Söndagen den 27 december

Voff Voff!
Ni har väl saknat mig JÄTTEMYCKET nu!!! Jag tog lite ledigt förra veckan för det var så väldigt mycket att julstöka med. Vi åkte till Kumla på måndagen före jul och sen var det att köra järnet! Klappar skulle köpas och sen slås in, det sistnämnda hjälpte jag och Bonzo till med så mycket vi kunde. Matte E var lite halvlyrisk över en liten "mackapär" hon köpt på Claes Olsson och som strimlade snören. Med påföljd av det fick ALLA paket strimlade snören och dom var rätt kul att slita i. Bonzo och jag öppnade våra första paket "dan före dan". Det var varsitt halvt grisöra. Lite snålt kan man tycka, hade inte matte råd med ett helt var 🤨? Sen skulle maten lagas, det var kul, hamnade en del på golvet som jag genast tog hand om. Ibland skrek någon ogin typ "NEJ" men såna ogenomtänkta kommentarer är inget att bry sig om! Så var det dags för granen att kläs (frös den??). Bonzo missuppfattade hela grejen och tänkte PINKA PÅ GRANEN!!! Matte såg det som tur var och så fick han en lektion i hur en julgran ska behandlas.

När vi var och önskade god jul hos Alf och Birgit fick vi veta den sorgliga nyheten att Chip inte finns mer . Han skulle fyllt 14 år nästa gång och det är en hög ålder för en engelsk jaktspringerspaniel. R I P Chip (Aquilos Chip).

På julafton kom tjocka släkten och då kom vår älsklingsmoster och hon är minsann inte snål 😘. Bonzo och jag fick varsitt STORT grisöra direkt! Bonzo satte nytt rekord i grisöreätning och åt upp HELA sitt på en dryg timme. Han blev inte ens sjuk!! Det blev inte jag heller men jag åt mitt på två timmar.

Det är mycket snö och vi har gått långpromenader varje dag och lekt i snön. Det är sådär tycker jag. Snön är väl helt okey men om det är kallt strejkar jag först. Då lyfter matte helt sonika ut mig! Fräckt va! Fast oftast blir det väldigt kul när man väl kommer ut. Fast inte lika kul som framför brasan!

Ja, det här var sista voffet från 2009, nästa gång blir det ny sida och nytt år. Vi ses då igen.

Gott Nytt År från er Sandie

Måndagen den 14 december

Voff voff!

Vi har fått nya namn så här i adventstid! Matte S har alltid kallat oss för ”sorkarna” och nu när hon råkade se ett avsnitt av Adventskalendern så kallar hon mig Super-Smarta-Socker-Sorken och Bonzo för Super-Snälla-Sobel-Sorken! Ganska snyggt tycker jag.

I förra veckan var vi i Kumla. Det var kul som vanligt, vi lekte i hela huset. På lördagen åkte vi och matte E till Stockholm och ”Hund

.

Det var en jobbig tillställning må ni tro fast vi kom dit 08.10! Först var det fullt i p-huset så vi fick parkera långt bort. Sen stod matte i en lååång kö för att få p-biljett!! Sen kom det värsta…hundar fick inte gå in i närmaste ingången så vi var tvungna att gå runt jättelångt. Då bar matte: hundbur, valphage, dataväska och en stor packväska. Bonzo och jag gick själva och det var tur så svett som matte var. Då kom vi till nästa kö, den var en mil lång (eller var det

, jag minns inte riktigt). Den ledde fram till veterinärbesiktningen, VARFÖR var alla så angelägna om att stå i den kön?? När vi kom fram skulle matte krångla upp våra stamtavlor och då blev det stopp i hela kön. Under tiden hoppade jag och Bonzo upp och ner på veterinärbandet. När vi var klara var klockan 08.55 och vi SPRANG till ring 5 där Bonzo skulle in 09.00.

Han var smutsig om magen efter promenaden och köandet men matte slet upp ett skinn! (hade ingen handduk) och snabbtorkade honom, slängde av sig nästan alla sina kläder (hur kunde hon vara så varm, hon hade ju bara stått i kö?) och sen in i ringen. Bonzo fick blått band för domaren tyckte han hade för gracilt huvud sa han. Jag ska inte tala om hur hans eget huvud var men då sa matte till domaren att det kvittade för han ska bli agilitychampion!!! Det var väl att ta i......🤩.

Sen tog vi alla grejor och gick till Rasmontern. Där var det kul, Bonzo klappades och fotograferades. Jag vinkad åt folk och gjorde lite enkla konster. Det var 3 chi´s till där, 2 trevliga killar och en liten bitch som hette Busan. Vi kom inte så där helt bra överrens för hon ville bestämma allt och det kunde jag ju inte gå med på!

Vid lunch var det dags för domar-Jocke att träffa MIG. Vi var 15 tjejer i öppenklass, syrran skulle stått framför mig men hon kom inte. Jättesynd tyckte jag som hade längtat efter att träffa henne. Bara 6 fick rött band och en 1:a och jag var en av dem. Sen visade domaren lite sämre smak och jag slutade 6:a 😠. Matte tyckte det var OK iallafall, konstigt nog sa hon inte att jag ska bli agilitychampion och det måste ju vara mycket mer troligt än att Bonzo skulle bli det!

Innan vi åkte hem köpte matte jultröjor och Back-on-tracktäcken till oss. Dom sistnämnda provade vi redan dagen därpå och dom var toppen, man frös inget alls när man hade dom!

Nu är det natti för alla Super-Sorkar

Suss gott från er Sandie

Måndagen den 7 december

Voff voff!
Vädret är riktigt "ugget" som dom säger i Bullaren. Vi har gått långpromenad med matte E under helgen. Hon är lite harig av sig så på lördagen åkte vi in till Fjällbacka och promenerade. Allt för att vi har en okänd hund runt på vår mark . Det började redan för nästan en vecka sedan då vi första gången hörde en okänd hund skälla under flera timmar på kvällen och natten. Sen hörde vi den många gånger under veckan och i fredags såg husse och matte S hunden i mörkret. Den var lika "ful" som alla jakthundar (utom Chip och Lizza förstås) vit med ljusbruna fläckar och såg ut som en stövare. Matte S, den galningen försökte locka på den!! Och vad hade hon tänkt vi skulle göra med den???? Äta upp den kanske !! Som tur var gillade den inte matte S utan blev rädd.
Eftersom den inte syntes till på hela lördagen tog matte E mod till sig och vi gick till Långsjö. Vi jagade varandra i sanden på stranden och tränade våra fötter som matte brukar säga. När vi gick hem genom skogen började skällandet igen. Det kom närmare och närmare och matte blev mer och mer nervös. Vi skickade lugnande signaler till henne genom att slicka oss om munnarna men hon verkade bara tro att vi ville äta något (eller snarare någon...). Rätt var det var så var hunden bara 10-20 meter ifrån oss. Bonzo och jag var helt tysta för vi ville inte oroa matte men när hunden såg oss blev den helt tyst och försvann 🤩. Jag tror den blev rädd för Bonzo, han såg lite våt och skräckinjagande ut. Borta var den till vid midnatt då plötsligt någon skällde precis utanför vårt hus. Gissa om Bonzo blev arg!! Han ylade och skällde så matte sprutade vatten på honom så att han slutade 😀! Husse sprang ut med då var hunden borta, han blev nog rädd för Bonzo IGEN!! Matte S ringde polisen och sa att det var en herrelös hund. Polisen bad henne fånga den! Det måste väl ändå vara deras jobb! Iallafall går vi alltid ut 4 nu när det är mörkt (jag, Bonzo, matte S och matte E eller husse).

Nej nu är det sovdags, får se om vi blir väckta av skall inatt.
Slick från er Sandie

Måndagen den 30 november

Voff!
Vi åkte till Kumla i tisdags. Som vanligt åt vi på McDonalds på vägen. Bonzo och jag får smaka då fast vi aldrig äter vid bordet annars. Det beror på att matte kallar det för "utflykt" och då får vi alltid smaka. En del skulle nog tycka att det är lite avvikande att ha utflykt i mörkret i bilen vid midnatt utanför Lidköping men vi tycker det är kanon för hamburgarna är jättegoda 😀.

På onsdagen vaktade Alf oss. Vi skötte oss exemplariskt om jag får säga det själv! Husse, matte och matte kom hem vid 20-tiden med flera kassar fulla av onödiga och nödiga grejer samt MASSOR av karameller. Alf och Birgit fick en massa onödiga och nödiga saker för att Alf passat oss. Birgit tyckte det var jättebra, hon gillar nog sånt lika mycket som matte.

Vi åkte till Fjällbacka igen redan på fredagen eftersom matte och husse skulle ha "bokslut" hos Jimmy i Hova. Det var JÄTTETRÅKIGT, bara en massa siffror. Det blev lite roligare när vi tog en promenad och matte E guidade matte S runt Hova och berättade om en massa platser och människor som bott där när hon var liten (på stenåldern, alltså). Det började med att Magnus Ladulås blev kung 1275 vid slaget vid Hova och sen tror jag matte E började skolan 🤔. Efter promenaden blev det ännu bättre för då fick vi ben .

I helgen gick vi långpromenad och så byggde matte E en budgetvariant av agilitybana av 25 snöpinnar hon köpte på Granngården för 480 kronor och gamla glassbyttor i plast. Hon påstod att vi skulle spara!! våra fina hinder och att de måste stå inomhus över vintern. Det kanske var bra för igår regnade det hela dagen. Vi var inne och tittade på film på youtube på en chihuahua som heter Viggo och tävlar i freestyle. Han var jätteduktig, vi ska träffa honom i Stockholm när vi ska stå i rasmontern på "Hund 2009" utställningen. Jag och matte S som båda är jättemusikaliska ska nog också börja träna freestyle om vi hinner efter att matte S spelat klart i Bullaren Revyn. Matte S fick en bok om spårning också så det kanske vi också ska börja träna! Tja, vi får nog sluta jobba, hinner faktiskt inte med det. Fast idag var det lite kul för det kom en tant som hette "journalisten" och intervjuvade oss om överviktsmottagningen. Hon tog kort men bara på fåniga saker som husse, matte och matte 🤨.

Dags att ta plats under täcket innan bästa platsen blir upptagen!

Slick på nosen till alla från er Sandie

Måndagen den 23 november

Voff!!
Fy vad det regnar här, igår på promenaden nere på golfbanan var det stora sjöar som aldrig funnits där förut. Bonzo fattade inte det och sprang först rakt ner! Gissa om han försvann under ytan som en sten  sen kom han upp igen och såg ut som en liten utter 🤩. Sen blev han lite fegare efter det och tvekade iallafall 5 sekunder innan han slängde sig i, ni ser på bilden att han är lite kruka. I vattnet längst fram ser ni chihuahuornas Terese Alshammar simma (för er som är lite trögtänkta - JAG ALLTSÅ). Men lite orättvist är det för min päls blir jättevåt och torkar sakta men Bonzos känns nästan torr!!! när han kliver upp och ett par minuter senare kan man knappt känna att han badat alls 🤨. Jag tror han har en utter i sin stamtavla trots allt men det måste vara på pappas sida då!

På onsdag ska vi ha "barnvakt" för matte, matte och husse ska åka på läkarstämman i Älvsjö i Stockholm och vi får inte följa med 😠 dit. Då ska Alf passa oss (om han kan!!!). Det blir mest att passa Bonzo för han måste ut och pinka rätt ofta så han inte misslyckas inne. Matte S ska samla mjukisdjur på mässan åt oss har hon sagt, det brukar finnas många. Hon är fortfarande sur för att hon inte vann en lus förra året. Sen brukar hon ha en JÄTTEPÅSE karameller med sig hem. Konstigt tycker jag eftersom husse säger att dom ska dit på en "fetmaträff" 🤨. Borde dom inte ha en påse morötter med sig då istället? Bonzo och jag gillar morötter, om dom är långa kan man nästan låtsas att det är ben!

Idag träffade vi Lusi, hon var inte lika glad att se oss som vi var att se henne. Konstigt!! Gladast av alla var Bubben (Bonzo alltså), han var så glad att han ylade!!! Han har nog även en varg i stamtavlan, på pappas sida då förstås (konstig släkt på den sidan vaa...). Carro var iallafall lika glad som vi!

Nu ska här sussas, tror jag håller mig tills imorgon, har ingen lust att gå ut igen.

Slick från er Sandie

Måndagen den 16 november

Voff!
I torsdags var jag hos veterinären, det var jätteroligt!! Inte först för då visste jag inte att jag inte var patient utan bara "sällskap" så då stretade jag emot lite  för vem kliver frivilligt över hans tröskel! Sen visade det sig att det bara var Bonzo som patient och då blev det hur kul som helst 😀. Han (Bonzo alltså) har inte vett att ogilla veterinären. Han slickade till och med Leif på handen 🤒. Sen räckte han fram tassen och Leif tog blodprov på honom. Då sa Leif att han tyckte Bonzo var en supertrevlig hund med fantastiskt bra temperament och så tyckte jag han tittade lite på mig (en del är väl bra långsinta va!). Men sen sa han att jag nog var en väldigt bra mamma och det gillade jag så då viftade jag lite på svansen (bara lite, man ska inte överdriva). Bonzo ska iallafall få sitt pass klart nu och sen kan vi åka till Danmark och massa andra länder. Leif kollade Bonzos klieri också men det var inget fel så nu har matte fått för sig att det kanske var den ANDRA maten 🤨 (den godaste alltså). Så nu får Bonzo bara den "sämre" sorten (den vi vunnit) och matte har sagt att om han blir bra då ska vi återgå till vår "gamla mat" som heter Eukanuba Wild life och som ingen kliat sig av. Leif trodde inte det var maten men matte är ju så envis och ska prova allt.

Matte S och husse åkte tillbaka till Fjällbacka på lördagen men vi och matte E var kvar. Vi promenerade långpromenix i regnet och bland annat hälsade vi på Monika en sväng. Hon var visserligen inte hemma men Mats var hemma och nya valpen Nellie från Tickawis och My Grace´s småvalpar, 2 tjejer där långhårstjejen ska bo kvar hos Monika och korthårstjejen flytta till en annan familj i Kumla.

Igår åkte vi med Monika och Nellie till Örebromässan på en liten inoff utställning. Det var 23 långhåriga vavvor anmälda, jättemycket för att vara en inofficiell. Jag fick kalkon och uppförde mig exemplariskt 🤩. Jag kom 2:a av 7 stycken vuxentikar och fick Hp (det var 2 som fick det i LH tikar). Det var tur att jag inte vann för vi hade ett tåg att passa så vi var tvungna att åka vid 12. Bonzo fick inget Hp för att han hade "lösa armbågar" fortfarande men annars tyckte domaren att han var fin och sa att det nog växer bort när han får mer muskler. Han får gå med matte till gymet nästa gång och träna!

Vi åkte tåg sen, först till Göteborg och då satt vi mittemot en jättetjock karl som åt oavbrutet från att vi startade. Bonzo och jag satt i mattes knä och stirrade på honom hela tiden och slickade oss om munnen med jämna mellanrum men han bjöd minsann inte! Fast han verkade bli störd av vårt tittande för efter ett tag la han undan maten och stirrade på oss lite anklagande. Jag tänkte ge honom ett visitkort till Överviktsmottagningen men matte hade inget med sig.

Dags att sussa,
slickis på er från Er Sandie

Måndagen den 9 november

Vi kom inte hem förrän på kvällen, så roligt var det på jobbet!

Sen har vi tränat på att stå fint på bordet varje dag. Bonzo är helt tokig i att träna så när jag tränar "riktigt" tränar han på hyllan under 😮!! Det kan ni se hur tokigt det ser ut på kortet! Vi är så bra på att visa tänderna att matte S har börjat borsta dom på oss igen. Hon tyckte det var så jobbigt att hon har legat lite lågt med det ett tag men nu går det riktigt bra, iallafall på Bonzo!

Appropå Bonzo har han börjat klia sig igen så nu tror inte matte E att det är maten längre så nu får han hjälpa till att äta den "sämre" maten igen 😀. Matte har beställt tid hos Leif åt honom för han ska ta rabiesprov (ska dom se om han har rabies då???) nu och då tyckte matte att Leif skulle titta på kliet samtidigt, och på den lilla lösa tanden som aldrig ramlar ut också. Stackars Leif, det blir jobbigt för honom. Fast inte lika jobbigt som när jag var där och tog rabiesprov (och nej, jag hade inte rabies) och det slutade med att jag tog prov på Leif istället för tvärtom! Leif är snäll och jag har bara smakat på hans hand den gången, jag gillar egentligen honom men fyyy vad ont det gjorde med provet.

I lördags var jag och matte S i Lysekil och tävlade i en inoff agilitytävlng. Vi åkte dit ihop med Wilma (border collie) och Ozzy (kines) och deras mattar. Jag glänste förstås, kom 2: i hopp och 6:a i agility och fick det finaste priset av alla sen, nämligen "DOMARENS FAVORIT" priset mottogs ur domarens hand och var en fin träljusstake med ljus i. I hopp fick jag ett bilbälte 🤨. Matte tyckte det var jättebra, tydligen ska man ha det på sig som en sele och seå sätta det i bilbältet 🤔. Vi ska prova, kanske var det bra för jag gillar ju inte att sitta i buren i bilen. Bubben (Bonzo alltså) gillar att sitta i den, han går in och lägger sig på rygg och sover tills vi kommer fram!! Den grabben kan konsten att koppla av alltså! Wilma och Ozzy vann ingenting men de fick sola sig i min glans, lyckostarna! Ozzy tyckte förresten det var toppenbra utsikt från balansbrädan så han ställde sig högst upp och kollade in alla snygga tikar. Hans matte gillade inte det men jag tyckte han såg häftig ut där och det tyckte han själv också 😎. Han skäller bra svenska för att vara kines, jag vet inte om han säger "fyla små lättel" för vi har inte ätit tillsammans på det viset men annars skäller han helt rent!

Natti på er, dags att tryna in
Slick på alla från Er Sandie

Voff på er alla!

I onsdags var jag och Bonzo ensamma med husse på jobbet när matte och matte var i Göteborg. Det var kul och vi hjälpte honom hela dagen, det tyckte han var bra.

Måndagen den 2 november

Voff
Igår var matte E utslagen må ni tro. Hon kunde bara hjälpa Bonzo att skriva sen däckade hon helt. Själv tror hon det är för att hon fick en liten ynklig spruta i fredags!! Det verkar ju helt "sjukt" att bli så utslagen av en liten vaccination! Det har jag själv aldrig blivit men så biter man ju ihop på ett helt annat sätt. Det hade kanske varit bättre hon fått svininfluensan?? Kan man verkligen få den förresten om man inte är en gris? Jag tror att hon bara ville vila igår för husse och matte S fick jobba med båten halva dan för att allt skulle bli klart till vintern. Sen gick vi alla, utom matte E då, på promenad.

Bara hon blir bra tills på onsdag för då ska hon vinna en miljon till Bonzo och mig och då ska vi köpa mat för alltihop! Och kanske varsin igloo också. Jag erbjöd mig att vara livlina om det skulle komma en fråga om hundmat men matte sa att "min kunskap var för smal" 🤨. Så smal är jag ju inte, i så fall skulle ju matte inte vara tvungen att väga min mat varje dag.

Appropå mat, matte tror att Bonzo har fått kli i pälsen av den maten jag vann på en tävling för sedan vi började med hälften av den till varje mål har han kliat sig så matte och husse knappt kan sova. Så nu får han bara den bästa maten men jag måste minsann äta den andra maten för att det inte kliar på mig (än nej, som vi säger i Kumla). Kanske ska jag klia lite också, undrar vem som får den maten då för matte är alldeles för snål för att slänga den. Vi får skicka den till de fattiga hundarna i Afrika kanske 🙂. Iallafall har Bonzo slutat klia sig så det var nog så att han är lite klen och inte tål allt.

Bonzo visade sitt trick "nödig" idag på jobbet. Farbrorn som han visade det för blev jätterädd och trodde Bonzo skulle kissa på honom ! Då sa matte S att Bonzo kissar inte inne och inte på folk heller utan det är ett inlärt trick. Jag vet inte om han tyckte det var ett bra trick men matte E skrattade iallafall.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig hos "grisen" (den däckade ni vet).
Slickis på er från Er Sandie

Söndagen den 25 oktober

Voff voff!
Oj vad vi leker på dagarna, Bonzo och jag. Han är riktigt "andvändbar" nuförtiden när han växt till sig. På bilden leker vi dragkamp om "Herr Räv". Bonzo älskar "Herr Räv" men han är egentligen min, jag fick honom i julklapp förra året. Bonzo kan en sak med Herr Räv som inte jag kan (och nu pratar vi inte om att snuska sig med honom mellan benen!). Han tar ena änden av Herr Räv där det sitter en liten dosa som piper om man trycker på den och sen trycker han hur många gånger som helst och det piper VARJE gång, han missar ALDRIG! Han kan till och med springa och pipa!
 
Häromdagen hälsade vi på Chip och Lizza. Bonzo är inte jätteförtjust i dem ännu men jag älskar dem, Chip mest. När vi var hos dem nu senast kom det plötsligt fram en liten slyngel som jag inte känner så värst bra. Han heter Basse och ska snart flytta för han har fått en ny husse och matte nu. Jag blev lite småsur när han stack fram nosen och sa ifrån ordentligt. Bonzo ylade!!!! Han har fått en ovana att yla när det är något han inte riktigt förstår eller gillar och Basse gillade han inte! Fast vi får vänja oss för Basses bror Zebbe ska bo kvar hos Chip (som är hans morfar) och Lizza (som är hans moster). Jag får väl försöka uppfostra honom så han lär sig uppföra sig 😉. Först ska jag bara få Bonzo att sluta yla, igår hördes plötsligt yl och vi visste inte varifrån det kom. Matte hittade då honom i källaren, han hade själv öppnat dörren och gått ner i mörkret. När han var därnere hörde han husse i garaget fast han visste inte att det var husse och då blev han väl lite konfunderad och började yla.

Igår hade jag uppvisning i agility på Råssödagen i Grebbestad. Matte tyckte att jag var lite seg då men hon kan ju prova att springa och hoppa själv när det regnar och är svinkallt. Jag fick iallafall mest hurra-rop av alla hundarna och alla ville se MIG (eftersom jag var bäst, snyggast, smartast och helt överlägsen) 😎.

Idag har vi haft en innesittardag framför brasan. Vi gick en liten promenad, inte för att vi ville utan för att vi var tvugna. Efter det duschade vi för vi "passerade" en blöt jordhög (5 gånger)  när jag jagade Bonzo. Självklart var det Bonzos fel eftersom han sprang först!!

Nej nu gick husse till sängen så jag tror jag hänger på honom så jag får en bra plats inatt.

Slick på örat från Er Sandie.

Måndagen den 19 oktober

Voff voff!
Nu har jag varit i Kumla 4 dagar igen. Ibland vet jag inte riktigt var jag bor 🤨! I Kumla är huset bäst och promenadvägarna toppen men i Fjällbacka är trädgården kanon och agilitybanan perfekt! Kanske tur vi har båda ställena. Bonzo älskar mattorna i Kumla och försöker få någon att leka hela tiden. Han bär fram olika djur som om han trodde att det beror på mjukisdjuret om man vill leka!

Har ni sett vilket snyggt nytt foto matte S tagit till startsidan! En riktig höstbild. Jag har skickat en höstbild till tävlingen "månadens bild" på chiforum också. Den kallar jag för "Hubertusjakt", vi får se om någon mer än jag fattar varför . Nu sa matte E att så får man inte skriva för då kan folk tro att man tycker dom är dumma men det menar jag ju inte, jag menar bara att det kanske är lite långsökt (fast inte för smarta mig förstås). Oj, det var kanske skryt igen!! Det är svårt att vara blygsam när man är perfekt, har ni också märkt det??

Jag har varit lite "knähund" sista tiden men inte vilken knähund som helst. Det är husse som numera bär mig under ena armen när han jobbar hemma, eldar i braskaminen, ordnar med papper eller donar med någon annan syssla i hushållet. Matte började kalla honom för Paris Hilton men ändrade det efter ett tag till "Kumla" istället för "Paris". Jag tycker man måste ställa upp på att bli buren när husse så gärna vill 😀 (fast han säger att det är jag som tigger, fräckt vaa).

Idag kom Chihuahuabladet och det var jättebra innehåll, särskilt på sidan 5 där det stod om MIG. Matte S blev lite putt eftersom bara matte E var omnämnd men det var hennes eget fel eftersom hon inte skrivit själv om framgångarna. Huvudsaken var att JAG stod med. Borde varit en snygg bild också. Jag får nog ta och skicka en till Samuel så han har en till nästa gång. Dessutom kan han ju förstora den och ha som tavla på väggen så han har något snyggt att vila ögonen på. medan han skriver. Det var också en bild på snygga Gaston, den ska jag klippa ur och sätta upp ovanför min korg.

Nu ska jag natta, puss på alla men mest på Gaston, Sandie

Måndagen den 11 november

Voff voff!
Nu är hösten här och då trivs vavvor bäst inne framför brasan! Bonzo, jag, husse och matte S har varit i Kumla. Det var jättekul och vi busade mycket i trappan. Matte S hade lagt en vinter jacka med pälskrage där och Bonzo trodde det var en hund!!! JAG däremot förstod ju direkt att det bara var en gammal jacka.
När vi gick Hagabyrundan träffade vi flera hästar. Bonzo trodde det också var hundar, fast jättestora. Han var så intresserad av dom att vi var tvungna att titta en lång stund. Matte trodde det var bra för honom att hälsa på hästarna! Varför då, kan man fråga sig 🤨. Dom är fula och verkar dessutom ganska korkade. Fast Bonzo är också lite korkad ibland så han kanske kände sig som en själsfrände 😀.
Matte E försökte lära honom att hoppa upp i hennes knä när hon satt på huk häromdagen. Jag vet inte hur många gånger hon sa "UPP"! Bubben (ja, vi kallar honom så ibland) fattade noll fast jag visade honom säkert tio gånger hur man gör! Inte ens när matte hade godis i knät hoppade han upp fast han är jättespänstig och hoppar upp på högre stolar än till och med jag gör. Om han VILL alltså....

När vi lagtävlade på skoj på agilityn senast var det en av matte S kompisar som var så glad att hon fick vara med i MITT lag (självklart!). Hon skojade med mig och sa "heeej Sandieee" flera gånger och vinkade till mig. Då vinkade jag tillbaka för man är ju artig. Gissa om hon blev förvånad, hon nästan skrek "hon vinkade tillbaka"! Hon har nog aldrig träffat en artig hund förut.

Idag fick vi (läs: var vi tvungna) duscha och schamponera oss. Det var efter att det regnat på promenaden och när matte släppte oss lösa hittade vi världens jordhög att leka "herre på täppan" på. Det var toppen tyckte alla (= Bonzo och jag) utom matte S. Hon är lite känslig för smuts. Jag har märkt det tidigare, på jobbet tar hon en läskig sprit på händerna, som om hon trodde att alla är smutsiga. Överdrivet säger jag, vi slickar händerna på nästan vem som helst, i allafall Bubben (jag väljer med lite större omsorg) och vi är aldrig sjuka. "Lite skit rensar magen" säger matte E och det tror jag också.

Natti natti med er nu ska vi sova, slick från er Sandie

Söndagen den 4 oktober

Voff voff!
Återigen solar jag mig i glansen av mina segrar, Idag vann jag klubbmästerskapet i Tanums brukshundklubb i agility. Jag fick ett läckert halsband i olika pastellfärger. På årsmötet ska jag få en pokal 😀. Nu är det lite uppehåll med tävlingar ett tag tror jag men matte E har bestämt att vi ska på en utställning och träna inför Stockholmsutställningen! Som om jag behöver träna 😮. Hon tänkte ta nya kort på oss när vi står snyggt på det nya trimbordet hon skaffat men ingen av oss (utom matte såklart) hade lust till det idag så det får hon allt vänta med.

Idag öppnade matte den nya maten som jag vann på en tävling. Vi håller egentligen på och byter mat till någon "naturlig" sort (vilken är onaturlig???) men matte är så snål så vi måste alltid äta alla vinster och sånt också. Den här sorten var iallafall helskum, jättestora bitar som inte vägde något alls nästan! Fast den var ju inte så skum att vi inte åt den 😀, så skum mat finns inte, men den såg lite konstig ut i skålen.

Igår var husse, matte S, Bonzo och jag ute och gick långpromenad i ösregn. Det var inte så kul först när man var torr och ren men har man sen väl blivit blöt och lerig så funkar det mycket bättre. Sen fick vi duscha men det är kul och vi rullade oss i stora badlakan efteråt.

Matte E började på sitt nya jobb i torsdags. Då var hon på bild i en annons i Göteborgsposten. Hon var konstigt nog jättenöjd med den bilden, själv tyckte jag hon såg lika enfaldig ut som vanligt men huvudsaken är ju att hon själv är nöjd. I alla fall har dom fått massor av patienter på Kvarterskliniken som hennes nya jobb heter. En del är sjuka men dom flesta är nog friska tror jag. det är väl som med hundförsäkringen, dom flesta behöver aldrig använda den, dom bara betalar. Själv försöker jag utnyttja min så gott jag kan men matte E påstår att jag timar dåligt för nu hade det igen gått precis över 100 dagar sedan jag käkade råttgiftet så nu får matte betala hela avgiften för Riesenkolan också . Ja, ja hon påstår att hon fått bättre betalt på nya jobbet och något ska hon väl göra för dom pengarna.

Nu tar jag natti och kryper ner under mattes täcke, hoppas Bonzo inte redan ligger där, då får han maka på sig!

Slick på er alla från er Sandie

Onsdagen den 30 september

Voff igen!
Jag, Bonzo och matte S var kvar i Fjällbacka förra veckan när matte E och husse var i Kumla. Då sov vi länge på morgonen när matte inte jobbade tidigt. Matte och jag är riktiga sjusovare men Bonzo ville ut och kissa. Fast det var ingen som hörde honom så han kissade på mattan! Då fick matte tvätta den och det tog 2 dagar innan den torkade 😀.

I helgen flyttade vi "jobbet". Gissa om vi bar många lådor! Bonzo och jag hjälpte till med att hålla oss ur vägen och äta ben. Alla utom Bonzo var jättetrötta efteråt. Matte E åkte då iväg och vilade sig i 2 dagar på ett tjusigt hotel med spa och rum med full havsutsikt 😮 medan husse, jag och matte S fick slita i "vårt anletes svett". Matte E sa att det kallades kick-off och var för att hon ska börja ett nytt jobb imorgon. Det är så nytt så det finns inte förrän imorgon och idag såg det fortfarande ut som en mindre byggplats!!! Jag förstår inte varför inte vi andra också har kick-off, vi har ju nästan ett nytt jobb nu när vi flyttat till Tanumshede.

Jag har just fått ett jobb till, jag ska troligen visa trix och lydnad på stora hundutställningen i Stockholm i december. Tänk vilken bra smak de har som väljer just mig, både vacker och intelligent, vilken oslagbar kombination 🤩. Bonzo ska också vara med men han har bara fått jobb som "kelgris".

Idag var matte E ledig så hon skulle följa med till överviktsmottagningen och hjälpa till. I sin väska hade hon 5 Riesenkola, det tog några minuter innan jag lokaliserat dem men sen tog jag den obemärkt och hade en härlig stund då jag åt upp allihop inklusive en del av papperet. Konstigt nog såg ingen det förrän matte E hittade en liten bit av papperet som var kvar och blev lite upprörd. Hon påstod att mörk choklad var jättefarligt (varför har vi jättefarliga saker i så fall undrar jag) och ringde veterinären. Han sa också att det var jättefarligt för en vava att äta och så fick vi åka till Dingle. Där blev det "inte-favorit i repris" (ni vet då när jag åt råttgift) och jag fick en spruta. Sen spydde jag som en räv och så åkte vi hem igen! Har varit hungrig resten av dagen men här har inte bjudits mer än vatten förren nu, hör att matte plockar med matskålarna så nu tänker jag ÄTA!

Slick på alla från er Sandie

Tisdagen den 22 september

Voff!
Den här veckan har matte S varit på Gotland (det är ett ställe därr det finns mycket gott tror jag). Det var revy-festival och hela Bullaren-revyn var där. Matte fick mycket beröm för att hon sjunger så bra, jag tror det var för att dom inte hört min sång som ju är vida överlägsen mattes 😀. Matte E tvingade matte S att besöka en kyrka i Västkinde där hon bodde för att ta ett kort på en gammal tant som fanns på en tavla där och är matte S morfars morfar farfars farfar mor! Hon hette Marit Jörgensdotter och hade nog inte fått ens en 2:a på utställning . Min morfars morfars farfars farfar hette
Belmuriz Hi-Design men vad hans mor hette vet jag inte men nog tror jag hon var snyggare än Maren!

Matte E har kommit till anatomi kursen på uppfödarutbildningen och det ska jag säga är jobbigt! Hon klämmer och känner på både mig och Bonzo och påstår att det är en "läxa". Jag tycker det är helt onödigt, iallafall på mig som är naturligt helt perfekt och utomordentlig vacker. Bonzo kan väl i och för sig behöva klämmas på lite grann och han tycker dessutom att det är kul att bli "undersökt".

Vi ska flytta till en ny jättefin lokal på jobbet och gissa om det finns kanonkorridorer att springa i där! Bra underlag är det också. Då ska vi ha öppet hus och visa allt vi kan, jag tror dom tänker på alla mina konster då, jag kan minst 30 olika!
 
Husse var i Stockholm i helgen för våran Camilla (som gått hos husse och matte S på överviktsmottagningen) vann tävlingen om "årets Cambridgekvinna" i Sverige och fick pris. Det var stor fest och husse fick också blommor. Ni kan läsa om Camilla på www.fopro.se och sen på sidan före-efter. Oj vad snygg hon är, titta själva!

Igår tränade jag agility igen och nästa helg ska jag vara med på en uppvisning för att folk som inte har så bra koll ska få se att chihuahuor är urbra på agility 😎. Vi cool vet ju redan det!

Nattis på er alla, nu tar jag en liten kisspromenad och sen är det natti under täcket.

Slick från er Sandie

Måndagen den 14 september

Voff voff!
Förra veckan var jag i Kumla. Då var vi på brukshundklubben i Örebro där jag alltid tränade agility förut. Det var KM där och jag var med i det. Då tävlar alla hundar i samma klass (fast efter storlek förstås). Det gick väl sådär, jag fick 5 fel i hopp och diskades i agility för jag hoppade fel hinder. Jag vet inte om det var mitt fel fast jag tror det var mattes. det var iallafall kul att träffa alla gamla kompisar fast min bästis Esso var inte med för han går i skola med sin matte i Småland.

På lördagen åkte Bonzo och matte E tåg till mormor och morfar i Skåne för att vara med på utställning på söndagen. Jag fick inte följa med 😥 fast jag skulle egentligen det men matte E hade läst att domaren på Sofiero inte gillade om man hade lite tunn underkäke och hon påstod att jag kanske hade det. Bonzo fick minsann åka för matte sa att det kvittade vad hon sa om honom för det var iallafall inofficiellt och skulle inte stå i stamtavlan. Och det var minsann tur för Bonzo det för hon gillade inte alls honom 😠. Hon tyckte han hade för smalt huvud men Bonzo sa att han tyckte att tanten hade för brett huvud så det gick lite på ett ut. Men matte tyckte ändå att det varit bra för Bonzo hade visat sig så bra och varit duktig på bordet. Bonzo och jag har bestämt oss för att vi dissar den tanten. Det var iallafall synd att jag inte var med för då hade kunnat ge Yvonne (Gastons matte ni vet) en riktig slick på "nosen" för matte träffade henne där. Vi får se om vi träffar henne nästa gång, Pajas ska ju snart på sin första utställning. Då håller vi tassarna för honom.

Matte hade med sig ett litet "bord" hem och det tränar vi på nu. Det är jättefint och det känns som vi är på utställning varje gång vi står på det. Man får bra grepp med tassarna och halkar inte heller!

Visst är det en fin bild på mig (den kan ju egentligen inte bli misslyckad med ett sånt motiv), matte S har tagit den med sin nya kamera.

Nu ska vi inta våra platser i mattes säng, lite trångt men mysigt där under täcket!

Slick från er Sandie

Tisdagen den 8 september

Voff voff!
Jag hann inte skriva igår för då fyllde matte S 20 år 🤩. Det var tydligen en stor dag för vi firade i två dagar. Jag hjälpte matte mycket och öppnade alla paket. Det var mest tråkiga saker tycker jag men det tyckte inte matte för hon nästan skrek av glädje!! Hon fick en ny kamera som tydligen var jättefin och tar bra bilder på långt håll. Hon sa direkt att hon ska ta massa bilder av mig och Bonzo på agility och utställning, men jag vet hur det blir jag, hon kommer att tjata något så in i bomben med "Sandie, SANDIE, titta här" "stilla, STILLA" "här, hitåt" och tusen flera tjatiga meningar. Sen tar hon 100 kort och ett blir bra!! Puh, det blir tröttsamt tror jag. Matte firade också med att besöka ett ställe som kallas för "bolaget". Jag har aldrig varit där men det låter lite som vårt jobb som egentligen heter aktiebolaget.

Appropå vårt jobb ska vi flytta till en ny jättefin lokal. Där kan Bonzo och jag få mer plats när vi tar emot alla som kommer. Förhoppningsvis finns det inga spindlar där heller. Det finns det på jobbet nu och det gillar inte matte. Hon skriker ibland då. Bonzo och jag äter upp en del av dom men matte gillar inte om vi äter de största, kanske tror hon att det blir regn då??

Idag började matte E på en kurs i Dingle. Den heter uppfödarkurs och de första gångerna handlar om beteende. Jag trodde hon skulle lära sig att uppföra sig men det visade sig handla om hundars beteende!! Nu har hon fått en läxa till nästa vecka som går ut på att JAG ska lära mig att inte springa upp till skogen och skälla på morgonen!!! Det var det värsta...men jag ska inte göra det lätt för henne, hon ska få jobba rejält .

Nej, nu ska jag sova, imorgon ska vi åka till Kumla och jag ska ladda för KM i agility på Örebro brukshundklubb.

Natti från er Sandie

Måndagen den 31 augusti

Voff!
Jag och matte S var ensamma hemma i flera dagar. Gissa om det var dystert när Bonzo inte var här. Trodde väl aldrig att jag skulle sakna den lilla krabaten så mycket så retsam och besvärlig som han är! Jag bestämde mig för att skaffa en reserv-valp så jag adopterade den lilla blå pip-musen. jag har skött den superbra och bär den med i munnen nästan hela tiden. Sen kom Bonzo hem igen. Han var så mallig för att han dragit ut tänder utan att skrika. Jag kunde ju inte överge mitt reserv-barn utan vidare så nu har jag två att sköta.
Matte E säger att jag är "skendräktig" så det skriker om det. Jag tror bara hon är lite sur för inatt när jag gick runt med "Pipis" och sjöng lite för honom blev hon jättesur och kom upp mitt inatten och TOG Pipis. Sen stängde hon in mig i matte S rum och muttrade att hon inte orkade höra hur jag gick runt! Som om jag kunde hjälpa att vi har klappriga golv!! Men efter att jag sovit en stund skällde jag till hon kom upp igen och släppte ut mig. Konstigt nog vaknade inta matte S 🤨.

När matte S och jag var ensamma var vi på sminkparty 😀.Jag som är naturligt vacker behövde ingenting och alla sa att min hud var underbar. Mattes var lite FET! Och hon ska jobba på en överviktsmottagning 😮. Hon behövde jättemycket saker, vi får hoppas det hjälper.

Igår fyllde moster Karin 50 år och då firade vi henne. Ni ser på kortet vad glad hon var över att äntligen bli vuxen. Hon står i mitten och matte S till höger. Till vänster står Sebastian, kusin Lilli´s kille. Han blir nog jättestålt över att vara med på min sida! Bonzo och jag fick ben och moster Karin fick 100 pussar (ungefär) 😘.

Idag har jag tränat agility på brukshundklubben. Det gick jättebra. Bonzo tränade på att gå (ja, han är lite efterbliven, har inte lärt sig gå fint ännu). Han dansade runt på bakbenen (har en enastående balans) men matte tror inte det går hem hos domarna. Jag tror han är lite i trotsåldern för han låtsas som om han inte vet vad STÅ, LIGG och SITT betyder och såå dum kan han ju inte vara.

Nu ropar Pipis på mig, puss från er Sandie

Söndagen den 23 augusti

Voff alla beundrare (och ni andra också)!

Ni kan nu titulera mig "agility klass II - hund". Igår tog jag tredje raka pinnen på lika många försök och blev uppflyttad till klass 2. Gissa om jag är nöjd 😀. Ni kan se mig "in action" på bilden som Johanna tog på tävlingen. Matte har sagt att nu måste vi träna FART för att ta pinnar i klass 2. Hoppas hon börjar träna det på sig själv först. Jag är jättesnabb, och jag tränar med Bonzo varje dag. Det är lite pinsamt att säga men han är också jättesnabb!! Jag tror han kan bli riktigt bra när han får börja träna agility.

Annars har det varit mycket jobb den här veckan. Jag hjälper husse med att hämta pennor till exempel. Då går jag runt på hans skrivbord och så hämtar jag en penna som jag sen går till honom med och släpper ner i hans hand. Då får jag godis 😀. Husse gillar att få hjälp när han jobbar och jag brukar försöka ställa upp och ligga i hans knä när han bokför eller gör något annat vid datorn. Han brukar säga att allt går mycket fortare när jag hjälper honom.

Matte S har en jättehög säng här i Fjällbacka så jag och Bonzo kan inte hoppa upp och ner i den som vi kan i Kumla. Det tyckte hon var besvärligt eftersom vi brukar väcka henne när vi vill ha en "lägesförändring". Då fick husse en urdålig idé, han föreslog att vi skulle sova i våra hundkorgar på golvet!!!! Som en kompromiss bestämdes då att dörrarna i huset skulle vara öppna så vi kunde gå omkring lite om vi ville. DET VAR EN BRA IDÉ , nu går vi till husse och matte E´s säng istället för där kan vi hoppa både upp och ner hur lätt som helst. Som tack för den fina idén brukar både Bonzo och jag tvätta husses ansikte minst en gång var varje natt. Då är han ren och fin när han vaknar och sparar en hel massa tid på morgonen.

Nej, dags att förbereda nattpasset, sov gott önskar er Sandie

Söndagen den 16 augusti

Voff voff!

Nu har jag fyllt 3 år (igår). Det firade jag med att få en ny pinne i agility. Det gick kanon och hade inte matte S dabbat sig så hade jag gått upp i klass II i hopp också. I pris fick jag en jättesäck med mat!!!, en väska, skoputsgrej (dom visste nog inte att jag aldrig använder skor), penna och matte-godis. Så fick jag massor av skinka för att jag var duktig.

Bonzo var hemma hos husse när jag tävlade. Han och husse tränade på "stanna kvar" och "kom". Husse var jätteduktig på det och Bonzo lärde sig också bra. Varje gång han gjorde rätt fick han torkat kött som matte E gjort i ugnen. Det var lika gott som skinka 😀. Det tog 10 timmar att göra och nu måste matte S skära det i pyttebitar. Husse försökte snabba på det och la det i mixern  men det gick inte. Det blir till att skära även om jag inte förstår varför bitarna måste vara så små???

Matte har jobbat hårt med att rensa kantareller hela veckan. Jag är suverän på att hitta dem och ibland säger matte E till matte S när vi går ut "att idag tittar vi inte efter svamp". HAHA tror dom ja!! Har jag nu lärt mig så ska här banne mig letas! Dessutom får jag godis varje gång jag markerar kantarell. Idag hittade jag 2 liter trots att matte tom försökte hindra mig!

Imorgon börjar vi jobba igen för då är semestern slut. Vi har fått nytt rum och det blir nog jättebra. Får se om det kommer några jag gillar.

Bäst att vila upp sig tills dess, slick från er Sandie

Tisdagen den 11 augusti

Voff!
Vi har varit i Kumla och träffat hundkompisar. På bilden ser ni en av våra grannar, "tant" Lizza. Hon gillar ordning och reda så man måste uppföra sig bra när man är på promenad med henne. Just nu är hon jättetrött på Donna`s (hennes halvsyster) 7 valpar. Hon går mycket hellre ut med mig och Bonzo för han vet iallafall hur man uppför sig.

Igår började vi på agilitykurs 4. Matte S fick gå ensam första gången för vi hann inte fram från Kumla. Vägen var avstängd pga vatten och reservvägen blockerades av en lastbil som kört av (husse sa att han säkert kört för fort och svor lite om lastbilschaufförers vansinneskörningar). Så vi fick åka färja istället 🙂. Det var bara nyttigt för matte att vara där ensam för då fick hon hoppa själv och se hur jobbigt det är.

På lördag är det tävling så nu ska jag berätta för er om hur det går till i agilitytävlingar! Den finaste klassen heter S och det står för "Super Stjärnorna". Dom brukar få börja så publiken kan gå sen om dom vill. Den klassen är förstås jag med i 😎. Nästa klass heter M och det står för "Medel Måttorna". Jag har några kompisar som är med i den klassen för att dom tyvärr växt lite för mycket. Stackarna, men det är iallafall bättre än att behöva vara med i den sista klassen som heter L. Det betyder "Läskiga Lunsarna" och det är precis vad dom är! Ofta stora, svarta och jobbiga.
När matte ropar FRAM ska man vrålspringa och hoppa över det hinder hon pekar på. Man får absolut inte hoppa upp på matte eller göra "sheltiesnurr" på vägen dit. Det är inte jag som hittat på att det heter sheltiesnurr för jag gillar flera sheltie men det har Camilla sagt. Hon vet nog det för hon har en sheltie som heter Pandora Eriksson och som tävlar agility. Camilla är jätteduktig och bra på hundar. Hon säger till exempel att man inte ska trycka ner hundar som uppför sig dåligt och den åsikten delar jag. Fast ibland trycker jag ner Bonzo lite, men bara lite! Sen ropar matte TUNNEL och BRÄDA också. Då gäller det att hänga med och ha tungan rätt i munnen. Det har jag!!

Slick på er från Sandie

Måndagen den 3 augusti

Voff voff!
Idag har det varit en jobbig dag! Regn hela dagen och allmänt vidrigt väder att gå ut i. Trots detta väder fick matte E för sig att hon skulle bli en ny och bättre människa 😮. Hon som inte joggat på flera månader skulle plötsligt ut och springa! Och nödvändigtvis skulle det gå ut över MIG som tvingades vara med. Fy sjutton vad blöt jag blev. Jag stretade emot så mycket jag kunde men hjälp vad envis hon var!!! Jag tror det är hennes nya telefons fel. Den har någon funktion som mäter hur långt man springer, via GPS tror jag. Helt ointressant enligt min mening men matte går nästan i taket av lycka över sådana funktioner 🙃. Det ryktas om att det ska bli en runda imorgon med men vi får väl se.....

Mormor och morfar har varit och hälsat på. Det är alltid toppen och både jag och Bonzo fick ben. Bonzo är så barnslig och tror att vi fick det för att han "annonserat" efter ben på sin sida 😀. Han är lite mallig över att han ordnat med benen! Inga var med hit och hälsade på också. Hon vet hur hundar funkar och jag visade upp lite agility för dem alla och dom var imponerade. Inga tyckte min slalom var jättebra. Hon har haft en jättefin borderterrier som hette Jerry och var SUCH. Ni kan se henne, mormor, mig och Bonzo på fotot.

En av dagarna fick vi en vaccinationsspruta av morfar som är veterinär. Det var mot någon konstig mask ?? som inte finns i Sverige. Nu är alla våra sprutor klara för ett år framåt utom för Bonzo som måste ta ett blodprov för att hans pass ska bli helt färdigt. Förmodligen måste han dra ut några tänder också. Han har tappat alla som kallas 6+6 och fått nya fina. En av hörntänderna är lite lös men de andra verkar sitta fast ordentligt. Matte säger att det får bli efter vi har varit på Sofiero annars har han inget i munnen att visa upp där 😀. Då ska vi hälsa på mormor och morfar igen. Matte säger att jag måste banta ett knappt hg till först eftersom jag äter så mycket när mormor och jag umgås på tumanhand. Just nu väger jag 2,85 kg, brukar väga 2,75. Bonzo väger 2,45 fast han ser lättare ut tycker jag. Jag ska iallafall tävla i agility 2 gånger till före dess så det blir mycket träning.

Bäst att vila ordentligt nu ifall jag måste spring imorgon.

Puss från er Sandie 😘


Onsdagen den 29 juli

Voff!
Jag har lite semester så det har blivit lite försening med voff´et den här veckan.
Först var jag, Bonzo och matte E med matte S till Albatross GK när hon spelade årets första hela golfrond. Hon startade säsongen med en Junior Master tävling 36 hål från blå tee 😮! Gissa om hon fick skavsår i händerna och på fötterna! Konstigt nog gick hon första 18 på ett slag under sitt hcp och fick sänkt till 3,4 men sen gick hon nästa 18 på 6 över så totalt kom hon 5:a vilket ju i och för sig var otroligt eftersom alla andra spelat och tränat hela säsongen och hon bara slagit 3 hinkar som träning dagen före. Jag, matte E och Bonzo var i Göteborg när matte S spelade. Vi miljötränade Bonzo 😀. Jösses vilken lantis!! Han ville inte gå på vissa ställen där det var sånt under som han inte gått på tidigare och han hoppade runt och tittade på alla båtar som gick i hamnen. Rätt var det var trampade han på en mjuk skumgummigrej som fastnat i asfalten och gissa om han hoppade till! Fast då fick han godis om han gick på den igen så det gjorde han. Han brås på mig ibland och gör ganska mycket för lite godis.

Sen har vi varit i Kumla igen. Det är kul, finns massor av plats att springa och jaga varandra på i huset där. Vi hälsade på Birgit som jag gillar skarpt och Alf. Bonzo var hälsade lite lagom ljumt på Birgit men desto kärvänligare på Alf. Han tycker bäst om killar! Ibland kan han se en okänd kille på gatan som han absolut ska hälsa på. Det händer aldrig med någon tjej.

Jag ska på ett möte nu men skriver lite till när jag kommer tillbaka.

Ja, nu är jag tillbaka från mötet. Det var ett lagom trist möte där det stora samtalsämnet var hur många lass grus det ska vara på vår väg. Husse fick iallafall lite mer arbete, imorgon ska det sågas träd och på fredag krattas grus. Jag kan "tyvärr" inte hjälpa till eftersom matte S, matte E, Bonzo och jag ska till Karlstad imorgon. Matte S ska spela årets andra golftävling (var hon tar i, 2 tävlingar samma vecka - och med dom skavsåren...) och vi ska miljöträna Bonzo i stan. Bäst att natta nu, väckningen blir klockan halv 4 imorgon bitti 😮. Jag och Bonzo ska sova hos matte E och husse inatt eftersom Bonzo levde rövare igår natt och matte S inte sov så bra då.

Natti natti från er Sandie

Måndagen den 20 juli

Voff voff!
Vi har varit på lite semester i Skåne och hälsat på matte S mormor och morfar. Jag ÄLSKAR mormor 😘. Hon vet precis vad en liten vava behöver, nämligen lax, kött och skinka. Jag gick upp tidigt varje morgon  (jag som brukar sova till 9!) för att inte missa något i köket.

Vi badade också, matte S var arg för att det stod att det var hundförbud på många platser 15/5-15/9. Matte E sa att de skyltarna bara var för idioter som inte hade koll på sina hundar och att vi skulle strunta i dem men det tyckte inte husse som är mer laglydig. Matte E fick sitt straff nästan genast! Hon som alltid har bälte på sig i bilen skulle ta fram datorn för att slå upp en vägbeskrivning och tog då loss bältet ett ögonblick. Vips så stod det en liten polis framför oss och det kostade henne 1500 kronor! Då blev hon JÄTTEARG 😠. Jag tyckte det var billigt om man jämför med vad det kostade att äta råttgift!

Vi gjorde av med en massa fler pengar för vi var också på ett ställe som hette ULLARED (som jag berättade lite om förra veckan). Där var det nån sorts tävling som gick ut på att man skulle handla så mycket så man nästan inte fick plats i bilen efteråt. Jag tror nästan vi vann! Till och med husse som normalt hatar affärer och som började med att promenera runt en sjö med mig och Bonzo blev som "tokig" när matte E bytte av honom och han fick gå in i "tävlingslokalen". Jag tror nästan han handlade mest av alla 🙃.

Igår var Luci och hälsade på oss. Det var kul, vi lekte och promenerade. Bonzo retade Luci och ville absolut hålla i hennes koppel när vi promenerade. Han är en odåga ibland och lite puckad. Han fattar till exempel inte vad KOM betyder!! Om matte däremot ropar BLING då kommer han direkt, knäppt va. Därför kallar vi honom BLING BLING ibland 😀.

Dags att sussa, bling på er och natti från er Sandie

Måndagen den 13 juli

Voff voff!
Det har varit en fin vecka. Matte S och jag tränade kantarellsök och efter bara 3 gånger fattade jag precis! Hon ville jag skulle hitta en sorts gula saker på marken. De varken luktade eller smakade bra men hon var helt till sig när jag hittade dom och jag fick godis varje gång vilket var toppen 😀. I fredags hittade jag alldeles själv över 2 liter trots störande omgivning (= Bonzo). Hon vill att jag ska sätta mig ner när jag hittat några och för att få godis gör jag gärna det. Trots att jag nog fick minst 25 fästingar som kröp på mig för mitt fästingmedel har gått ur nu och matte E som är lite snål ibland tyckte att vi inte skulle få nytt förrän på söndagen eftersom vi skulle duscha inför utställningen då.

På lördagen åkte jag, matte S och matte E till Bollebygden för att vara med i agilitytävlingen "Semesterhoppet". Jag var med i 2 hoppklasser och en agilityklass tillsammans med 54 andra. Och gissa om jag var bra! Matte S hade med kalkon och för det gör man ju vad som helst! Jag var suverän och nollade alla loppen på bra tid. Fick 3 pinnar!!! Har bara en kvar nu för att bli klass 2 i hopp 😎. Jag var faktiskt den enda som fick pinne i alla klasserna. I pris fick jag en reflexväst och 2 portabla tygmat/vattenskålar och rosetter så klart. Dom kan ni se på agilitysidan och där finns också loppen filmade så ni kan njuta av mig "live" om och om igen.

Igår var vi på utställning. Det var bara en liten utställning för att vi skulle träna våra nya poser på bordet. Det gick jättebra. Jag blev BIR och det blev Bonzo med fast för valpar. Sen började det ösregna och då var det inte lika kul längre men jag skärpte till mig och blev iallafall BIG 2. Tre nya rosetter till mig och 2 till Bonzo som hatar regn och vägrade ta ett enda steg i BIG valp finalen!

Idag har vi åkt till Skåne. Först var vi på ett skumt ställe som hette Ullared och gissa om bilen blev full efter det! Verkade inte som det var något ätbart utan mest värdelösa saker som tvål och liknande. Husse och jag och Bonzo tog en långpromenad runt en sjö medan matte och matte handlade. Sen åkte vi till mormor och morfar (inte min utan matte S alltså). Det var jättekul, käket där är toppen och håller man sig framme hos mormor i köket kan det vankas extra.

Natti och slick från en mätt och nöjd Sandie

Onsdagen den 1 juli

Voff voff!
Här är allt toppen. Igår var det en heldag på sjön, jag simmade jättemycket (utan flytväst förstås) och Bonzo simmade lite grann med flytväst. Sen duschade vi när vi kom hem eftersom det var salt i vattnet. Efter det tyckte matte att vi skulle träna agility men då sa jag stopp. Hur mycket träning tror hon man orkar med i värmen!!

I helgen var vi på chihuahuapromenad i Hästhagen i Örebro. Det var jättekul och jag gillade alla som var där men Balthazar bäst för han är så snygg tycker jag. Jag vek svansen lite åt sidan för att uppmuntra honom men då sa matte att "det" inte kom på frågan! Ibland är hon lite trist och fattar inte riktigt vad som är kul. Bonzo lekte hela tiden, att han bara orkade! Fast sen sov han hela resten av dagen. Säkert var Akilles också trött efteråt. Pluto som bara är en månad äldre än Bonzo lekte också mycket. Hans mamma Dixie är ganska lik mig, inte till utseendet men hon gillar också ordning och reda och säger ifrån när hon tycker någon blir för närgången. Jamieson är lika hungrig som jag och vi två tigger mest. Hon bor tillsammans med flera kompisar men idag var bara Cindy med.

Idag var vi hos veterinären igen, värst vad ofta vi är där nuförtiden. Våran "riktiga" veterinär har semesterstängt så vi var hos en ny i Strömstad för matte sa att det inte gick att vänta (var visst något med visst datum). Han hade en mops som hette Moppe och vi tyckte han var helt okey (Moppe alltså). Vi fick sprutor mot rabies och någon annan läskig sak som man kan bli smittad av utomlands. Det kändes inte alls men Bonzo skrek. Sen ojade han sig hela eftermiddagen också fast inte värre än att han var med och lekte matspelet när vi åt kvällsmat. Det är ett sånt där spel med luckor med mat under ni vet. Det spelet gillar jag, jag kan den svåraste varianten när man måste ta bort en kloss först och sen öppna luckan.

Slick i värmen från en mätt och trött Sandie

Tisdagen den 23 juni

Voff voff!
Nu har vi firat midsommar, Mickan från Kumla var här och hon och matte S bodde i Birdiebo. Då fick jag ligga i husse och matte E´s säng varje natt det var toppen toppen. Moster Karin var också här på midsommarafton och hon är också toppen toppen 😀. Bonzo och jag fick varsitt ben av henne och det var smaskens. Men sen blev dansen inställd för det hade regnat så mycket att det var pölar där vi skulle dansa så vi tog en promenad istället.

I lördags fick husse och matte plötsligt världens ryck och bestämde att båten skulle i sjön! På mindre än 24 timmar fick dom allt klart med både målning, rubbing, vaxning och allt annat och på söndag kom Svante med lastbilen. Bonzo fick låna min flytväst och åka med husse och matte S i lastbilen till Hamburgsund där "Båtte" las (vilket konstigt ord, heter det verkligen så) i sjön. Sen tuffade dom till hamnen i Veddökilen där matte E och jag väntade på dom.
Riktigt allt hann dom ändå inte för idag har matte E, Bonzo och jag varit där och slipat lite trä som ska fernissas (5 gånger säger husse, är han tokig 😮).

Matte E är ledig nu så Bonzo är hemma på dagarna. Jag är med matte S på jobbet på förmiddagarna och då hinner vi ta en promenad i Grebbestad. Igår träffade vi 4 chihuahuor (mamma, pappa och 2 barn). Dom var helt okey tycker jag. Idag träffade vi en svartvit chihuahuakille som var en riktig goding. Jag gillade honom jättemycket och han gillade mig med. Fast just nu får jag inte gilla killar för mycket eftersom jag löper och matte har sagt att vi inte ska ha fler valpar iår. Men han var väldigt fiiin (som vi säger i Kumla). 

Idag kom det en till jobbet som sålde medicin (iallafall pratade han om en medicin som gjorde att man fick mindre aptit! Hu vad läskigt ). Då frågade matte E om han var hundrädd men det var han inte. Då tvingade matte E honom att leka hunddomare och titta på Bonzo på ett bord. Titta på tänderna också sa hon uppmanande! Han kommer nog aldrig tillbaka igen!! Eller också tyckte han det var kul för sen gick alla utom jag och Bonzo på restaurang. Orättvist va!

Fast just nu är jag ganska mätt och nöjd för jag hittade ett par byxor på en säng och i fickorna fanns det hyfsat med hundgodis 🤩. Tänk vad människorna är korkade som inte fattar att vi vavvor hoppar upp och tar det hur lätt som helst. Jag tänker inte tala om att jag hittat det för då får jag mindre kvällsmat.

Mätt (nåja, hyfsat i allafall) och nöjd, er Sandie

Måndagen den 15 juni

Voffsingen på er
Det har varit en intensiv vecka. Vi åkte till Kumla i onsdags med husse och matte S. Matte körde bilen för husse är "enögd" efter operationen. Mitt i natten tog husse buss till Arlanda och åkte till Juan-les-Pins på Rivieran. Han är den enda vi känner som korsat halva Europa utan vare sig pass eller annan ID-handling! Passet hade nämligen gått ut 2007!!!! Det upptäckte dom när han skulle "checka in". Tur att han har ett ärligt utseende och rapp tunga 🤩. Tro det eller ej men han kom både dit och hem igen.

Bonzo, jag och matte S hälsade på farmor (mattes alltså) på fredagen. Där finns mycket goda smulor på golvet men då fick matte för sig att vi inte skulle få gå lösa och äta dom! Fräckt va! Bara för att jag för säkert ett år sedan åt en medicintablett (som var uppiggande för humöret, fast det märktes inte alls). Hon tyckte nog att råttgifthistorien blev dyr, 2016 kronor, men det är jag väl värd flera gånger om.

Sen kom matte E med tåget och så åkte vi till Avesta på en utställning somm hette stora CC (betyder Chihuahua Cirkusen tror jag). Det var bara Bonzo som skulle "uppträda" för jag har inte fått tillbaka pälsen helt ännu.
Oj vad fånig han var (Bonzo alltså), ville inte hälsa på domaren! Han som alltid ska hälsa på alla vi möter, något jag själv inte nedlåter mig till däremot. Så blev han bara 2:a fast matte hade tänkt han skulle vinna. Han får träna mer. Appråpå träna, jag tog en liten promenad på utställningsområdet och träffade en tant som hade ett spring-rullband för hundar. Hon frågade om jag ville prova, jag tvekade lite och då sa hon att "oj, hon kanske inte klarar att hoppa upp så högt". Matte blev förnärmade och förklarade att jag tävlar i agility och hoppar bra mycket högre om det behövs. Då tog tanten fram en korv (jag skojar inte, det var en HEL korv 😀) och jag betsämde mig direkt för att prova rullbandet. Det var jätteskoj, särskilt korven. Jag har aldrig ätit en så stor korv förut men matte var snål och gav mig bara halva kvällsmaten sen 😠.

Igår var vi i Hästhagen i Örebro på chihuahuapromenad. Det var jättekul. När Bonzo väl hade fattat att det var 12 kompisar var han som vild och sprang och lekte med alla. På bilden ser ni honom och Mio och Max som var två bröder på 5 månader. När vi sprang alla 14 i en jätteflock alla påminde vi om Montesumas gäng i filmen "Beverly Hills Chihuahuas". Det var så kul så vi ska åka dit om 2 veckor igen och träffa allihop.

Det blev långt det här, nu är det dags att sussa.

Slick från er Sandie

Måndagen den 8 juni

Voff voff
Nu har vi varit i Kumla igen. På fredagen opererade husse sitt öga så nu ser han ut som en pirat igen. Jag och Bonzo var också på "sjukstugan". Vi besökte veterinären igen men Leif var ledig så vi fick en annan veterinär. Jag kan inte uttala hans nemn men det gör inget för det kan inte matte heller. Han var iallafall jättebra och jag gillade honom. Bonzo fick 2 sprutor, han pep lite vid den första men då sa jag att han skulle skärpa sig så det gjorde han vid den andra. Jag fick en spruta och så fick jag en jättefin bok som matte sa var ett pass. Nu kan jag nästan åka vart jag vill! Eller iallafall vart matte vill. Sen skulle veterinären titta i min mun för matte hade upptäckt att jag hade en pytteliten tand i överkäken långt in som var lös (tanden alltså, inte överkäken). Jag såg på matte att hon trodde att jag skulle bita veterinären när hon med blid stämma sa till mig "visa tänderna, viiisa tänderna" men jag tyckte det var helt okey att han kollade på dom så jag visade upp hela garnityret. Då sa han att "den där lilla tanden tar vi bort direkt" och hämtade en tång (fast matte E sa att det var en "peang"). Matte nästan svimmade för hon hade trott att jag skulle få sova då!!!!😀. Men jag visade tänderna en gång till och vips var tanden borta. Den var så liten att den nästan inte syntes! Då fick jag godis för att jag varit så duktig.

Sen var vi på promenad med Catrin, Märta och Signe-Stina. Det är 2 mopsar och deras matte. Det är Märta och Signe-Stina som är mopsar. Bonzo var lite mesig först när Signe-Stina kom farande och mopsade upp sig. Fast man vande sig vid henne efter ett tag. Märta är mer artig och vet hur man uppför sig fast det är ju inte så konstigt eftersom hon är nästan vuxen. Signe-Stina är till och med yngre än Bonzo.

På lördagen var det Sveriges nationaldag och då marscherade vi från torget till Kumlasjön medan husse och matte S spelade saxofon i blåsorkestern som ledde tåget. Det var festligt, ni kan se vad fina vi var på Bonzos sida. Sen åkte vi hem till Fjällbacka igen.

Idag fick vi ett fint "diplom" (papper alltså) där det stod att vi har kennel nu som heter SAGARIS. Det är vackert tycker jag, det betyder havets dotter på indiska. Jag vet inte om det betyder att vi ska ha fler odåger att uppfostra också, just när jag börjar tycka att det blivit lite pli på Bonzo. Håhå jaja, det orkar jag inte fundera över nu, ska krypa ner under täcket.

Slick och natti natti, er Sandie

Måndagen den 1 juni

Voff på er!
Veckan har varit händelserik! I torsdags var vi en stund på jobbet på kvällen. Det var helt nystädat där och alla saker var utplockade för vi ska få flera rum nu så matte och matte ville kolla att allt såg bra ut. Alltså, dom kollade dåligt, ingen av dem la sig ner och tittade under hyllorna! Det gjorde jag! Då hittade jag en ask som såg kul ut i förrådsrummet. Det var ett grönyt pulver i och det yrde väldigt bra när man snodde runt asken. Smakade i och för säg inget vidare men mat är alltid mat så jag smaskade i mig en del. Kunde inte bjuda Bonzo för han satt i reseburen eftersom vi strax skulle åka igen och han sov. Då kom matte S. Hon bara skrek och slet bort mig från allt det gröna som nu var utspritt på ett stort område i rummet. Sen rusade hon in till matte E och skrek att jag ätit råttgift. Kan man tänka sig, vad är det för någon galning som ställer ut råttgift utan att tala om det🤨! Matte E sa att det var bara att ta det lugnt och ringa veterinären. Jag tog det jättelugnt 😀. Matte S ringde morfar som sa att hon skulle läsa på asken vad det stod och sen skulle jag kräkas och ha K-vitamin. Fy tusan vilket förslag! Då åkte vi till veterinärstationen i Dingle, där jag var när Bonzo skulle födas. Där var det en veterinär som pratade norska och så ut att vara jämngammal med matte S (dvs inte torr bakom öronen ännu 😀) fast det kunde hon ju inte vara. Hon gav mig en spruta  och sen spydde jag som "en gris". Det kom upp en massa råttgift, visste inte att jag ätit så mycket faktiskt, tänk vad fort det går när man har roligt. Sen fick jag en spruta till med K-vitamin. Dagen efter fick matte E åka 4 mil för att hämta K-vitamintabletter åt mig. 100 stycken fick hon lov att köpa fast jag äter bara 1/4-dels 2 gånger om dagen! Det blir 93 stycken kvar, vi kan äta mycket råttgift framöver 😉. Matte S sa att det nog blir en dyrbar historia, jourtid och allt och dessutom hade det gått precis över 100 dagar sedan förra självrisken (självrisk, är det när man själv äter råttgiftet och tar risken??).
Det är mycket mediciner nu, Bonzo och jag har fått maskmedel den här veckan och Bonzo är heltokig och tycker det är jättegott. Han äter det direkt ur tuben!! Själv får jag min invirad i skinka 😀.

Igår var Bonzo och hälsade på Inga på Örnekullen. Det tyckte han var kul. Själv tog jag ut matte S och husse på ett träningspass och vi joggade runt golf banan. Nere vid Ramsfjorden såg vi en vit STORK!! Matte E tog kort på den och pratade med en på sitt jobb idag och han sa att det var en sensation och ska anmäla det till något ornitologaktikt. Jag hde förstås kunnat lägga ut bilden på storken men jag tyckte att det nya kortet på mig och Bonzo var vackrare.

Slick på er alla från er tillgivne Sandie

Måndagen den 25 maj

Voff voff på er alla!
Oj vad jag har tränat agility nu på min nya bana. Nu är jag på väg att bli i det närmaste suverän! Husse var tvungen att köpa en ny gräsklippare för att kunna hålla banan i "gott skick" så nu åker han runt som på en liten "bil" och klipper. Sen blev han tvungen att skaffa stängsel runt också fast det har inte blivit uppsatt ännu så en dag jagade jag ett rådjur. Jag hann nästan ikapp det fast då visste jag inte riktigt var man skulle börja äta upp det så jag bestämde mig för att hundkäket fick duga.

Matte S var i Grundsund i tisdags och var statist i en filmserie som heter "Saltön". Hon var väldigt mallig när hon kom hem för hon hade spelat polsk servitris och fått en "replik" (vad det nu är för något??). Hon hade sagt "horra, horra, horra, horra" 🤨, jag fattar inte varför hon var så till sig för det, verkar inte ens vara svenska ju. Hoppas programmet är textat 😀.

Idag var jag med Bonzo på valpkursen. Ja, jag gick ju inte på kursen, jag kan redan allt de lär sig där men jag och matte E tränade lite agility samtidigt. Gissa om hon flåsade!! Verkar ha ganska dålig kondis, själv var jag inte det minsta trött och ändå hoppade jag emellanåt vilket inte hon gjorde. Hon bara flåsade "fram fram" och andra kommandon som inte alltid stämde, tur man är smart och fattar ändå. Sen tog hon kort på matte S och Bonzo samt en del andra lurviga odågor. En var jag tvungen att uppfostra eftersom han smet och rusade bort till mig.

Vi firade matte E´s födelsedag också. Hon fick många paket och jag fick öppna flera av dom. Konstigt nog var det inga fina presenter som ben och tuggisar men hon verkade glad ändå. En present ska hon, jag, Bonzo och matte S titta på i veckan när husse ska iväg på jobb och det är filmen "chihuahuas i Beverlue Hills" (stavas det så?). Husse gillar inte såna filmer, han vill ha mer "action" säger han men det kan nog bli action med chihuahuas tror jag. Här hemma är det iallafall väldig action när Bonzo och jag leker. Vi springer jättefort och jagar varandra bland annat.

Nej, nu ska jag krypa under matte S´s täcke och sova.

Slick på er och ha det bra till nästa vecka. Er Sandie

Söndagen den 17 maj

Voff voff!
Åter en bra vecka. I torsdags var moster Karin här (hon är med på bilden, det är hon som sitter i mitten 😀). Jag älskar moster Karin och hon fick massor av pussar av mig och av Bonzo också. Vi gick en promenad runt Vetteberget, det är riktigt läskiga trappor när man ska ner, matte S törs inte titta nedåt!! fast det törs jag. jag hoppar ner fortast av alla. Bonzo som är lite klemig ännu blev buren.

Bonzo var på valpkurs första gången och han var minst. Störst var en grand danois valp, sen var det många mittemellan. Jag tror egentligen inte att han lärde sig någonting! Man märkte iallafall ingen skillnad på honom "före och efter". Inte som på Camilla, en som varit patient på mitt jobb, titta på den här länken så fattar ni vad jag menar med skillnad: http://www.fopro.se/?category=foreefter om ni klickar på fotot kan ni läsa vad hon skrivit.

I fredags fick matte S, Bonzo och jag en agilitybana!! 😀 Nu tränar vi lite varje dag. Jag är jättebra om jag får säga det själv (och vem skulle kunna hindra mig?). Bonzo har lärt sig tunnel och nu tränar han vippbrädan. han är faktiskt ganska duktig men han har ju gott påbrå också. Han får inte hoppa hinder för han är ju bara 3 månader men han ska få prova slalom så småningom.

Natti natti från er Sandie

Måndagen den 11 maj

Voff allihopa!
I helgen var jag, Bonzo, matte x2 och husse i Göteborg. Matte E och husse firade "pärlbröllop". Dom och matte S var alla på en show med en trollkarl som hette Labero på kvällen. Då var Bonzo och jag ensamma på hotellet. Matte hängde en skylt på dörren där det stod "do not disturb" eftersom vi ville sova i lugn och ro och eftersom hon inte ville att någon skulle komma in och bli rädd (för Bonzo antar jag eftersom han ibland påminner om en råtta 😀). På dagen promenerade vi i Slottsskogen och tittade på diverse märkliga djur som lät på de mest konstiga sätt. Jag gillade påfågeln bäst och ville leka med honom men gissa om han var seg! Stod där med alla fjädrarna och svassade men inget drag alls.
Jag är ju annars rätt van vid Göteborg, bodde där när jag var liten tills jag var 5 månader.

I tisdags var matte E, Bonzo och jag på handlerkurs. Man fick inte handla ett enda dugg där utan bara gå fint i en ring och stå fint på ett bord medan en läskig grand danois stod i ett annat hörn och dreglade 😮! Jag gick jättefint och Bonzo var sämst i klassen. Han fattade typ ingenting utan ville bara sitta! Sen var han i och för sig väldigt bra på att stå på bordet men då fick han hela sin kvällsmat samtidigt. En som skulle föreställa domare klämde på honom och sa att "oj vilka fina vinklar han har". Varken matte eller jag fattade vad det betydde 🤭.
Idag började Bonzo på valpkurs och behöver han verkligen som inte vet hur man går fint.

Vi träffade några poliser häromdagen och tjejpoliserna tyckte Bonzo var det sötaste dom sett och fotograferade honom så nu finns han nog i polisregistret 🙂. Killpolisen frågade vad Bonzo skulle bli när han blev stor och då sa matte E att han skulle bli polishund!! Sen kallade killpolisen Bonzo för "den portabla narkotikahunden Ludde" 😀.

Nu är det natti natti på er alla från er Sandie

Måndagen den 4 maj

Voff voff
Idag hälsade vi på Roger, Martine och Kråkan som inte är någon kråka utan en grön papegoja. Jag ville leka med honom men han var skraj för mig!  Jag gillar Martine och pussade henne i ansiktet och det gör jag minsann inte med vem som helst särskilt inte om jag inte känner dom så bra men Martine och jag fann varandra direkt. Bonzo slickade också henne i ansiktet men han slickar alla så det var minsann inget speciellt. Vi fick gurka av henne och det var jättegott.

Idag var matte E med i TV, vi tittade på henne när hon gjorde bort sig i "vem vet minst"  haha 😀.

Imorgon ska matte E och vi på en kurs. Den handlade om handling tror jag. Jag gillar att handla speciellt i djuraffärer. Vet inte riktigt vad för handling det var, matte pratade om att ta fram det som skulle med och då tog hon fram det nya utställningskopplet!! vår bur och godis. Det sista verkar lovande men inte det första. Vet ni vad sjukt hon gjort, hon köpte ett alldeles nytt fint koppel och sen la hon det i the. Fast det blev riktigt fint, samma färg som min päls faktiskt. Bonzo ska börja på en kurs till på måndag, en sån valpkurs, för småttingar så dom lär sig veta hut. Det behöver han !

Bäst att ladda för morgondagen med sin skönhetssömn.

Slick från er Sandie

Måndagen den 27 april

Voff
Förra veckan var jag och Bonzo och husse och matte S i Kumla igen. Matte S och husse skulle uppträda med att spela saxofon på två föreställningar på lördagen. Dom tränade flera dagar före. Jag hjälpte till, jag sjunger väldigt vackert till saxofon och brukar hjälpa husse så han håller tonen (ni kan lyssna på hur bra jag sjunger under fliken chihuahuamusik). När dom uppträdde så skulle jag vakta Bonzo och Birgit skulle vakta mig. För att få vila lite lät jag Birgits barnbarn Lydia hjälpa till att vakta Bonzo. Jag tror hon är lite kär i honom 😀.

Idag skrämde jag en räv ! Han var utanför vårt hus och matte S sa till mig att skälla. Det gjorde jag, den blev lite rädd men inte tillräckligt så husse fick gå ut och visa sig och då blev räven jätterädd.
Det är mycket djur här, 2 rådjur varje dag, harar, räven och idag också en huggorm. Ibland kommer det katter förbi också och dom tycker jag sämstom av alla. Rådjuren och hararna har iallafall en bra sida och det är deras bajs! Det brukar jag äta och nu har jag lärt Bonzo det också. Det gillar inte matte 😮. Andra djur det finns gott om är fästingar. Idag fick vi Frontline, Bonzo fick för katt 🙂, fast det vet han inte om!

När vi var i Kumla var matte E kvar hemma, hon jobbade och så började hon på Bonzos släktsida. Hon är så noga med att det helst ska vara kort på alla, hon letar efter dom på nätet och sen mailar hon och frågar om hon får använda dom på stamtavlan. Den blir jättefin om det är mycket kort. Det är bara en som sagt nej men matte E säger att hon ska fråga den igen, hon är lite envis 😀.

Nej nu är det natti, inatt ska jag sova under matte E´s täcke tror jag (man måste ju "fördela sina gracer" som matte S morfar säger)!

Puss och slick från Sandie

Söndagen den 19 april

Voff
Vi har varit "hemma" i Kumla 5 dagar och det var kul. Jag visade Bonzo allt i huset och han älskade när vi jagade varandra på hallmattan. Han fick också prova trappan, fast det fick han egentligen inte men rätt var det var hittade matte honom på åttonde trappsteget. Där hade han somnat 😀 han var helt slut efter klättringen.
Vi var hos Leif (ni vet veterinären som jag tog blodprov på ) och Bonzo fick ett chip i nacken och en spruta och blev undersökt. Han skrek när han skulle visa tänderna, vilken dumsnut, det gör ju inget ont, mycket värre med sprutan! Jag fick ta ett prov för att se om jag hade rabies (eller var det för att se om jag inte hade rabies, eller hur var det nu...). Matte satte på mig munkorg då!!!! Det tyckte kanske Leif var bra men jag hade faktiskt inte tänkt bita honom den här gången.

En dag var vi och hälsade på en chihuahuatjej som heter Kiela, det är hon på kortet. Hon är 6 månader och hennes matte som har kenneln My Grace säger att hon har damp och det tror jag också för hon var sjövild! Bonzo blev nästan lite rädd för henne men jag sa till på skarpen så hon skärpte sig. Hon var duktig på att stå fint och Bonzo tränade också när vi var där. Kiela väger mindre än Bonzo fast hon är mycket äldre och matte funderar på att anmäla Bonzo till tävlingen om Sveriges tjockaste 2-månaders chihuahua 😀! Han har nog bra chans att vinna!

Sen presenterade jag Bonzo för Chip och Lizza, det var jättekul att träffa dom igen, jag har ju inte varit i Kumla på jättelänge eftersom jag inte kunnat åka bil så mycket sen i början på januari. Chip´s dotter Donna som bor hos hans husse och mattes dotter ska kanske ha valpar nu, iallafall har hon varit hos en snygging som hette Milton och hälsat på. Då ska Chip och Lizza få en "lillasyster" för en av valparna ska bo hos dom sen.

Jag kan inte säga att jag presenterade "jobbighundarna" på andra sidan om oss men dom presenterade sig själva. Minstingen med att hoppa över stängslet och rusa fram till mig. Jag blev både rädd och arg. Vilket sätt!! Ingen uppfostran alls. Bonzo tyckte inte heller värst om dom, han morrade på dom.

Idag åker vi tillbaka till Fjällbacka igen och imorgon jobbar vi som vanligt.

Tass på er allihopa, er Sandie

Annandag Påsk den 13 april

Voff voff!
Hoppas alla haft en lika härlig påsk som vi. Här har varit toppen i vårsolen, +14 grader ute, +20 grader inne och +32 på altan. Jag och husse gillar altan mest. Bonzo är lite mesig och ligger i skuggan och det är matte och matte också. Jag har lärt Bonzo fånga flugor, han är ju inte på långa vägar så bra som jag men man ser att han "har det i blodet" 😀.

På påskafton delade jag och Bonzo ett ben. Han fick äta en stund först, sen delade vi och åt på varsinn sida (se bilden) men när jag tyckte han fått nog tog jag benet och la mig i soffan. Dit upp kan inte Bonzo komma utan där får jag vara ifred. Han försökte ganska ihärdigt att ta sig upp!

Idag har moster Karin och kusinerna (inte mina alltså utan matte S) som jag gillar skarpt varit här. Vi var på promenad i Grebbestad och vi åkte deras nya bil dit. Då var vi tvungna att sitta i bur. Så har det varit sen Bonzo föddes, innan dess körde jag ibland fast det gillade inte matte så hon sa att det skulle bli "nyordning" när vi blev flera!

Bonzo tränar varje dag på att stå på matbordet (konstigt, när jag står på soffbordet blir matte arg och jag måste direkt gå ner). Då får han godis! Jag bestämde mig för att också träna på matbordet (vad gör man inte för något dumt för att få godis 😀). Matte säger nu att jag blivit jättebra på det och idag fick moster Karin ställa mig på bordet och titta på mina tänder. Dom är snygga, det har flera sagt som tittat förut. Det hade jag kunnat tala om för dom och inte bara snygga, vassa också. En gång bet jag en veterinär lite "lätt" (fast det var inte morfar utan Leif). Det var den gången han skulle ta ett blodprov på mig fast det blev jag som tog ett på honom  istället. Jag ska till Leif på torsdag igen, då ska han ta ett blodprov igen för att se om jag ska få ett eget pass. Jag funderar på om han ska få det. Matte pratade något om munkorg... men det kan väl aldrig vara riktigt!!! Bonzo ska få vaccination och ett chip så vi kan hålla rätt på honom och veta att det är han.  

Nej, nu ska Bonzo och jag sova, natti natti!
Puss på er alla från Er Sandie

Måndagen den 6 april

Voff voff
Nu är jag här igen och det är våren också. På Bonzos sida kan ni se blåsippor och vårt persikoträd blommar för fullt. Matte och matte har lekt bin för att vi ska få några persikor på det (ni kan väl det där om blommor och bin antar jag😀).

Vi har varit ute mycket och matte köpte ett däck för hon läste på chiforum att det var så bra att dra. För vem då undrar jag, troligen för Bonzo som satt på det ibland! Han tyckte också om att dra det men han hade ingen sele utan drog det med munnen i en "svans" i ena änden av det.
Husse har varit i Kumla och jobbat. Han sa att Birgit brukar läsa min sida så då passar jag på att hälsa till henne 😉 och HEJ!

Jag har minsann blivit moster också! Min syster Sparven har också fått en pojke. Han heter Rozz The Sweetest Guy ever och är också sobelfärgad. Ni kan se honom på www.rozz.se under till salu för han ska flytta när han blir lite större. Det bor för mycket tjejer där för att han ska trivas att bo kvar.

Matte S var i Göteborg i helgen på "casting" Jag vet inte vad de kastade men jag antar att det var bollar. Antonia var med fast jag tror inte hon kastade något. När man kastade skulle man se ut som om man var på Stureplan!! Varför har jag ingen aning om, det kan väl inte vara så lätt att kasta där så mycket trafik som det är (ja, jag har faktiskt varit där).
Nu ska jag ta lite skönhetssömn före kvällsmaten.

Ha´det gott och slick från er Sandie

Söndagen den 29 mars

Voff Voff!
Vi har haft en bra vecka trots att det kom en Bonzohöjd (matte säger att det är ungefär 1 dm) snö i fredags. Den har redan försvunnit och idag var det 8 grader varmt (också mattes uppgift).

Idag var vi på promenad på golfbanan, vi träffade två norrmän som var väldigt förtjusta i Bonzo och talade med fåniga röster till honom. Sen visade jag Birdiebo för Bonzo. Birdiebo är huset där matte S mormor och morfar bodde och där vi, jag och matte S alltså bor på sommaren. Nu ska Bonzo också få bo där. Han gillade stället, särskilt mattorna. Husse ska sätta upp ett staket där så att han inte kan smita ut på vägen. Vi får se om det blir lika fint som det hos hans pappa Gaston.
Bonzo har fått sina registreringspapper nu men inte med sitt hela namn än. Det kan han inte få förrän matte S får sitt kennelnamn för om man inte har det får namnet bara vara ett ord på högst 14 bokstäver. Bonzo ska heta Bonzo den briljante, snyggt va! Innan det namnet ska han också heta kennelnamnet och i fredags fick matte papper på att det är godkänt fast först måste det visst gå ett tag. Det blir klart till juni sa hon. Jag tycket han är briljant redan nu fast jättebusig också.

Ifredags morse väckte jag alla klockan 05.30 för att dom skulle få se tre tjusiga rådjur i ett svartvitt landskap (det var ju då det snöade så mycket ni vet). Dom var lite tröga och det var bara matte E som orkade komma och titta ordentligt. Hon verkade lite purken och beordrade mig att hoppa ner från min jättebra utkiksplats uppe på soffans armstöd. Sen ställde hon för bordet så jag inte kunde hoppa upp igen😠! Då tänkte jag att ska det vara så kan hon vakta själv, hon som sover som en gris, vem som helst kan ju gå förbi här utan att hon märker det.

Tja, jag har förlåtit henne och nu startar mitt nattvaktpass så slick på er alla och sov gott önskar er Sandie

Måndagen den 23 mars

Voff voff!
Vädret har varit fint och jag har tränat agility två gånger, senast idag. Vi ska kanske göra en agilitybana hemma hos oss och matte funderar på att starta lite chihuahua-agility sen. Om det finns så många chihuahua häromkring förstås. Bonzo är för liten för att vara med men han fick leka på planen medan jag hoppade. Men Luci finns ju och hon vill vara med.

I helgen har Luci och hennes matte Carro varit och hälsat på oss. Bonzo träffade Luci för första gången och tyckte lika bra om dom som jag gör. Vi lekte och busad och var på promenad. Matte tyckte det var svårt att fotografera oss alla tre på en gång 😀.

Bonzo har också fått sitt riktiga namn nu, han ska heta Bonzo den Briljante, för han är vår lilla briljant tycker vi alla. Först funderade matte och matte på olika utrikiska namn men sen sa matte E att om han ändå ska kallas Bonzo och vi själva ska bestämma namn, varför döpa honom till något annat och då blev det så. Lite är det också för att Bonzos pappa heter Gaston den Gigantiska så då blev det lite lika.

Idag har vi fått nya koppel och Bonzo har fått ett svart läderhalsband som jag fast inte med diamanter utan med nitar. Det var nästan lika fint som mitt. Jag ska be matte ta ett kort så ni får se det så småningom.

Slick på nosen från Sandie

Måndagen den 16 mars

Voff
Vilket toppenväder det varit i helgen! Bonzo har varit på sin första promenad, om man nu kan kalla det promenad när man blir buren innanför en jacka hela vägen och sen går själv cirka 2 meter vid hamnen! Han har också bajsat ute för första gången vilket tydligen räknades som en stor händelse här 😮. Då förstår ni vad lite som händer här hos oss! Själv tycker jag det är mer chockerande att jag gått ner i vikt. Jag fick till och med extra mat för att jag såg mager ut! Det är Bonzos fel säger matte, han ska äta hela tiden hos mig fast han fått egen matskål. Jag borde få hans mat med men det får jag inte fast han inte äter upp, matte har nån sjuk idé om att var och en ska ha sin skål.

I helgen såg jag melodifestivalen, den verkade vara inspelad här i Fjällbacka för det blåste nästan hela tiden utom på dom var kom 1:a och 2:a. Klart det gick bra för dom som slapp att sjunga i motvind. Jag tycker rätt låt vann, gillar inte blåst så värst.
Appropå inspelning så har matte S varit med på inspelningen av en deckare nu två måndagar. Den heter "Olycksfågeln" och utspelas här i Fjällbacka 😀 (man kunde tro den handlade om Bonzo, blir rätt många olyckor där). Först var hon servitris och sen bröllopsgäst. Nästa måndag ska hon vara tonåring! Det trodde jag hon var utan att spela. Det kallas statist, vi får se om hon syns när det är klart. I helgen var hon på maskerad. Hon var utklädd till tre små grisar. Ja det var förstås två grisar till, annars blir det ju inte tre! Själv tycker jag bäst om grisar i form av fläskfilé.
Nej, nu ska jag leka lite med Bonzo, han gillar det (och det gör jag med).
Blöta slickar från Sandie

Söndagen den 8 mars

Voff voff!
Tänk att det snöar idag med! Slabbsnö, jag som hade tänkt att Bonzo skulle få komma med en snabbis ut idag för att få se lite gräs. Det gick ju inte, alldeles för blött och kallt. Själv duschade jag varmt efter promenaden och blev shamponerad med balsam efteråt. Luktar ännu bättre än vanligt nu.
Bonzo har fått en "provisorisk" matskål och vattenskål, matte säger att han inte kan ha en riktig ännu för han når inte upp och dessutom mumlade hon något om att han kunde drunkna i vattnet! Vi får mat på samma gång och jag skyndar mig att äta upp så jag kan hjälpa honom sen om han inte orkar allt. Han har hittills alltid orkat och han orkar annat också, till exempel att busa med mig. Ibland blir han lite tröttsam så jag hämtade mitt minsta gosedjur Snobben till honom och det gillade han direkt.
I förrgår på promenaden gjorde jag ett riktigt fynd, hittade ett ganska stort rådjurshorn! Jag bar det hela tiden och tog med det hem så nu ligger det ute på farstukvisten och väntar. Matte ville inte ha det inomhus sa hon, kan undra varför? Alf, vår granne i Kumla har en hel massa rådjurshorn inne, han har till och med satt upp dom på väggen!
Den här veckan ska jag börja jobba lite igen och Bonzo ska få komma med en kort stund till mottagningen och bli introducerad. Han får inte träffa några patienter ännu förstås eftersom han är rätt så fet och husse har sagt att om man har en överviktsmottagning måste man föregå med gott exempel själv. Själv väger jag just nu 2,9 kg och käket är rätt bra tilltaget ännu. Har dock hört något om att sötbrödesdagarna snart är över men vet inte riktigt vad det betyder.
Måste berätta att Bonzo ska få kusiner snart! Min älsklingssyster (okey då, jag har bara en) Sparven ska få valpar. Jättekul tycker vi alla, jag har tänkt ta med Bonzo till Ekerö och hälsa på henne till sommaren.
Nej, nu är det nattidags och Bonzo ska få mat innan vi somnar. Har ni sett förresten att han har en egen sida? Han var så envis och ville skriva lite själv men matte fick förstås hjälpa honom.
Puss på nosen på er från Sandie

Måndagen den 2 mars

Voff alla beundrare!
Här snöar det för fullt, verkar som det alltid gör det när jag skriver. Jag gillar att springa i nysnön men Bonzo får inte gå ut ännu, matte tror att han försvinner i snön då! Annars börjar han bli lite användbar nu, han tar några stapplande steg och igår gick han ut ur valphagen alldeles själv. Matte verkade tycka att det var jordens prestation och filmade. Jag tog det lite lugnare, jag menar bara hur svårt kan det va´som Linda B sjunger??? Annars tror jag snart vi kan börja leka, jag försökte idag men han var lite seg, rullade mest, men det är inte konstigt så tjock som han är. Trots det tog matte fram lite köttfärs idag och tänkte ge till både mig ock Bonzo. Jag beredde mig på att få Bonzos andel också men tror ni inte min lilla glupska son åt upp det helt själv. Mamma upp i dagen, oj vad stolt jag blev!
I helgen fick vi maskmedel, det är helt okey tycker jag, serveras invirad i skinka, bara en liten bismak som jag lätt kan bortse ifrån. Det gillade inte Bonzo, han spottade ut sin dos flera gånger och matte S blev ganska kladdig. Men han fick heller ingen skinka till sin dos så jag hade nog också spottat ut den då. Det är bra att han börjar äta lite annat för han har börjat få tänder nu så jag har blivit lite röd vid tuttarna, vad får man inte stå ut med allt? Nej, nu får jag in och titta till honom.
Puss på er från Sandie, Bonzo hälsar också slick

Söndagen den 22 februari

Voff på er i snöyran!
Nu är det spännande tider här hemma och det har hänt väldigt mycket på kort tid. Det mesta rör lilla valpen :)
Till att börja med verkar han ha fått ett namn. Matte, matte och husse har suttit flera kvällar i rad och rabblat en massa olika namn, det ena värre än det andra, men verkar nu till slut ha bestämt sig. Från första början hette han Bosse men det tyckte inte husse var så passande för en eventuellt blivande champion så då skulle de komma på något nytt, vilket inte var helt lätt. Matte Sofia var bestämd på att namnet skulle innehålla ett S (hon har fått för sig att han kommer lyssna bättre då ^^  tänk så korkade ni människor är egentligen. Det är inte namnet som avgör om vi lyssnar eller inte, det hänger helt och hållet på mängden godis) och hon skrev upp en lång lista med förslag. Eftersom de inte kunde bestämma sig direkt kallades han först (eller inte först, för allra först var det ju Bosse) för Valpen (fantasifullt), sedan blev det helt plötsligt en Lilleman (inte lätt att hänga med i snacket när det är nya namn varje dag). Men nu verkar de äntligen ha bestämt sig och det är ju tur eftersom han troligtvis kommer börja höra inom några dagar. Numera heter han Bonzo, Big Brave Boss (eventuellt). Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det namnet, men man vänjer sig väl.

En annan stor nyhet är att Bonzo har fått se sin vackra mamma för första gången 😀 Han öppnade nämligen ögonen i natt.

Nej oj nu blev det bråttom, lillkillen vill ha mat (har fått för mig att det där fåniga pipandet betyder att han är hungrig).
Så bäst jag kilar så han blir nöjd.

Slick på nosen //  Er favorit Sandie

Söndagen den 15 januari

Voff Voff!
Nu är man i fin form igen och dessutom störtförälskad. I vem undrar ni, jo självklart i min lilla jättesöta son. Han måste vara lik mig! Fast hans pappa är också en riktig snygging så eftersom han är en kille kanske han borde vara mest lik pappa. Han äter iallafall lika mycket som jag och har gått upp 100 gram. Själv har jag inte ätit lika mycket som vanligt så matte har blandat köttfärs i min mat. Bara för att hon inte ska sluta med det lämnar jag ett par kulor på botten så dom ska tro att min aptit inte är riktigt som vanligt. Smart va!! Igår kom min kompis Lusi´s matte med posten till oss (hon kör den alltså, posten) och då tittade hon på lillen och tyckte han var så fin och söt. När lillen är lite större ska jag presentera honom för Lusi.
Apprå på ingenting så har han inget riktigt namn ännu. Först kallade matte honom Bosse men det tyckte inte husse var något vidare namn! Nu provar vi flera olika men har inte bestämt oss än.
Det är väldigt skönt att vara smal igen, jag springer allt jag kan ute nu. Igår tog jag ett par av agilityhindren i förbifarten. Ska snart börja träna på riktigt så jag är i form till tävlingarna i vår. Då ska jag ta min första "pinne" har jag bestämt. Första och första, jag har ju rätt många pinnar förut men det här är en annan sorts pinne, den finns bara på ett papper. Det vete sjutton hur den ser ut men matte säger att den är fin.
Nej, nu vill lilleman ha mat igen, vi ses och hörs senare.

Pussar från Sandie, Lillen hälsar

Onsdagen den 11 februari

Voff
Oj oj oj vad det har hänt mycket senaste dagarna! I måndags kväll började jag få ont i magen, matte sa att det var värkar (och värkte gjorde det minsann). Efter bara några timmar gjorde det jätteont och det kom en liten kille med rumpan först och som hade jättesvårt att komma ut. Matte E fick dra ut honom till sist och det var jättesorgligt för han levde inte fast både matte och husse gjorde allt de kunde. Efter det hade jag inte ont längre utan gick och la mig att sova. Det tyckte tydligen matte var konstigt, dom började klämma på min mage och tyckte att det borde finnas någon mer där. Så då ringde matte E till jourveterinären och den stackaren fick kl 23.15 åka till Dingle och öppna upp veterinärstationen där. Matte, matte och jag åkte dit och jag fick ligga på ett bord och så tog veterinären ett kort på mig. Ja, jag är ju van att bli fotad och förstår ayy han ville ha ett snyggt foto av mig. Sen sa han att det var en valp kvar som "låg rätt" (att ligga är väl alltid rätt!). Sen hade han fräckheten att sticka mig i baken med en läskig spruta och efter det började det göra ont igen, fast inte så mycket. Sen sa han att han egentligen var hästveterinär! och att vi måste åka till djursjukhuset i Göteborg. Jag tyckte han pratade något om att operera, det lät läskigt. Det är 11 mil dit och redan efter 1 mil fick jag krystvärkar. Matte blev stört orolig då, jag fick sitta i hennes knä i framsätet och matte S körde. När vi bara hade 500 meter kvar tryckte jag ut valp nummer 2 och det var också en kille. Nu blev matte E ännu mer störd för matte S körde fel avfart och lillkillen verkade lika livlös som sin bror. Matte E tvingade matte S att göra en regelvidrig u-sväng och köra mot enkelriktat så vi kom fram till Blå Stjärnan. Där stod en djurskötare ute vid gatan och matte E langade ut lillen fortare än ögat och hon sprang iväg med honom. I det läget var vi alla lite hispiga men matte E värst. När vi kom in kom hon som tagit lillkillen med honom och då var det full fart på honom. Somliga grät då av glädje. Jag tyckte personligen att han luktade lite mysko och älskade honom inte direkt.
Sen har det varit jobbigt för oj vad han äter. Han suger så han hänger kvar om jag reser mig! Jag tycker mest han ser ut som en dinosaurie men alla andra säger att han är jättesöt. Ja, ni kan ju se vad ni tycker själva på bilden.

Hälsar en trött men rätt smal Sandie

Onsdagen den 4 februari

Voff
Tja, nu börjar man bli "en lagom tjock hund i sina bästa år"! Har gått upp 8½ hg, gillar att väga mig eftersom jag får en skinkbit varje gång då. Om man som jag jobbar på en överviktsmottagning så vet man dessutom att det är viktigt att hålla koll på sin vikt (haha, vitsigt va😀). Matte säger att hon känner någon/några som rör sig där inne och det gör jag också, det är ju ändå min mage. Idag är det dag 55 så nu börjar det närma sig (jag vet inte riktigt vad det där betyder🤨, citerade bara matte E).
Idag var matte S och jag på promenad, vi går inte längsta promenaderna längre, jag tror det beror på att matte S har fått dålig kondition och inte orkar. Hon säger visserligen flera gånger i veckan att hon varit på gym´et men hon är nog bara där och spanar efter killar tror jag, varför skulle hon annars kortat ner våra promenader? Vädret är väl inte toppen direkt. Kallt har det varit flera dagar och nu kom det snö också. Den är helt okey när den kommer, ganska kul att springa racerlopp i men sen smälter den och då blir men blöt och smutsig bara man sticker ut nosen. Jag bryr mig inte så värst om ifall jag blir smutsig i och för sig, det är mest matte E som inte gillar det.
Jag har fått en ny korg också. Ja, korg och korg, den liknar mest en plastbalja men det är väldigt gosiga kuddar i med "päls" på. Matte säger att det är en valpkorg för att den går att tvätta bra. Iallafall är det vädigt mycket mjuka saker på golvet runt ikring och det är mysigt tycker jag. Annars händer det inte så mycket på dagarna längre, lite tråkigt kanske. Jag äter mest och vilar. Vi leker lite ibland som "leta fåret" och "gömma räven" och igår lekte vi en av mina favoritlekar "leta efter godbitar i matsnurran". Jag har också fått en ny favoritlek, den går ut på att jag letar rätt på ett riktigt trångt ställe där jag kryper in och sen får matte leta rätt på mig. Jag ligger där riktigt tyst tills hon blir lite orolig och börjar ropa, då kryper jag sakta fram.

Slick på er alla från Sandie (under byrån bakom saxofonen)

Onsdagen den 28 januari

Morsning allihopa 😀
Det var ett tag sen jag skrev men jag har mått lite risigt men nu är det bättre igen. Den här helgen har husse och jag varit nästan ensamma. Matte E åkte till Stockholm redan på torsdagen, jag och matte S körde henne till tåget och sen tog vi en promenad med en ny bekantskap som hette Ecco. Han var ingen sko utan något mer, som husse säger "golvmoppaktigt". Verkade helt okey även om jag avstod från någon riktigt nära kontakt. Sen hade matte S föreställning både fredag, lördag och söndag. På lördagen skulle hon dessutom bada i någon sorts tunna efter föreställningen (alltså mitt i natten!!) så hon var borta ända tills söndag kväll (somnade hon i tunnan tro🤨). För att husse inte skulle känna sig ensam höll jag honom sällskap ordentligt. Jag tog till och med ut honom på en liten promenad vid 03-tiden på natten så han skulle få frisk luft. Själv passade jag på att kissa, har vissa nätter lite svårt att klara hela natten, det trycker på som man säger.... Har blivit lite rund och tilltalas numera oftast "Tjockmage". Jag har inte bestämt mig för vad jag tycker om det ännu.
När matte E kom hem hade hon köpt en ny fiberpälsmatta till mig och den var jätteskön, jag började använda den direkt även om matte muttrade något om att vi skulle ha den och bädda med i valpkorgen.
Käket är fortsatt bra, jag får nu mat 3 gånger per dag och skulle lätt kunna äta dubbelt så mycket om jag fick. Förutom mina "kulor" som faktiskt är jättegoda igen får jag lax eller köttfärs varje dag. Jag väger numera 3,4 kg mot min normala matchvikt 2,75. Klarar faktiskt inte att hoppa upp i husse och mattes säng längre men soffan klarar jag fortfarande.
Idag är det "DAG 48" säger matte E som har koll på räkningen och tydligen ska puppisarna komma om 10-14 dagar enligt henne. Hon borde veta, hon har förlöst en hel massa människobarn men inga valpar så därför är hon nervös för det. Hon har läst massor av böcker nu, hoppas hon lärt sig något.
Nej, nu är det dags att kissa igen... sen ska jag sova tror jag.

😘 från Sandie "på hal is"

Fredagen den 16 januari

Tjenixen på er :)

Tyckte det var dags att skriva lite igen och berätta vad som hänt på senast. Jag mår fortfarande inte helt som vanlig men det har åtmindstonde blivit mycket bättre, nu smakar i alla fall maten okej igen! Ni ska bara veta hur jobbigt det är att se en massa god mat stå uppdukad men känna att man inte kan äta något på grund av att man inte mår bra. Det är en riktig skräckupplevelse ska jag tala om! Men nu när jag äter igen så försöker jag ta igen de dagarna som jag inte åt, igår till exempel, då tappade matte hela burken men smarrig lax och var jag där snabbt som ögat och norpade åt mig så mycket jag kunde innan jag blev bortschasad. Det gäller att ta de chanser man får.
Nu är jag nyss hemkommen från en promenad och ska jag vara ärlig var det inget vidare. Det är kallt och blåser ute. Kom att tänka på uttrycket "hundväder", det måste varit en dåre som kom på det. Jag känner då inte många hundar som vill ut när det är sånt här ruggigt väder! Men matte tvingade i alla fall runt mig en liten sväng men jag såg till att göra det besvärligt för henne *hehe*
Till att börja med trodde hon att hon kunde strunta i att ta med kopplet och då såg jag snabbt min chans. När hon gick iväg och trodde att jag var bakom satt jag därför helt lugnt kvar på trappan utan att röra en fena. Tyvär så upptäckte hon mitt lilla försök till undanflykt men hon var bra långt bort då. Hon hade kommit en bra bit förbi soptunnan, ungefär 473 hundlängder skulle jag tippa (för er som inte har koll på chihuahuaskutt så är det ungefär 200 meter) innan hon såg mig. Där ställde hon sig och började ropa en massa fåniga saker i hopp om att jag skulle kapitulera. Men där gick hon på en nit! Ensvis är jag, och har jag bestämt mig för att jag inte vill gå så vill jag inte det heller. Dessvärre är matte också ganska envis så efter att ha ropat efter mig i fem minuter kom hon helt enkelt joggandes tillbaka, gick in och hämtade kopplet och, ja ni fattar, hade jag varit en Rottis kanske jag hade kunnat spjärna emot men min lilla kroppstyngd räckte helt enkelt inte utan då var det bara att följa med...

Nu hinner jag tyvär inte skriva mer för matte som brukar hjälpa mig vid tangentbordet ska snart iväg på revy och måste göra sig i ordning.

Om det är någon som undrar över kortet så är det jag på mitt jobb.
Jag är väldigt duktig på att ta hand om pengar, de kan man ju köpa mat för! 😀

Nej nu måste jag verkligen sluta, ha det fint allesammans så hörs vi!
Sliskiga pussar//Sandie

ps. Kom ihåg mitt måtto: Ät medan du kan, man vet aldrig när det blir käk nästa gång...

Torsdagen den 8 januari

Voff voff!
Tja veckan har varit jobbig, något jag trodde aldrig skulle hända mig har hänt!! Jag har inte ätit upp min mat!! Det beror på att jag mår lite tjyvtjockt fast jag har inte kräkts (ifall ni vill veta detaljer, alltså). Först fick jag mina kulor som vanligt men ju mindre jag åt, ju bättre blev käket upptäckte jag! Just nu är det en ordentlig klick nötfärs blandat med kulorna (som matte försöker blöta och gömma i färsen, tror hon jag går på den va!) och matte E talade om lax till helgen.
Matte och matte tror nästan säkert att det är puppisar på gång nu men vill ändå avvakta någon vecka till innan de känner sig helt säkra. Jag hoppas bara att matstandarden (och portionsstorleken) är av bestående slag.

Matte S har haft premiär nu, på bilden ser ni henne i en sketch. Hon fick jättefina recentioner i tidningen, jag hade tyvärr inte möjlighet att närvara på föreställningen men matte E och husse var där och filmade en hel så jag har sett på datorn.

Som ni märker jag jag bestämt mig för att lägga nyaste inlägget överst i år för att göra det enklare att läsa. Hoppas ni gillar det. Nej, nu hör jag köttfärsen plockas fram ur kylen, bäst att övervaka tillagningen.

Pussar från Sandie

Lördagen den 2 januari

Voff och god fortsättning på det nya året som det så fint heter.
Det har varit kallt men fint väder och jag har gått "Väddörundan" varje dag, fotot är därifrån. Det är kul, förut har det varit hundförbud där,  det är ett naturreservat, men för snart 2 år togs det bort (HURRA) fast det är det nästan inga som vet eftersom skyltarna om hundförbud sitter kvar. Därför är jag ganska ensam hund där och många fotvandrare tittar lite snett men ingen törs säga något eller fråga! Det tycker iallafall matte E att det är lite kul, hon har så konstig humor ibland. Det enda trista är att man måste gå i koppel (troligen för att man inte ska äta upp någon av korna, tjurarna eller fåren som går lösa där). Fast jag har en lång löplina så det går rätt bra.
Matte S har varit borta mycket eftersom hon snart ska ha PREMIÄR (stavas det så??) i Bullarenrevyn så jag har varit mycket med matte E och husse.

Pussar från Sandie

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan