nästa utbildningshelg och det verkar hon tycka vara bra. Senast lärde hon sig att köra laser på djur!!!!!! Kursledaren visade på en bit av en död häst 😮😮!!
JAG betackar mig iallafall för någon behandling för jag mår helt bra. Fast jag har inte vägt så här lite sedan jag var 1 år! Bara 2640 g. Jag bara MÅSTE ha mer mat! Tur att mormor kommer, hon vet vad en hungrig hund behöver!

Nu ska jag sova min skönhetssömn (inte för att det behövs, jag är ju redan vacker) slick på er från Er Sandie


Måndagen den 24 oktober

Ja, kanske inte Bonzo då men alla småtrollen.
Själv är jag lite mager och tufsig och nu verkar det blir snålare med maten till råga på allt! Matte E har sagt att småttingarna ska börja äta annan mat nu och det ska bli rätt skönt tycker jag. Fast jag tror att jag behöver extraransoner ett tag till om jag får bestämma.
Idag lekte jag och "Killen", han fattade rätt bra hur det skulle gå till trots att han är kille 😀. Men de orkar inte så länge någon av dem. På bilden ser ni att matte S verkar ha slocknat också, hon lekte väl för mycket 😀. Det är "Långstrumpa" som sitter på benet och "Nollan" som står nedanför. "Killen" har somnat hos matte!

Nu ska alla få en liten kvällstår och sen ska jag "ta natta". Slick på er alla från Er Sandie

Voff!
Just nu händer det inte så mycket mer än att mina vackra barn växer och blir mer och mer intelligenta

.

Söndagen den 16 oktober

Voff!
Min minsta dotter "Lillstrumpa" dog igår efter att varit sjuk en vecka. Det är sorgligt men nu måste jag ägna mig åt mina andra  barn som är pigga och växer. På kortet ser ni mig och "Långstrumpa" som är en kavat tjej som utforskar det mesta. Hon vill bland annat gärna "utforska" Bonzo men han är inte lika förtjust. Jag tror han är lite rädd för Långstrumpa jag .

Annars är dagarna ganska lika! Jag jobbar och matar puppisarna. Trots att jag äter 3 gånger så mycket som jag äter i vanliga fall är jag så hungrig och "mager". Matte säger att jag är "lätt som en plätt" och att mesta vikten sitter i tuttarna . Tur jag inte har superkorta ben för då skulle de släpa i marken!!
Det börjar bli lite bättre nu för nu har vi börjat gå ut hela familjen. "Nollan" bajsade ute idag för första gången och det tyckte vi var en stor händelse. Då förstår ni att det är lite trögt här och att det inte händer så vansinnigt mycket.

Matte E och husse var på Ica Maxi i Örebro idag och vaccinerade. Det hade inte varit så värst mycket folk men däremot kom tidningen (Nerikes Allehanda alltså) och gjorde en intervju. Det var toppen tyckte husse, gratis reklam, utan att man behövt göra ett enda dugg. Matte S och vi var hemma för valparna får inte gå på köpcenter ännu.

Nu ska jag mata hungriga gänget innan jag nattar.
Slick från Er Sandie

Söndagen den 2 oktober

Voff!
Det är svårt att hitta på något att skriva om när det enda man gör är matar och sköter om sina gulliga snuttevalpar 😀. Jag kan iallafall berätta att på bilden ser ni från vänster (som det så fint heter) Killen som är enda killen vilket hörs på namnet. Bredvid honom ligger Nollstrumpa som är lite rödare än de andra. Därnäst ligger Långstrumpa som är ett matvrak och stångar sig fram var som helst (brås lite på mig faktiskt 😉). Hon väger mest, ökar mest i vikt och äter jämt! Längst till höger ligger Lillstrumpa som väger absolut minst och som typiskt nog ligger på rygg och äter. Hon är lite clown i gänget 😀. Lillstrumpa har lite ljusare färg än de andra.
Matte säger att vi måste hitta på riktiga namn snart för annars så kan vi fastna i de provisoriska namnen och hur vore det att heta Sagaris Nollstrumpa!!!

Nu får ni titta på valpsidan på 1-veckors bilderna av sötnosarna, Långstrumpa piper så jag måste ila till matningen!!

Slick från Er Sandie.

Söndagen den 25 september

Voff!
Vilken vecka!! Jag lovade ju att skriva i fredags men jag fick annat att tänka på så jag hann inte. Nu ska jag berätta! Matte E och jag skulle åka till veterinären för att röntga mig. Det var en helt ny veterinär för det fanns ingen tid hos Leif som jag brukar gå hos. Hon var jättesnäll men redan på vägen dit började jag få värkar. Röntgen visade 4 valpar och de låg fint med huvudet nedåt på rätt ställe. Jag hade så mycket värkar och matte E såg en ganska stor vattenblåsa när vi skulle åka hem. Gissa om hon blev nervös!! Hon var ju ensam i bilen tyckte hon (fast det var hon ju inte för både jag och Bonzo var med) . Då ringde hon Monika (som har My Grace och är JÄTTESNÄLL). Monika sa att hon skulle sätta mig i framsätet (bra sagt, det gillar jag) så matte stannade och flyttade om. Eftersom jag ändå fick flytta fram passade jag på att sätta mig i knät på matte vilket hon inte gillade men inte kunde göra något åt för vi hade så bråttom.
När vi kom hem kom Monika och sen gick vattnet. Sen slutade allt och då gick jag och la mig. Det var inte populärt och efter 3 timmar ringde matte till Djursjukhuset i Karlstad. De sa att vi skulle komma direkt. Först

var det jättetrevligt där, vi fick komma in direkt till ett trevligt rum. Sen blev det lite trist för då kom det en och stoppade in en nål i mitt ben. Fast för att vara nål-människa var hon väldigt bra och rar. Sen fick jag röntga mig IGEN! Tror ni inte att det var en liten besvärlig valp som då kanat ner och låg som en makaron med ryggen först 😥!!

Det tog matte och veterinären bara en minut att bestämma att jag måste OPERERAS 🤒!! Själv hann jag inte säga vad jag tyckte innan jag redan sov 🤨.
När jag vaknade igen satt matte E och Monika med valparna och jag fick dem sen en efter en. Det var 3 tjejer och en kille. Det var de vackraste barn jag sett sen jag såg Bonzo. Pigga och matglada var de också och fast jag var lite trött slickade jag dem noga.

Sen dess har jag varit lite upptagen om ni förstår .
Nu är det några som piper efter mat så jag måste ila, slick från Er Sandie

Tisdagen den 20 september

men det kostar på! Käket är väl hyfsat just men för LITE!!! Lyckligtvis kan jag fixa en del extrakäk för matte är så klantig att hon tappar på golvet ganska ofta. Om man bara står vid hennes fötter i köket så regnar det nästan alltid lite "manna". På bilden har jag t ex fått tag på ett väldigt gott potatischips 😎. Matte försökte få mig att släppa det genom att bestämt kommendera "LOSS". Tror hon verkligen att jag går på den lätta!!!!

Den här vecka kommer jag att skriva på valpsidan på fredag för då ska matte och jag på röntgenundersökning och få veta hur många valpar det är! Jag tror det är många, i alla fall är det många tassar som sparkar.

Voff voff!
Nu ska jag berätta vad jag gjort sedan senast!
.......................................................................

Tyckte ni det bara var ett stort tomrum så tyckte ni rätt! Jag har faktiskt inte gjort nästan någonting 😮. Dels har jag inte så mycket rörelseutrymme nu och dels anser jag att en blivande mor behöver vila 🤩. Matte säger att jag ser ut som en tjock shetlandsponny! Det är inget fel tycker jag

Nu ska jag natta för både jag och alla valpar behöver vila, slick på er alla från Er Sandie

Måndagen den 12 september

Voff!
JAG har varit på hunddagis!!! Alltså, det finns ganska många man inte vill vara polare med på såna ställen . Kolla bara han på bilden 😥! Som tur var så var det jättetrevliga tjejer som jobbade där. Och käket var bra!! Fast visst var det skönt att bli hämtad vid fem!

Jag tar det lite lugnt just nu, är rätt tjock tom om jag får säga det själv! Matte tycker 3 puppisar är lagom och höll på att svimma då hon läste om en chihuahua som fått 6 st helt nyligen. Så många har hon inte förslag på namn till! Husse tycker vi ska döpa valparna efter våra toppengrannar. Matte sa att i så fall blir det "Hunting Alf" och "Bright Birgit" 😀!! Alias Affe och Biggan då alltså! Matte E sa att hon tyckte "Sagaris Splendid daughter of Gaston" var fint eller "Sagaris First Princess". Själv tycker jag Sandie är snyggt. Kunde ju heta Sandie´s daughter number 1, Sandie´s daughter number 2 osv. Bonzo tycker att alla ska heta bara Bonzo för det är det finaste namnet tycker han.

Imorse tiggde jag stjuts till jobbet, det regnade och jag ogillar starkt att blöta ner pälsen. Bonzo fick gå för han var inte lika förutseende! Sen försökte jag låtsas som jag inte hörde vid kvällspromenaden men då sa matte att "så lätt lurar man inte henne". Alltså tvingades jag gå minst runt kvarteret! Finns det verkligen inte någon lag på sånt!!! Jag ska skriva till Fredrik Reinfeldt om det!!

Nu ska jag sova. Jag börjar kvällen i skinnfotöljen, fortsätter i matte S säng och avslutar i matte E och husses säng!
Slick på er alla från Sandie

Måndagen den 5 september

Voff!
Jag har fått börja uppfostra familjen lite nu. Ganska ofta är dom VÄLDIGT osnabba på att serva mig 😮. Då skäller jag lite uppfodrande så det blir fart på dom! I natt till exempel ville jag bli upplyft i matte S säng eftersom min figur just nu hindrar mig från att hoppa upp 😉. Tror ni matte fattade det? Nej då, hon bara SOV! Då ställde jag mig så nära jag kunde och skällde först lite försynt. Inte vaknade hon inte! Då fick jag ta i lite och då vaknade matte E men hon börjar väl höra dåligt för hon trodde jag var på bottenvåningen och ville gå ut så hon gick NER! Som om jag skulle vilja gå ut mitt i natten 😮. Till slut vaknade matte S och lyfte upp mig 🤩.

Husse lyfter alltid upp mig direkt men tyvärr är han borta ur leken nattetid eftersom han inte kan ha några hundar i sin säng eftersom han sparkas så mycket!! En gång fotade han till mig så jag undiker honom när han sover. När han vaknat på morgonen är han till bättre nytta och då kan man lugnt krypa ner under täcket.

Idag regnade det och då går jag av princip inte ut förutom när jag blir tvingad. Varför skulle jag blöta ner min snygga päls för det otvivelaktiga nöjet att gå en promenad? Det går bättre att slippa nu än i vanliga fall, jag låtsas se lite lidande ut och visar magen så ger dom sig .

Jag satte in ett kort från igår på mig så ni ser att jag är frisk och kry (jämför järna med Bonzo´s kort!)

Nu ska jag välja sängplats för inatt, slick på er slla från Er Sandie😘.

Tisdagen den 30 augusti

Voff!
Idag fyller världens bästa moster Karin år 😀. Jag och Bonzo gratulerar JÄTTEMYCKET och hon vet att vi skulle slicka hela hennes ansikte dagen till ära om vi var där. Jag hörde talas om att det skulle bli räkor och aioli och eftersom maten här hemma är i snålaste laget hade jag gärna åkt till moster och ätit men matte sa att det var för långt 😥.
Nu undrar ni hur mycket moster fyller förstår jag. Då ska jag berätta att för 8 år sedan skulle matte S och hennes kusin Lilli spela regionfinal i Bankboken Cup i golf. Matte S var med i flickor 14 år och Lilli i flickor 16 år. Moster Karin stod och grejade lite vid Lillis bag och då kom startern fram och frågade om det var hon som skulle spela i nästa boll 😎! Jag trodde alltså att hon var med i flickor 16!!! Snacka om ungdomlig 🤩. Men hon fyller 3 år mindre än matte E som i sin tur är lika gammal som Ingemar Stenmark (men inte lika vältränad). Då kan alla räkna ut det utom Bonzo som tycker att man kan skriva åren direkt. Han hälsar att själv är han 2 och ett halvt år och det är ingen hemlighet. Ni som inte känner moster Karin kan se på bilden hur hon ser ut så ni känner igen henne om ni träffas.

Det blir mycket grattis idag (man kunde tro att det är någon firarspalt) men vi måste också gratulera Gastons matte Yvonne. Båda Gastons "plastbröder" Pajas och Orwinn fick cert på utställningen förra helgen. Kanonbra gjort 😀.

Själv tar jag det lite lugnt och nu ska jag sova skönhetsömnen. Somliga i min flock kallar mig "Fetto" (se bild på valpsidan).

Slick på alla från Er Sandie

Måndagen den 22 augusti

Voff!
Bara slit och släp varje dag! Idag var det KM i agility i Örebro brukshundklubb. På bilden kan ni se nästan alla som var med! Jag hade bestämt mig för att ta det lite lugnt så jag strosade lite sakta mellan hindren först men sen var det ganska kul så då drog jag på lite mer. Till slut blev jag 5:a av 12 i small. Bonzo blev 7:a. Både Bonzo och jag nollade i hopp fast vi fick lite tidsfel. Bonzo började med att skämma ut oss i agilityklassen 😮. Han KISSADE på en tunnel!!!! Alla skrek! Man får ABSOLUT inte kissa på planen. Men sen skötte han sig. Jag fick 2 pokaler! En för att jag och matte S blev årets rokie 2009 och en för att vi blev 2:a 2010. Dom var jättefina.

Nu ska jag tala om vad en blivande mor behöver:
1.Vila, vila och vila. Inget tjat om att gå ut och gå utan en mjuk och varm sovplats där man kan ta det lugnt.
2. Lax och lyx. Gärna kokt och den vinner INTE på att blandas med torra kulor! Tore Wretman skulle vrida sig i sin grav om han visste att matte förstör laxen så 😮.
3. Köttfärs, kalvstek och gormet-kyckling. Här gäller samma sak, inga kulor utan möjligen någon liten fräsch primör till.
4. Att klias på magen oavbrutet om man inte äter eller sover. Här måste matte och husse läras upp att när jag viftar lite med ena tassen kliar de för lite.

Kan vara något jag glömt men då tar jag upp det nästa gång så kan ni bara lägga till det till listan. Kanske borde jag skriva en bok 🤔. Nya Valpningsboken kanske, ska säljas till svenska kennelklubben sen så att rätta läran sprids bland sveriges uppfödare 🤩.

Jag tar och sover på saken, natti från Er lagom tjocka Sandie

Måndagen den 15 augusti

Voff!
Idag är det min födelsedag! Jag fyller 5 år och har firat det med ett ben, lite fläskfilé (med betoning på LITE!) samt en tomat som jag knyckte när matte tappade den på golvet. Ja vadå, jag trodde förstås att det var en present 😀!!

Annars är allt bra, jag har trappat ner lite inför mammaledigheten men matte S påstår att vi ska vinna KM i agility nästa måndag innan jag kan trappa ner på riktigt. Det tycker jag verkar lite jobbigt, varför kan vi inte bara ta det lugnt och klia magen iställat? Jag låtsas att jag inte hör när matte och matte ropar att vi ska ut och göra något jobbigt . Fast dom brukar inte ge sig och till slut blir jag tvungen att gå ut iallafall. 

Somliga sägar att jag har blivit TJOCK 😮! Matte E vägde mig igår och då vägde jag lite över 3 kg. Det tyckte matte var jättetjockt. Normalt brukar jag inte väga över 2,8 kg. Det kanske är många valpar vad det en som sa men matte tycker det räcker med ett par stycken och det tycker jag med.

Matte E har sagt att vi ska börja med en ny aktivitet, nämligen rallylydnad. Hon sak bara hitta en bra kurs först. Jag hoppas det tar lång tid för henne att hitta det så jag kan vila i lugn och ro ett tag till. 

Slick på er alla från en vilande Sandie 

Söndagen den 7 augusti

Voff!
Veckan har varit bra. Jag har försökt hålla igång husse med jobb så gott jag kunnat. Flera kvällar tog jag med honom och Bonzo på långpromenad när matte E och matte S var borta. För att han inte ska känna sig ensam har jag suttit i hans knä nästan hela tiden och låtit honom klia mig på magen. Det gillar han. När han försöker sluta viftar jag med tassen och puffar på honom och då börjar han igen. Snacka om att han är väluppfostrad 😀.

Matte S har fortfarande semester men vi var och hälsade på henne ett par dagar. Hon var brun som en pepparkaka och verkade vara på fest rätt ofta. Tur att hon snart börjar jobba igen . Hon hade iallafall hunnit en del annat också för hon hade gjort jättefina ljusarrangemang av de saker hon köpte på ljusfabriken i Ängelholm och städat hela Birdiebo. Tur det för mormor och morfar kommer dit i övermorgon så då blir det "inspektion". Vi hjälptes alla åt att klippa häcken i Birdiebo igår. Dva Husse klippte, matte och matte krattade och bar bort och jag och Bonzo övervakade så att arbetet flöt på bra.

Idag regnade det så vi har varit mest inne. Matte E läser högt för mig ur valpningsboken. Där står det hur allt går till och matte påstår att den här gången måste vi följa bokens alla regler. Jag lovar inget jag, men jag mår toppen just nu.

Natti allihop och slick från Sandie, än så länge ganska smärt om midjan!

Söndagen den 31 juli

Voff!

Det har hänt massor sedan sist. Jag har varit i Skåne och träffat Gaston så nu ska Bonzo få småsyskon. Det var JÄTTEKUL att träffa Gaston igen. Jag kände igen mig redan utanför grinden och viftade på svansen som en propeller. Vi träffades flera dagar och det var lika roligt at komma dit varje gång. Det var också jättekul att träffa Yvonne igen, däremot hade jag kunnat undvara träffen med katten Jacko. Matte och matte var så fåniga och klappade på den och sa att den var jättefin! Var då undrar jag, den var mest lurvig och syntes väl inte så där jättebra under allt hår.

Vi bodde på hotell i Ängelholm och det var ett sånt där hundvänligt hotell. Redan när vi kom fick jag en egen påse med handduk, godis och en lyxig kräm som jag inte vet riktigt var jag ska ha men matte får läsa på om det. Det var en designer-kräm, fint va! Vi var hos mormor och morfar i Förslöv alla dagarna och hälsade på. Där är det bra käk må ni tro. Första dagen fick jag kalvstek och andra dagen rostbiff. Idag försökte jag matstrejka hemma för att höja nivån på käket här i Kumla men det gick inte, matte vidhöll att torrfoder är det bästa så ikväll orkade jag inte fortsätta matstrejken utan åt allt som bjöds. Det finns ju gränser för principer och min gräns heter HUNGER!!

När vi åkte hem åkte matte S till Fjällbacka, hur mycket semester ska hon ha egentligen??? Jag, matte E och husse åkte tåg till  Kumla. Det var kul att träffa Bonzo igen, han har slutat yla och det var skönt!

Slick på nosen från Er Sandie

Tisdagen den 19 juli

Voff!

Jag har fått "husmors-semester" och det var verkligen på tiden! Bonzo fick vara kvar med matte S i Fjällbacka och jag åkte med matte E och husse till Kumla. Egentligen var det flera veckor för tidigt och tyvärr gjorde det att jag missar 2-dagars tävlingen i agility i Ulricehamn nu. Jag som tänkt ta min sista pinne för uppflyttning till klass III där! Alltså, jag fick "semester" för att jag börjat löpa och då får man inte vara med och tävla.

Matte och jag åkte iallafall på Chihuahuaträff i söndags för det var så tidigt i löpet. Killarna var ju förstås intresserade, jag morrade åt dem alla fast inte så mycket åt söta Melvin (som ni ser på bilden). Vet ni att det var en KATT med på chihuahuaträffen!!!!! Den var svart och satt först i en bur som dom bar. Den hade inte velat vara ensam hemma! Va, det får man väl bara vara om man är katt 😮. Som katt är det ens plikt att vakta huset mot råttor när alla andra är borta tycker jag. Iallafall fick katten plötslig för sig att komma ut och vara med oss chihuahuor. Snacka om en katt bland hermelinerna . Jag luktade på den i baken och det var ingen rolig upplevelse, hu, den luktade KATT! Jag morrade lite på den för att testa men då blev matte E sur så det fick jag inte göra. Då tänkte jag att jag skulle ge den en chans till och puttade lite med nosen på den. Då slog den med sin tass efter mig 😮! Vilken otacksam varelse, jag ignorerade den helt efter det.

Annars har det varit lite sjukstuga här, både matte och husse har varit dunderförkylda. Matte E satt inte vid datorn på tre dagar utan la sig redan klockan nio på kvällen så då förstår ni att hon varit däckad 🙂, hon som sällan lägger sig före midnatt annars. Hon orkade inte ens hjälpa mig med bloggen igår. Idag är hon bättre så jag tvingade upp henne att skriva men hon tjatar redan om att sova. Husse var så dålig att han inte kunde träna saxofon och det är ett tecken på svår sjukdom men han är också på bättringsvägen och just nu provblåser han lite 🤩.

Nej, bäst att natta nu så man håller sig frisk, jag ska ju ut på resa och på en massa spännande saker men det berättar jag om ett par veckor .
Slick från Er Sandie

Måndagen den 11 juli

Voff!

Visst är det toppen att det är så varmt! Vi är ute jättemycket och jag tränar på allt möjligt. Till exempel på att jaga bort igelkottar. Jag HATAR igelkottar 😠😠! VARFÖR ska de tvunget bo i MIN trädgård? Häromdagen hittade jag en och skällde och hoppade runt den så det blev en djup "ring" i gräsmattan runt den. Matte försökte tala om att den var "så trevlig och fin". Var då undrar jag?? Ingenstans jag såg iallafall!

Vår ena granne håller på att sätta upp ett plank. Det är bra tycker jag då slipper vi se deras hundar som ingen av oss gillar värst. Dessutom kan de förhoppningsvis inte komma in i MIN trädgård då.
Vår andra granne var vi och grillade hos i lördags. Matte sa att det var jättegott, själv fick jag inte smaka men jag och Bonzo var med en stund tillsammans med Zebbe och Lizza som bor där. Vi gick en promenad på kvällen tillsammans och det är alltid jättekul. Bonzo är lite kär i Lizza men hon är inte ett dugg kär i honom. Hon är 13 år och hör lite dåligt men är jättepigg. Jag har "alltid" känt Lizza 😘 och gillar också henne. Zebbe är hennes systerson. Han är väldigt lik Bonzo (fast en springer spaniel). Gillar att pussas, leka och låtsas att han inte fattar. Typisk kille med andra ord.

Slick på er alla, bilden kommer imorgon för matte klarade inte att skicka den via iphone!!! Er Sandie


Måndagen den 4 juli

Voff!
Gillar ni Dogge Doggelito? Det gör inte jag! Visste ni att han har 2 pitbullar och tror att han kan bemästra chihuahuor bara för det 😮. Då kan jag rapportera att han nu har insett att han inte kan det . Han ville gå ut och gå med mig och lära känna mig på filminspelningen men det var nobben direkt. Jag gillar inte killar som är så "på". Dessutom är det JAG som bestämmer vilka jag vill promenera med.
Det var ruskigt segt att vara filmstjärna. Jag fick vänta i evigheter innan jag fick visa mitt "slalom-mellan-benen" trick. Dessutom skulle man ha fåniga kläder. Först var det inga hål i hummerluvan men då vägrade jag absolut att ha den så dom fick klippa upp hål så mina snygga öron syntes.
Jag har bestämt mig för att det är roligare att vara agilitystjärna än filmstjärna men jag var RUSKIGT BRA i filmen. Ni måste ju se den när den kommer på bio. Den heter EGO.

Igår var vi på chihuahuapromenad. Bonzo ville absolut att jag skulle sätta in en bild på honom och Jameson eftersom han själv tvunget skulle ha sin hummerbild på sin blogg. Eftersom jag är en god mor gör jag det (den här gången, men det blir ingen vana). Och det var jättekul igår på träffen, det tyckte jag med.

Matte E har köpt ett tält som är svart och rosa! Jag vet inte vad vi ska med det till för vi har ju tre hus men tydligen ska det invigas på agilitytävlingarna i Ulricehamn som vi ska på. Matte påstår att det kan sättas upp på mindre än en minut. Jag säger som morfar: "fan tro´t" 🙂.

Ikväll hade jag tur må ni tro! Jag stod på exakt rätt ställe när matte tappade 2 stora falukorvbitar . Hörde i fjärran att hon ropade nej eller något sånt men TYVÄRR, jag hade redan ätit upp bitarna 😀.

Ska ta och natta nu efter detta skrovmål.
Slick till alla (okey kanske till Dogge också då) från Er Sandie

Måndagen den 27 juni

Voff!
Vi har semester!! Jag, Bonzo och matte S är på västkusten och har semester. Det betyder att vi inte jobbar. Fast, lite jobbar vi nog ändå för idag satt matte och matade in en massa data om patienter på förmiddagen. Men Bonzo och jag jobbade inte 🤩. Vi "njuter" av ledigheten för på onsdag ska vi jobba igen. Då ska vi vara filmstjärnor i Göteborg, låter jättejobbigt, vi ska göra konster!!

Igår var vi i Bullaren med Nils, Sven och Danielle. Det är Nils och Sven ni ser på kortet brevid mig och Bonzo. Vi hade jättekul och badade i sjön. Alla utom Bonzo för han sa att det var för kallt. Mespropp sa jag då men han brydde sig inte ett dugg utan påstod att husse sagt att man bara ska bada om man är svettig och varm och det var han INTE .

Just nu bor vi i Birdiebo i Fjällbacka men i midsomras bodde vi lite tillfälligt hos Rasmus i Grebbestad. Det var helt ok förutom att vi inte fick vara med på midsommarfesten han och matte S hade. De var väl rädda för konkurrens, hade vi varit där hade väl alla pratat med oss förstås!

Stackars matte E och husse är ensamma i Kumla justnu. Husse sa på telefon att han hade svårt att sova utan "Pälsklingar" i sängen. Matte E sover oavsett vad som sker runt ikring men hon saknade oss jättemycket ändå såklart.

Men nu har matte E och husse semester på torsdag så då ses vi igen!

Puss tills dess 😘 från Er Sandie

Måndagen den 20 juni

Voff!
Idag har jag varit på kurs. Det var en superenkel kurs! Först skulle man sitta och vila sig i 10 minuter 😀. Sen skulle man gå tillsammans med 17 andra hundar och se glad ut. Det svåraste där var väl att se glad ut. Särskilt för en stackare som flåsade och snorklade hela tiden. Han var en bulldog tror jag 🤔. Man fick passa sig så man inte gick för nära för då kunde man få en dregel-loska på sig. Själv dreglar jag ALDRIG. Trots att jag jobbar en del med renhållning. På bilden ser ni när jag försöker få husse snygg. Ett jättearbete ska jag säga!! Behövs nog lite laser för att få det riktigt bra (som matte S skulle säga 😎). Det var 4 chihuahuor på kursen men ingen så snygg som jag förstås . Fast tillsammans var vi väldigt snygga eftersom vi var nästan samma färg. Kenzo var äldst, han var 8 år och jag blev lite kär i honom. Sen var det Ella som hette Mozzarella egentligen (det trodde jag var en ost ) och var 4 år och så Bonzo som var yngst. Efter kursen tog jag ett par varv på agilitybanan bara för att visa de andra hur det ska gå till.

I helgen var Rasmus här igen. Han är nog väldigt förtjust i chihuahuor tror jag eftersom han varit hos oss 2 helger i rad. Vi promenerade och lekte med honom. Sen försökte han klappa mig på huvudet men såna dumheter tog jag raskt ur honom. Vi ska hälsa på Rasmus i midsommar, tänk vad glad han ska bli då !

Vi träffade också en ny chikompis i fredags när vi var ute med matte E. Han hette Kasper och bor ganska nära oss i Kumla. Vi lekte, han var lite "tveksam" i början men tinade upp när vi lärde känna varandra. Vi ska träffas igen, jag tror han var lite tveksam för han hade nyligen varit hos veterinären och opererat bort kulorna. Han kanske kände att det stramade i såret eller så 🤔. Jag gillar inte operationer, iallafall inte på mig .

Nu ska jag vila efter allt kursande och socialt umgänge, slick på er från Er Sandie

Tisdagen den 14 juni

Voff!
I fredags åkte husse och matte S till Tanum och jobbade och då var jag, Bonzo och matte E i Kumla sjöpark och promenerade, ni kan se ett kort därifrån här ovan. Det är en ganska stor konstgjord sjö med både strandäng, stenstrand, sandstran och brygga. Jättefint och massor av fina blommor också.
På kvällen kom husse och matte S tillbaka. Då kom Rasmus också från Grebbestad. Han skulle vara hos oss under helgen. Matte S hade lovat att vädret var bättre i Kumla än i Grebbestad 😎. Det var det väl i det stora hela men inte på lördag kvällen då matte S och Rasmus skulle åka till Örebro och grilla UTE! Oj vad det regnade då! Matte S hade missat att det både var student och Pingst så det tog 1½ timma på natten i ösregn att få taxi . Då är man glad att man fick vara hemma i soffan och bara behövde ut en snabbis och kissa.
Annars var det JÄTTEVARMT på lördagen. Vi var i Frövi på agilitytävling. Det gick inte så värst, jag rev ett hinder i agility och fick tidsfel i hopp. Ja, jag sa ju att det var varmt!! Försök själva springa det fortaste du kan i +28 grader och stekande sol.
På jobbet går det fint, vi har fått hem en ny laser och både matte E och matte S är totalkära i den 😘. Den heter fraktionerad koldioxidlaser, fint namn va. Jag kallar den Kolis. Den kan en massa saker men inte så många saker som jag kan. Idag använde matte S den till att ta bort ärr och matte E för att ta bort rynkor och fotvårtor! Ganska överskattade grejer tycker jag, lite ärr är väl snyggt. Fast kanske inte fotvårtor. Vi kallar matte S för laserkvinnan nu 🙂.

Jag sover på saken och funderar vad jag tycker om rynkor! Slick från "laserhunden" Er Sandie

Måndagen den 6 juni

Voff!
Jag ska bli filmstjärna!! Häromdagen ringde det en till matte S och frågade om jag och Bonzo kunde tänka oss att vara med i en svensk långfilm som ska spelas in i sommar. De behövde hundar som kunde göra konster 🤩. Då kan man undra varför Bonzo blev tillfrågad! Att jag fick en roll var inte ett dugg förvånande däremot. Undrar om Bonzo ska göra sitt paradnummer "nödig". Det är när han lyfter ett bakben och låtsas kissa . Kan det verkligen vara en konst för vita duken? Matte S fick också en statistroll så nu ska vi vara med nästan hela familjen. Jag hoppas verkligen att mitt namn kommer stå i neon. Frågan är om det ska stå Sandie eller Splendid, Splendid låter lite mer filmstjärneaktigt, eller vad tycker ni? Det skulle förstås kunna stå "Sandie The Splendid" 😎 det låter riktigt coolt tycker jag.

Idag har vi firat svenska nationaldagen. Då tågade vi till Kumlasjön medan husse och matte S spelade saxofon med Kumla blåsorkester. Husse har lite problem med att gå, spela och läsa noterna samtidigt. För att se noterna behöver han att par glasögon. Problemet då är att han inte ser marken vilket gör att han får svårt att gå utan att snubbla. På fotot går han och matte S i mitten och han har ännu inte snubblat .

Annars tränar jag mest inför tävlingarna till helgen. Vi har jättevarmt, idag var det +28 grader och sol så man blir ju lite seg då, men då hämtade matte E skinka och tänk vilken skillnad det blev. Det kändes knappt att det var varmt alls då!!
Slick på er från Er Sandie The Splendid STAR

Måndagen den 30 maj

Voff!
Det är konstigt med mig men jag kan nästan allting! I förrgår klättrade jag i ett träd. Det kanske inte syns på bilden men det är över en meter ned till marken. Och jag klättrade upp HELT själv 😎. Det var när vi var i lekparken med matte E. Matte S har varit i Fjällbacka, stackars hon, det regnade och var ruskväder. Vi hade fint väder mestadels. För att inte matte E och husse skulle känna sig ensamma sov både jag och Bonzo i deras säng. Det är varmt och mysigt men ibland viftar husse med fötterna. Då brukar jag morra lite (om han viftar dom i ansiktet på mig alltså) och då ligger han helt stilla igen.

Vi hjälpte matte E i trädgården också. Bonzo hittade en daggmask som han rullade sig i och jag hittade en pommes frites i en buske som jag åt upp (inte busken utan pommes friten då förstås). Matte E gillade inget av det, kan man tänka vad lättirriterad hon är. Bonzo fick tvätta pälsen och jag blev tillsagd att spotta. Ha, tror hon jag är dum!! Jag svalde fort som sjutton istället. Det magen har det har den, som jag brukar säga!

Natti allihop, nu ska jag värma husses fötter, Er Sandie

Måndagen den 23 maj

Voff!
Jag, Bonzo och matte E var "ensamma hemma" i slutet av förra veckan och tills igår. Varje dag pratade vi med husse och matte S som var och jobbade i Fjällbacka och berättade att vi hade strålande sol och gick klädda i shorts och linne 😎. Ja, inte JAG förstås utan matte E. Jag skulle inte drömma om att ha något så fånigt på mig utan säger som matte E brukar säga att "är man naturligt vacker så behöver man inte ägna någon tid till sitt utseende" . I allafall gnisslade husse tänderna mer och mer för det var 6 grader kallare, mer mulet och på söndagen även ösregn hos dem.

I fredags var vi i Örebro. Först var vi på ett trist ställe som hette "sterilcentralen" 🤨. Inte vet jag varför vi var där, jag är iallafall INTE steril. Matte lämnade en massa saxar och andra kufiska prylar där. Sen åkte vi till brukshundsklubben och tränade agility. Det var JÄTTEKUL! Jag var bra som vanligt och en massa folk stannade och tittade på mig. Sånt gillar jag 😀. Bonzo tänkte först pinka på tunneln men då blev matte jättearg och röt att det var ABSOLUT förbjudet. Han fick gå ut i skogen och pinka och sen skötte han sig så vi slapp skämmas. Han har faktiskt blivit jätteduktig på slalom och tog också platta tunneln utan problem. Efter det var vi i Hästhagen och sprang "järnet" för vi var inte trötta än! Det beror på att vi har JÄTTEBRA kondition.

På lördagen städade matte så man kunde tro hon blivit sjuk. På slutet verkade hon blivit blind för istället för att tvätta huset stoppade hon ner både mig och Bonzo i badkaret!! Hon påstod att vi var nästan svarta . Efter det luktade vi inte hund längre utan ett läskigt shampo och pälsen var jättemjuk vilket gjorde att ALLA ville klappa hela tiden.

I söndags gick vi en lång promenad med Birgit och Sebbe som är våra grannar. Lizza fick inte gå med för hon hade opererat sig tidigare i veckan. Fast hon är jättepigg och hoppar upp i sängen fast nyopererade inte får det 😎. Sebbe fick hjärnsläpp ute på ett gärde och fick för sig att han skulle jaga en hare (som ingen av oss andra såg, det var nog en spökhare). Efter det fick han gå i koppel men vi som uppförde oss slapp. Sen kom husse och matte S äntligen hem och det var jättekul. DOM var verkligen smutsiga så vi fick slicka dem ordentligt så de inte skulle smutsa ner nu när matte E städat 🙂. På kvällen firade vi matte E som fyllde år i torsdags (25 var det tror jag 🤔). Då visade det sig att en majoritet i familjen tyckte hon var smutsig också för hon fick en spa-helg. Om ni inte vet vad är spa är så kan jag berätta att det är ett sånt där ställe där man tvättar man sig igen! Påminner om när Bonzo tvättat sig .

Nu är det dags att vila upp sig inför morgondagen, slick på alla från Er Sandie

Tisdagen den 17 maj

Voff!
Idag är det Norges nationaldag, den tänker vi inte fira . Vi gillar alla norrmän i Norge men inte alla som är sommargäster i Sverige. Det är nästan ingen i norra Bohuslän som gillar norska sommargäster! Det lustiga är att de norrmän som är bofasta där inte heller gillar norska turister fast det är deras landsmän. Jag har hört flera stycken norskar som svär över dem 😮! Vi har sommar-grannar som är från Oslo och dom har skrev förra året till kommunen att vår agilitybana skymde deras havsutsikt! "Fan, är dom dvärgar" sa några som var hemma hos oss då och det kunde man ju tro eftersom de flesta hindren är kring 30 cm höga.
Förra sommaren var jag i Norge och där var det bara trevliga norrmän. Konstigt att det är de andra som har sommarhus i Sverige🤔.

Varje morgon går jag, Bonzo och matte S till jobbet nu när vi jobbar i Kumla. Det är trevligare än att åka bil tycker jag. Husse och matte E åker bil fast det bara tar en kvart att gå. Det tyder på att man är lite lat . Det ska man akta sig för att vara!
Något mer som man ska akta sig för är mormor!! Hon och morfar flyttade till ett mindre hus i Skåne i höstas och nu skulle det bli plattläggning där. Plattläggaren hade förberett genom att lägga upp ett lager plattor utanför dörren. Häromsisten kom grannen för att hälsa på (troligen för sista gången!!) och då gick mormor ut för att möta henne så hon inte skulle snava på plattorna. Då snavade mormor på plattorna istället och ramlade ÖVER grannen som då bröt armen och bäckenet!! Jag har glädjen att rapportera att mormor klarade sig med ett litet skrubbsår på knät . Grannen är iallafall utskriven från sjukhuset nu och mormor hjälper henne eftersom hon har gips. Jag hoppas hon inte ramlar igen!

Själv så jobbar jag och sliter som vanligt vilket ni kan se på bilden!

Natti alla och snava inte på något nu när ni vet hur det kan gå, slick från Er Sandie

Söndagen den 8 maj

Voff!
Ni må tro att jag haft det körigt förra veckan!! Det beror på att jag har fått ett nytt arbete. Det är på vår nya mottagning "Kvartersdoktorn" i Kumla. Först jobbade vi nästan dag och natt inför öppningen den 2 maj och SEN var vi tvungna fortsätta likadant hela veckan bara för det skulle vara "Mässa" på fredag och lördag 🤨. Vet ni vad "Mässa" är? Jo, det är en trist tillställning där en massa människor står i varsitt litet bås och försöker övertyga en massa andra människor som går runt båsen att just deras bås är det bästa . På bilden ser ni en bit av husse, matte och mattes bås. Och JO, jag har varit på mässa, i hela 2 dagar en gång och det var OTROLIGT segt🙃. Den här gången slapp jag vara med och det var SKÖÖÖNT. Bonzo och jag vilade upp oss inför dagens agilitytävlingar istället.

Om dagens agilitytävling kan jag tala om att jag briljerade. Stackars matte och matte fick sitta och skämmas hela förmiddagen efter att Bonzo (som faktiskt varit URBRA på träning) visade upp sin värsta clownsida och endast tog 3 hinder! Men sen kom klass II och då visade jag var chihuahuor kan och kom 2:a med pinne i agility och 3:a i hopp. Om matte inte klantat till det efter slalom hade jag fått pinne där med men hon glömde sig lite så jag fick 1.04 i tidsfel 😠. Nästa tävling tänker jag gå upp i elitklassen så jag får tävla mot jämlikar. Ni kan se kort på mig med rosett på agilitysidan förresten.

Slick på er alla, inatt ska jag drömma om att "spöa upp" alla sheltie´s i agility III, Er Sandie.

Tisdagen den 26 april

Voff!
Sådär ja, nu är påsken slut och inte ett enda ägg har jag ätit! Maten har varit lite usel rent allmänt, matte fick för sig att vi måste äta upp en tråkig sort som jag vann i en tävling. Kulorna är så stora att man bara får ett par stycken!! Matte E skär då sönder dom med kniv så det ska se mer ut . Är detta höjden av snålhet eller.... Nåja, snart är de slut och JAG tänker då inte välja ett så knasigt pris nästa gång.

Vi har tränat mycket agility i helgen och på bilden ser ni att Bonzo och jag hoppar dubbelhopp. Det var matte E som absolut ville ha med oss på samma kort, kanske snålhet det med??

Matte S har varit på galej flera dagar i helgen. Därför är hon jättetrött nu och skulle behöva semester! En av mina favoriter bland matte S kompisar, Antonia var också med. Vi gick på promenad flera dagar i rad matte S, Antonia, Bonzo och jag. En av dagarna trampade vi nästan på en huggorm 😮. Då skrek matte S men ormen var nog döv för den blev inget rädd alls.

Vi har jobbat hårt med nya mottagningen och lagt ut den nya hemsidan (fast den är inte alls klar än säger matte E) www.kvartersdoktorn.se heter den iallafall. Matte, matte och husse var på förstasidan i Nerikes Allehanda på Påskdagen i ett repotage om mottagningen. Konstigt nog var varken jag eller Bonzo omnämnd 😮😮. Här kan ni läsa lite av vad de skrev: http://na.se/nyheter/kumla/1.1178171-privat-varderbjudande-fran-kvartersdoktorn . Förstås hade det varit bättre om de haft med ett kort av mig men nu var det bara ett par tråkiga kort av husse, matte, matte och JanErik.

Nej, nu är det sovdags, puss allihop från Er Sandie

Tisdagen den 19 april

Voff voff!
I lördags var matte desperat för att de fortfarande inte hade köpt ny bil. Hon sa att nu MÅSTE det komma en bil till i familjen för hon stod inte ut längre med bara en bil när man bor så ocentralt som vi gör i Fjällbacka. Sagt och gjort, husse lånade tidningen av grannen (vi har ingen egen just nu eftersom vi inte varit så mycket i Kumla). Där hittade han en 21 år gammal Saab för 5000 kronor som han ringde på. Den lät som den skulle hålla ett år ungefär och det var allt matte begärde så att hon och husse fick tid att leta efter en bättre bil. Vi packade alla in oss i bilen och åkte iväg för att titta på Saaben. Matte S ställde in sin nya GPS karta på telefonen och efter lite kringelvägar kom vi rätt. Husse konstaterade direkt att Saaben INTE skulle klara ett år till utan var mer i ett "nära-döden-tillstånd" 🤒. Han bestämde direkt att vi skulle åka vidare till Nora där det var en bilfirma som hade massor av begagnade bilar. Matte och matte övertygade honom om att de hittat en genväg (för nu hade även matte E fått upp sin nya GPS karta i telefonen 😎). Husse GICK PÅ DET 😮😮!! De lurade in honom på en "ko-stig" och när han muttrade ilsket uppmuntrades han med tillrop som "vi kanske får se en varg" och "den här vägen har vi ALDRIG åkt förut, visst är det intressant".
Vi kom ialla fall fram till Nora så småningom. Där träffade vi en trevlig bilförsäljare och sen var det ingen som tittade på något begagnat mer. För att göra en lång historia kort slutade det med att vi köpte en helt ny bil som heter Kia. Matte E var jättenöjd även om vi inte får hämta bilen förrän efter påsk.
Tur, nu har vi bil så vi jan åka till första agilitytävlingen iallafall.

Vi tog fram agilitybanan nu i helgen och det var TOPPEN!! Jag ÄLSKAR agility. Det enda som är tråkigt är att man inte får hoppa hela tiden utan måste titta på när Bubben (Bonzo alltså ) tränar. Fast han har faktiskt blivit ganska bra (självklart med en sån mor förstås). Vi får se om han kan koncentrera sig tillräckligt iår.

Nu ska husse och jag sova, natti från Er Sandie

Måndagen den 11 april

Voff
Just nu är jag Kumling på obestämd tid! Det är inget fel alls på det och vi stortrivs med lite större utrymme i huset så vi kan springa mycket. Men i fredags var det INTE kul. På morgonen packade husse, matte och matte och det brukar betyda att vi ska på utflykt och ibland också bo på hotell. Det tycker jag är jättekul så jag var glad som vanligt. Vet ni vad som hände 😠! Jo dom åkte alla iväg själva och vi fick inte ens mat före 😠😠. Okej, Birgit kom in bara en kvart efter att de åkt och gav oss mat men det är ju ändå inte samma sak. Sen tog Birgit med oss på långpromenad med Sebbe och Lizza. Bonzo svansade runt som en lite tok och tyckte det var toppen och för all del i början var det väl okej. Jag tog faktiskt för givet att matte,matte och husse skulle komma tillbaka på kvällen men då kom Birgit och Alf in igen. Gissa om jag blev besviken. Efter kvällsrundan la jag mig på matte S säng och vägrade bestämt att flytta mig därifrån på morgonen. Jag bestämde mig för att kiss-strejka tills matte kom hem igen och när Birgit och Alf försökte locka ut mig låg jag bara kvar och morrade lite bestämt fast jag var jätteledsen. Birgit såg det och tyckte synd om mig. Hon lockade med lite mat men jag hade faktiskt ingen matlust vilket ju är helt olikt mig 😮. Alf tvingade ut mig på lördag eftermiddag och då hade jag hållt mig i 18 timmar så lite skönt var det ju att lätta på trycket 🤭. Precis när vi kom tillbaka kom husse, matte och matte hem igen 😀. Åååå vad jag blev glad. Jag bara tryckte mig i knät på matte S och slickade alla ordentligt. Birgit skvallrade om hur ledsen jag varit och att jag kiss-strejkat. Då tog matte S med bara mig på en lång härlig promenad där vi lekte och hade toppenkul. Sen låg vi i husses knä hela kvällen!
Nu får dom aldrig mera åka bort utan mig !!! Dom hade varit på laserkurs i Stockholm och det lät jätteroligt. Nästa gång ska jag åka med på det!

Slick från Er Sandie som är glad och har slutat strejka.

Tisdagen den 5 april

Voff!
Jag var med till Enköping i söndags för MH test men man fick inte testas när man är skendräktig. Jag var nöjd ändå för jag träffade en jättetrevlig chi-kille som hette Hugo. Det visade sig att vi var släkt, han är halvbror till min pappa. Han gjorde också MH. Ni kan se oss på bilden.
Annars jobbar vi mycket just nu. Vi förbereder den nya mottagningen i Kumla som vi ska öppna 2 maj. Det är ett väldigt bra hundrum där som matte kallar personalrum. Bonzo och jag har varsinn soffa! Husse säger att vi ska jobba mindre nu men alla dagar den här veckan har vi gått hemifrån 07.30 och kommit tillbaka 20.00 så jag vet inte riktigt vad han menar.

Igår kom det in 2 olika tidningar och ville göra intervjuv. Matte E sa bestämt nej för hon hade så fula byxor 🤭!! Den ena bestämde hon träff med nästa vecka men den andra var väldigt envis. Matte E sa att han fick skriva lite om han absolut inte tog något kort där hennes byxor syntes!!! Snacka om att hon ser töntig ut på bilderna . Vill ni absolut läsa vad han skrev kan ni göra det här: http://www.kumlanytt.se/nyheter.php?subaction=showfull&id=1301909651&archive=&start_from=&ucat=1,10&

.

är just för närvarande ofta frånvarande för hon har fått en Iphone4 som sin arbetstelefon. Man fick den gratis när man skaffade växel till företaget och matte S älskar den nästan lika mycket som hon älskar mig och Bonzo. Fast bara nästan!! Matte E har också en men hon begriper sig inte på den. Hon har lyckats komma in på chiforum en gång men det är allt! Husse har också en men han har inte packat upp sin alls för han tycker inte att han slitit ut sin gamla telefon än .

Inatt ska jag sova hos matte S tror jag, slick och natti från Er Sandie.

Matte S

Måndagen den 28 mars

Voff!
Kolla vad jag är skicklig som balanserar på husses stubbe! Gör om det om ni törs!
Igår flyttade vi alla saker från matte S lägenhet och städade efteråt. Matte S hade sagt att det mesta var klart men det var då en evig lögn för vi jobbade stenhårt allihop i 5 timmar. Matte E städade och så tvingade hon matte S att städa avloppet i duschen för att hon skulle lära sig att det är bättre att hålla efter det kontinueligt 🤨. Matte S hade inte mycket koll för när matte E frågade var det fanns saker till att tvätta fönstren med blev matte S helt chockad för hon trodde det var fastighetsägarens jobb!!!!!! Hon tvingades då tvätta fönstren själv men vägrade ta spröjsen som hon envist hävdade hörde till fasaden. "Dom vill kanske att jag ska måla om huset också" kommenterade hon bara när matte E försökte sig på att påstå att spröjsen hörde till fönstren 😎.

Matte S var mannekäng i lördags på Ladies Evening på Tanumstand. Hon var vrålsnygg. Ja, jag var inte där själv men jag har sett kort på nätet. Förresten, varför var inte JAG där?? Jag är en lady och jag gillar kvällsaktiviteter. I och för sig mest sådana som har med mat att göra men jag är ganska säker på att det serverades något där under kvällen. Jag hade dessutom då kunnat få hälsa på Magnus Carlsson (han som sjunger vet ni). Då hade han kunnat få en slick på nosen av mig fast han hade helldre velat ha en av Bonzo antar jag 🤔.

Matte säger att jag är skendräktig nu!! Jag vet inte riktigt vad det betyder men jag har ett jättejobb med att ta hand om en liten menlös puppie som de andra kallar "Pipis". Det beror på att dom inte ser vad det egentligen är utan tror det är en liten pip-mus 🤨. Jag vet att det är en liten valp som kanske blir lika stor som Bonzo en dag! Matte säger att jag ska glömma det för Pipis kommer aldrig bli större 😮. Hon har sagt att jag kanske kan få bättre puppies i höst om allt går som det ska. Det ser jag fram emot för jag älskar puppisar 😘.

Bäst jag vilar ett tag, måste sköta om Pipis nu! Slick från Er Sandie

Måndagen den 21 mars

Voff!
Det har varit fullt upp sista tiden. Matte och husse håller på och "utvidgar verksamheten" som dom säger i Kumla. Vi ska flytta in i en ny lokal som man kan springa otroligt bra i. Däremot har man inte samma koll på gatan som från den gamla lokalen. Det tycker matte är bra men det tycker inte jag.

I torsdag var vi hos vår veterinär Leif. Vi fick 2 sprutor var, den första märktes knappt men den andra gjorde ont! Leif sa att det var för att vi spände oss efter den första! Ha, vad vet han om det?? JAG spände mig inte alls, det var bara så att den andra GJORDE ONT 😠. Men det gick snabbt över. Sen berättade Leif om när det kom en tant med sin hund precis när han skulle stänga och hon undrade om hon inte kunde få komma in och vaccinera. Det fick hon och när hunden fått sprutan frågade hon vad det var han fått. Då sa Leif "jag vet inte riktigt, jag bara städar här". Det tyckte vi var jätteroligt och skrattade länge men tanten hade inte haft så mycket humor och Leif hade haft jättesvårt att övertyga henne om att han bara skojat .

Slick på alla från Er Sandie

Tisdagen den 15 mars

Voff!
I helgen sågade vi ner tallarna i Birdiebo (mormor och morfars tidigare hus i Fjällbacka). Det blev jättefint och husse ska kanske sätta upp staket där så vi kan springa bra och så att dum-hunden Saga i grannhuset inte kan komma in. Vi hatar Saga för hon är en golden retriever och såna hundar gillar inte vi. Jag tror egentligen inte att det är en sorts hundar utan det är nog en sorts kromosomavvikande katter 😮. Dessutom försöker hon hoppa på Bonzo fast inte på mig för jag morrar jätteargt och då aktar hon sig. Om hon dummar sig mer ska jag och Bonzo äta upp henne !!

Jag har väl berättat att matte E har börjat träna! Matte S tränar också men det är inget nytt, hon tränar minst 4 ggr i veckan. Matte E gillar inte att bara träna utan måste ha något mål så nu har hon bestämt att både hon, matte S, jag och Bonzo ska köra Tjejvättern. Jag är väldigt tveksam till hur det ska gå för Bonzo för tänk om någon ser att han har snopp!! Då kanske han blir avsatt på vägen 🤔.
Om det går bra ska vi sen göra tjejklassiker men jag tänker iallafall inte simma Vansbrosimningen, det är svinkallt och trångt. Bonzo säger att han kan tänka sig att simma om han blir infettad för han tycker det verkar gott att slicka bort allt fett efteråt .

Slick på alla både med och utan fett från Er Sandie

Måndagen den 7 mars

Voff!

Jag har haft kräksjukan i helgen 🤒! Det var JÄTTETRÅKIGT!! Först kräktes jag lite i matte S säng på natten. Hon gillade inte det. Sen blev det bara värre. Jag åt min frukost 3 gånger! Först vanligt och sen som spya i mer finmald form. Tredje gången kunde jag bara äta hälften för matte E knyckte resten. Hon påstod att magen mår bäst av att vila när man fått kräksjukan. Då blev jag jättehungrig men så fort jag åt något spydde jag upp det igen. 

Matte S påstår att det är dumt av mig att förklara det så noga för mina beundrare som läser min blogg kan må illa då 🤨. Det kan jag väl aldrig tro. Det är KLART att ni vill veta ALLT om mina bekymmer så ni kan tycka riktigt synd om mig. Matte E som gillar detaljbeskrivningar sa att jag så klart ska skriva precis som jag vill och att extra känsliga personer kan hoppa över det stycket. 

Efter lunch gick jag med matte E och Bonzo på en promenad och det var segt ska jag säga. Bonzo försökte trigga mig att leka men jag var stenhård. Gick sakta och tittade ner i marken ända tills vi vände hemåt. Då sprang jag fortare än Bonzo 🙂. Fast halvvägs hem spydde jag galla. 

På kvällen gjorde matte majsvälling till mig men där går gränsen för vad jag låter mig utsättas för så det åt jag inte. Bonzo den glupska galningen åt först sin alldeles vanliga mat och sen försökte han knycka hela portionen majsvälling också!

Då satte matte gallergrinden till köket och flyttade in en sovbur dit så jag kunde vila ifred. Det tyckte Bonzo var jättetrist för han vill helst ha sällskap jämt. 

Matte E verkade lite nervös för mitt i natten kom hon ner och frågade mig hur jag mådde! Jag svarade inte för på natten ska man sova och inte springa runt och störa andra . 

Dagen efter var jag frisk och kunde äta min vanliga mat igen. Husse hade mage att påstå att jag säkert ätit någon smörja ute så både jag och Bonzo fick avmaskningstablett. Bonzo åt som vanligt sin som om det vore en smaskig godis. Jag åt också min utan skinkbit runt om men det var bara för att jag var så vansinnigt hungrig efter kräksjukan .

Nu ska jag vila upp mig efter persen!

Slick från Er Sandie

Måndagen den 28 februari

Voff!

I helgen fick vi nästan rådjursstek! Matte E höll på att köra på TRE rådjur på samma gång . De hoppade fram på vägen när hon körde från Tanum och hem. Ett var precis framför bilen och 2 vid hennes dörr. Det ena vid dörren var så nära att det blev märke av mulen i smutsen på dörren! Jisses vad gott det hade kunnat bli.

Eftersom matte missade dem köpte hon en stor bit lever som hon torkade i ugnen över natten. Husse tyckte det luktade pest i hela huset så i fortsättningen får matte torka lamm och gris som förut för det luktar inte så mycket. När man torkar tar det ett halvt dygn minst och sen satt lukten i 2 dygn till!

Sen lukten var ändå inget mot ölen husse drack av ikväll! matte hade ställt fram varsin öl till dem och när husse tagit första munnen sa han "smakade den här ölen inte VÄLDIGT konstigt. Det tyckte inte matte alls och då ville husse smaka hennes öl. Den smakade helt normalt! När matte luktade på husses öl höll hon på att storkna av stanken 🤒. Hon ville att husse skulle stoppa 2 fingrar i halsen och spy upp det han druckit för hon trodde att det var en död råtta eller något sånt i ölen 😮. Husse sa att han inte kunde det och då tyckte jag att vi skulle köra honom till Dingle så han fick en kräkspruta som jag fick när jag ätit råttgift men han vägrade. Han sa "vi får se hur jag mår imorgon"!! Matte ska hälla lite av ölen i ett provrör och skicka till öl-tillverkaren sa hon.

Matte är på hugget just nu! I går anmälde hon ett TV program till "Granskningsnämnden för Tv och radio" bland annat för att de sagt "kolhydratfri kost" flera gånger. Det vet väl ALLA att man inte kan äta kolhydratfri kost  då dör man ju!! Matte citerar ibland Fredrik Paulin (en kostsnubbe) som säger att "endast primater med mycket små hjärnor kan äta en nästan kolhydratfri kost". Jag tror att han menar Bonzo då .

Idag skrev hon ett spydigt brev till reumatologen i Uddevalla men det har hon skrivit om på sin egen blogg så det får ni läsa där! Här är länken:

kvartersdoktorn.bloggplatsen.s

e

Jag tänker iallafall ta det lugnt och inte hetsa upp mig så mycket. Det kan aldrig vara bra för matsmältningen.

Slick på er alla från Er Sandie

Tisdagen den 22 februari

Först och främst: GRATTIS till MORMOR som fyller år idag och till MORFAR som fyllde år i förrgår. De fyller 80 år tillsammans (eller var det i genomsnitt??) jag minns inte riktigt faktiskt men PUSS på nosen från mig och Bonzo 😘😘.

Matte E har tränat 2 gånger den här veckan vilket chockat alla, inte minst husse. Hon hittade sin favoritgren i söndags när hon och matte S var på "box". Jag tror hon särskilt gillade att man fick ha boxningshandskar på sig och puckla på de andra 😀. 

Voff!

Matte S var på Karnevalen på Tanumstrand i lördags och gick och la´sig 05.30. Det tycker husse är ofattbart men matte S var uppe redan 09.30 och så var vi på agilityträningen sen. 

Nu ska ni få gissa var vi är på kortet! Alternativen är:

1. På vår gård

2. På golfbanan

3. På havet

4. På Bullaresjön

Okej, svaret står sist! 

Vi var i Kumla några dagar och då gick vi som vanligt mycket. Det var ganska kallt och hade kommit en massa snö som matte och husse svor lite över. Vi hade fått ett kort av brevbäraren. Där stod det "det är vackert med snö men just framför din brevlåda är det lite för mycket". Då fick husse ta ett spett för att få bort snön för den hade frusit!

Natti alla och slick på er från Er Sandie

PS. Vi är på golfbanan på kortet!

Måndagen den 14 februari

Voff!
Idag är det Alla Hjärtans Dag och då pussar vi matte S speciellt mycket och då passar det bra att visa en bild på matte S i brudklänning 😘. Om ni nu tror att hon gift er så har ni fel men hon har varit fotomodell för bröllopsbilder däremot. Brudgummen såg rätt bra ut han också men jag tycker matte är snyggast så det blev en bild på bara henne. Klänningen har Åsa på Åsa´s design i Grebbestad sytt och den var också jättefin. Det sämsta med bilderna var atyt det inte fanns någon chihuahua på dem! Fast matte sa att fotografen kanske skulle fota oss också för han ville träna på hundar med. Jag tror jag blir jättesnygg då!

Jag har ju faktiskt blivit proffsfotad förut när matte, matte, husse och jag var i Uppsala på golftävling!
Ja, det var matte S som tävlade men vi andra var med som stöttning. På kvällen tyckte matte E och husse att vi måste vara kulturella och lära oss något (dvs matte S var tvungen att lära sig något 😀). Då besökte vi Uppsala Högar och rätt vad vi gick där kom en proffsfotograf och frågade om vi skulle kunna tänka oss att vara fotomodeller för han behövde en "vanlig familj". Varför han frågade oss då har jag inte en aning om!! Han tog massor av kort och ett av korten på mig kan ni se på sidan "Bonzos släkt" alldra överst. Över ett år senare kom en bekant till Matte E och husse fram och frågade om de flyttat till Sigtuna! När de sa nej tog han fram en tidning och visade en annons om "Sigtunahem" där det överst fanns en stor bild på matte E och husse!! Så nog är vi fotomodeller här i vår familj alltid.....

I helgen promenerade vi golfbanan runt. Man skulle kunna kalla det isbanan runt istället. Matte E, den klanten ramlade två gånger! Sen tog hon det stora beslutet att köpa broddar! Det får alla pensionärer gratis men matte E påstod med skärpa att hon inte uppfyllde villkoren för det 🤨. Jag vet inte om villkoret var ålder eller klantighet men det sistnämnda uppfyller hon med råge. Ni skulle se vilken "bulle" hon har på ena skinkan efter att hon slog av en muskel där 🤩 tidigare i vintras.

Nej, nu ska vi vara snälla, det är ändå Alla Hjärtans Dag 😘😘😘 på ALLA och många tasskramar från Er Sandie

Söndagen den 6 februari

Voff voff!
Nu ska jag berätta om när jag var hos ögon-veterinären häromdagen. Jag har ju varit hos 2 ögon veterinärer förut och den första som hette Viveka sa att jag nog var "en normalvariant" (ha, jag är väldigt speciell kan jag tala om 😎) men att jag var tvungen att kontrolleras om efter 6 månader. Då skrev dom ögon: uppföljning i min stamtavla så då var jag hos Erik strax före jul. Han sa samma sak som Viveka men att eftersom han inte heller var tvärsäker så skulle jag få åka till en av Sveriges bästa ögonspecialister på Strömsholm!
Matte E beställde tid och det var inte så lätt att samordna den med att vi var i Kumla så det blev inte förrän förra veckan. Oturligt nog hade husse beställt tid för vår bil på verkstaden samtidigt och vår andra bil är "död" efter att matte blev påkörd 😥. Matte E lånade då "Grisbilen" av Alf vår granne. Bonzo trodde att det var grisar i den bilen men det är en mycket gammal Volvo 745 som gått 46000 mil och som används till grisiga arbeten (som att köra Bonzo 😀😀). Vindrutetorkarna gick bara om fläkten gick och den gick bara om nyckeln satt helt perfekt!
Det sämsta med bilen var iallafall att det fanns 2 hundburar inmonterade i kofferten så matte fick för sig att JAG och Bonzo skulle åka där!!!!!! Vilken idiotisk idé, jag vill väl inte sitta i kofferten och inte se något alls. Det ville inte Bonzo heller men matte var SÅ envis 😮.

Vi kom fram 2 timmar för tidigt för Alf sa att det nog tog 2 timmar att åka och matte E hade skrivit tiden till "strax efter 11" men den var 11.50. Det regnade och var jättekallt så vi kunde inte ens ta en promenad utan gick in och väntade. Det var en massa hundar som gick förbi. Vi gillade bara 2 chihuahuor, jag gillade killen mest. Bonzo gillade inte en stor Sankt Bernhardstjej som var med som moraliskt stöd till en stor svart New Foundland som såg död ut 😮. Han låg på en bår och 4 personer bar honom till röntgen sen fast först fick han en munkorg! Varför behövde han den om han var död??

Sen fick jag komma in till ögonspecialisten Maria som hade en massa utländska diplom på väggen. Först sa hon att jag INTE hade PRA eller någon annan konstig farlig sjukdom. Sen sa hon att jag var intressant (och DET visste jag redan) för jag hade en sorts kärl på ett litet ställe på ena ögat som man hos exempelvis sheltie ser som en normalvariant. Men eftersom det inte är så många chihuahuor som ögonlysts har man inte sett det där ännu. Jag behövde inte komma tillbaka men hon ville jättegärna att jag skulle göra det om matte kunde tänka sig det så hon och en annan superspecialist fick se mig igen.
Sen ögonlyste hon Bonzo alldeles gratis bara för att jag var så intressant men han var inte ett dugg intressant (och det hade jag kunnat berätta redan innan ) för han såg bara helt vanlig ut.

Det var iallafall skönt att bli godkänd och jag tyckte Maria var helt ok. När vi kom ut köpte matte ben åt oss för att vi varit så duktiga, mest jag då men Bonzo var också duktig för han hade ju inte tänkt visa upp sig alls!

Sådär, oj vad långt det blev om Strömsholm! Nu orkar jag inte skriva mer, matte vill att vi ska ut och natt-pinka nu och sen ska jag sussa.

Slick från Er Sandie

Tisdagen den 1 februari

Voff!
Jag och Bonzo var med matte och husse i Kumla i helgen. Det frestade på ska jag säga! Bonzo var JÄTTEJOBBIG fast jag visade tänderna och morrade åt honom när han blev för påträngande. Kan ni fatta, då stod han där finare än någonsin och viftade med sin plymsvans och trampade med tassarna. Och flåsade!! Vi åkte till Kumla med husse för matte E var på nationella forskarskolan i Rimforsa (det låter snyggt men jag vet inte riktigt vad det var!). Hon säger att hon pratade engelska nästan hela tiden så förmodligen var det ingen som begrep vad hon sa 😀.

När husse och vi kom till Kumla började husse med att montera ett galler mellan våningarna för att hålla Bonzo på plats. Först satte han upp ett med stöd, det bröt Bonzo sig igenom på mindre än 10 sekunder. Sen spikade han fast det i väggarna och trappan. Det tog Bonzo ungefär 30 sekunder att bryta sig igenom. Då surrade husse allt med ståltråd och ställde en jättekartong dessutom framför. Då var han fast!! Men istället tvingades vi lyssna på en ylande sång tre nätter i sträck som nästan drev husse till vansinne. Dessutom slet Bonzo sönder kartongen så innehållet höll på att ramla ut! Det ska vara en bild på allt det här men matte E glömde överföringssladden i Kumla så den kommer inte förrän imorgon!! När vi kom tillbaka till Fjällbacka fick jag tack och lov vara med matte S i lägenheten så jag fick sova ordentligt.

Slick på alla som inte ylar från Er Sandie

Onsdagen den 26 januari

För första gången skriver jag nu mitt blogginlägg på en "Mac". Matte E är lite lyrisk men jag tycker inte att jag märker någon större skillnad . Skulle väl i så fall vara att det lyser runt tangenterna! Snyggt, men vi brukar ha tänt i taket när vi skriver så vi ser tangenterna ändå. 

Just nu är Bonzo och jag lite särbo för jag löper. Det tar jag som husmors-semester och jag triggar matte att leka jättemycket nu när jag har chansen utan att bli avbruten. Dessutom är det bättre plats i sängen 🙂 och jag fick åka med husse och matte E till Kumla alldeles själv. 

Voff!

Matte E verkar också tagit semester för hon har åkt till Rimforsa. Det är ett helt obegripligt okänt ställe på andra sidan Sverige där hon är på forskarskola. Man kan tycka att hon är tillräckligt gammal för att slutat skolan men hon verkar aldrig bli det. Det beror nog på att hon är lite trög och måste "gå om" hela tiden. Tur man inte är så trög då hade man väl fortfarande gått valpkursen 😀. Satte ut ett foto när jag tränar balansen så ni kan se hur bra jag är!

Matte S har sista föreställningarna på Bullarerevyn nu i helgen och då ska vi åka med husse till Kumla. Hur ska han klara av både mig och Bonzo alldeles själv när Bonzo ylar hela tiden?? Fast matte E kommer visst hem från det där Rimforsa och hjälper till 😀.

Så där, nu ska jag inta min plats vid matte S ben under täcket. Slick på er alla från Er Sandie.  

Tisdagen den 18 januari

Voff!
I helgen har vi haft besök. Det var Alf och Birgit, våra toppengrannar i Kumla som var här. Bonzo var så larvig, han fjäskade hela tiden och fick Birgit att gulla med honom alldeles väldigt. Hon tvingades att ligga på golvet med Bonzo fast hon hade jätteont i ryggen!! På lördagkvällen var alla utom Bonzo och jag på BullareRevyn. Matte S sjöng JÄTTEBRA och har fått mycket beröm för det. Hon börjar med lite opera!! På bilden sjunger hon sin sång om prins Carl Philip. Hon tänkte gifta sig med honom men jag tror inte han vet om det 😀.

I söndags började agilityträningen. Det var JÄTTEKUL 😀! Vi var i Anns ridhus och det var hur stort som helst. Vi tränade kombinationer och Bonzo förvånade oss alla med att ha gått framåt rejält. Matte E sa att det nog är hans hjärna som växt så han har blivit klokare. Jag tror att det kan varit en tillfällighet , vi får se hur det går nästa gång. Själv var jag som vanligt i fin form och har bestämt mig för att ta pinnar så jag går upp i klass III (den finaste klassen) iår. Bonzo säger att han satsar på klass II men han har ju aldrig tagit någon pinne alls (fast han hälsar att han tog flera pinnar på promenaden i helgen, men han begriper ju inte bättre). Vi tränar inne varje söndag nu och om bara snön går bort ska vi ställa ut vår bana så fort som möjligt.

Idag har jag lill-semester för jag och matte S är kvar i Tanum men Bonzo, matte E och husse åkte till Fjällbacka. Jag ska leka HELA kvällen utan att någon tar mina saker nu!

Slick på er alla från Er Sandie

Måndagen den 10 januari

Voff!

Ibland (ganska ofta faktiskt) får matte och matte korkade idéer! Som att om man inte får gå långa promenader och träna ute så måste man till exempel LETA efter sin mat för att huvudet ska få sin dagliga träning . Mitt huvud är knivskarpt och behöver inte träna hela tiden men jag kan visst tro att matte och mattes huvuden behöver sin dagliga träning! På bilden ser ni ett av våra träningsredskap som matte fyller med mat. Det är bara SÅ enkelt , till och med Bonzo plockar bort "stoppklossarna" genom att lyfta bort dem i snören på nolltid. Det enda man tränar är tassen för man måste snurra på delarna för att nå all mat!

Förra veckan fick vi gå sista biten till jobbet jag, Bonzo och husse. Matte E fick också gå fast åt andra hållet. Husse sa att vi hade tur för bilen dog precis när vi kommit in i Tanumshede. Snön vräkte ner och det hade kunnat varit värre för hade den stannat tidigare hade vi fått gå jättelångt. Husse sa att det var nog bränslepumpen. Då sjöng matte E sången "det är bränslepumpen som har slutat gå". Det tyckte inte husse var så värst roligt just då 😀. Nu har vi bara en bil och det är inte roligt om man bor "lite off" som matte säger.  
Dessutom har vi isgata nu och det var bilen med dubbdäck på som dog. Den andra har fina vinterdäck men det räcker inte på is. Vi får se om vi kommer uppför backen imorgon när vi ska till jobbet.

Bäst att vila upp sig om vi måste putta på...
Slick från Er Sandie

Tisdagen den 4 januari

Voff!
Nu har vi firat nyår! Det betyder att det är ett nytt år nu och matte säger att det heter 2011. Det är kaninens år i Kina. ganska fånigt att ha ett helt år till en kanin tycker jag men det tycker inte matte E och S för innan jag flyttade in till dom bodde det bara kaniner där! Själv är jag född i HUNDENS ÅR (självklart!!!!!). Dessutom är jag en eldhund! De´ni . Matte E är en eldapa och det betyder att hon är talför, charmig, social, klurig, intelligent, uppfiningsrik, diplomatisk och fantasifull! Hon tycker att allt stämmer 🤩. Jag fick inte skriva de negativa egenskaperna för eldapan men ni kan ju alltid googla! Matte S är en jordorm och då är man klok, tankfull, vaktande, långsamtgående, intelligent, stabil, tystlåten, lugn, beslutsam och envis. Somliga av oss tycker att envis stämmer bra men jag vet inte om hon vaktar så mycket. Det är nog mest jag och Bonzo som gör. Husse är en träget! Det tror jag inte han vill att vi ska sprida . Bonzo är en jordoxe, det låter urtrist tycker jag. Iallafall var det fyrverkeri på torget i Kumla och matte, matte och husse var där. Vi var hemma och åt ben, jag var med för ett par år sedan och det var inte mycket att se. Varken Bonzo eller jag är rädd för smällare men vi äter helldre ben 😀.

Matte E har blivit lite tokig och har börjat blogga själv! Det började med att vi alla tittade på Fångarna på fortet och matte undrade vad det var för småttingar som kallade sig nätkatterna. Matte S som har bättre koll berättade att det var kända bloggare som tjänat stora pengar på att blogga om sina liv och sånt. Matte E bestämde sig på stört för att bli milionär och startade en blogg där hon kallar sig "Kvartersdoktorn". Hon påstår att det saknas en blogg om livet på en vårdcentral!! Jag tror knappast att det blir någon hit för vem vill läsa om sjuka personer 🤔. Om ni skulle vara en sån underlig person så har ni länken här:

 (matte E tvingade mig att lägga in den). Jag blir så trött av detta att jag ska natta nu!

Slick, Gott Nytt År och puss på alla från Er Sandie

Kommentarer

Yvonne Kiander

God Jul och Gott Nytt År önskar vi er

19.12.2011 17:53

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan