Sagaris är indiska och betyder ungefär "Havets dotter". Det passar bra eftersom vi bor vid havet.

Vår första kull föddes 2009 och det var 2 hanar varav en dog vid födelsen. Kvar blev Sagaris Prince-Bonzo "Bonzo" som bor kvar hos oss.
Vår andra kull föddes i september 2011. Det blev 3 tikar och 1 hane, läs mer om dem på sidan "valpar kull 2  2011".

Vi är medlemmar i SKK och Chihuahuacirkeln.
2009-2010 gick Eva SKK´s uppfödarutbildning.

Vi är ingen särskilt aktiv kennel utan jobbar framförallt med att träna, tävla och meritera våra hundar i olika hundsporter. Eva är med i Aktiva Teamet i Chihuahuacirkeln och jobbar mycket med Chihuahuacirkelns Aktivitetsutmaning i 5 nivåer där hon också granskar och bedömer deltagare. Vår första hund Sandie var första chihuahua i Sverige att ta pinne och först med att gå upp i klass II i agility. Hennes son Zorro var Sveriges första långhåriga chihuahua som blev  freestylechampion. Vi vill att ha aktiva, rastypiska och lydiga hundar med trevlig mentalitet. Naturligtvis åker vi också på utställningar ibland och vi BPH/MH testar våra hundar. Bonzo var på MH beskrivning 2011, tyvärr löpte Sandie då och fick därför inte testas. Zorro och Zessa var på BPH 2015. Tazza och Jezzie planeras testas under 2024.

Våra hundar är självklart patella- och ögonundersökta. 


Nä vi har en kull säljs valparna i enlighet med SKK:s regler.
Vi har inget kösystem utan väljer det hem som passar bäst till valpen. Generellt sett säljer vi endast till aktiva hem som vill träna/tävla sin hund.
Valpar säljs inte till minderåriga, via sms, mail eller på avbetalning. 
Valparna säljs tidigast vid åtta veckors ålder.
Alla valpar har stamtavla från SKK (Svenska Kennelklubben) och 3 års dolda fel försäkring hos If. Valparna är chipmärkta, vaccinerade, avmaskade och veterinärbesiktigade före leverans.

Sagaris kennel
Sofia och Eva Thorell
Kumla och Fjällbacka
mail: eva@kvartersdoktorn.se

Kommentarer

kanjana

03.07.2014 20:24

vad söt

Dela den här sidan