Dela den här sidan

2023-09-16 Örebro inoff

Domare: Louise Dufwa
Öppenklass: HP BIM


4 år, feminin tik av utmärkta proportioner. Välformat huvud och välansatta öron. Något stora ögon. Saxbett med stora tänder. Bra hals och rygg, välburen svans. Balanserade vinklar fram och bak. Rör sig med bra steg från sidan, något ostabilt kommande och gående. Härlig päls och pälskondition. Välvisad.


Kommentar frånTazza: Här såg minsann denna mycket trevliga tant att jag har ett saxbett!!! Det var ju det jag sa till förra domaren! Att jag har stora ögon stämmer nog men det syns inte på fotot, haha.

2023-07-07 Tvååker 

Domare: Hans Almgren
Öppenklass: DQ

Ögonen dominerar uttrycket. Ljusa ögon och något grunda. Väl välvt skallparti. Något öppen fontanell. Höger hörntand i underkäken går på insidan av överkäken. Något kort hals och platta tassar. Bra storlek. Utmärkt volym på bröstkorg.Normalvinklat bakställ, aningen fallande kors. Rör sig med bra steg fram, något kort bak. Priset pga hörntanden.

Kommentar frånTazza: Jag är arg! Matte är argare men argast av oss alla är husse. Han som inte gillar utställningar. Han sa direkt att jag minsann är jättefin och att jag ska få åka på en annan utställning (fast han avskyr utställningar) där de förstår att uppskatta mig efter förtjänst. Jag älskar min husse!

2019-12-14 Stora Stockholm

Domare: Eva Valinger
Juniorklass: Very Good

Söt, tyvärr blyg. Bra skalle, något små öron, bra mörka ögon. Korrekt bett, korrekt päls. Passande benstomme. Lösa armbågar vilket syns i rörelse. Obekväm på bordet, käck på golvet.

Kommentar från Tazza: Husse säger att tanten måste sett fel, om mina öron skulle vara större skulle jag hetat Dumbo säger han 😀.

2019-07-28 Råde, Norge

Domare: Francisco Salvador G. Janeiro
Valpklass 6-9 mån 3:a

Very nice type, lovely expression. Correct apple-head. Very good topline. Moving could be better

Kommentar från Tazza: Idag var det riktigt svårt med språket för ingen pratade svenska 🤨. Domaren var från Portugal och vi var i Norge! Husse var med för första gången, han tyckte jag var jätteduktig 🙂. Matte ser precis likadan ut som i Borås 😀 men så var det lika varmt också.

2019-06-28 Stora CC Borås

Domare: Kateryna Pereguda
Valpklass 6-9 mån 

Lovely type, size and bones, very nice feminin head, big fontanell. To round in back, well tailset and keep it. Straight in shoulder, short step by the rear, very well quality of coat. Under developement. Excellent presentation and temperament.

Kommentar från Tazza: Jag fattade inte riktigt vad hon sa men matte var chockad över "excellent presentation" tydligen brukar de flesta inte säga det till henne.

En bild till, på mig och syrran Saga när vi går runt i ringen 🙂. Extra TACK till Annika Olsson som tagit de fina korten 💋.

2019-05-18 inoff Örebro

Domare: Jan Törnblom
Valpklass 4-12 mån HP BIR  

Fin tikvalp, fina proportioner, välplacerade öron, mörka fina ögon. Bra bett, tillräcklig hals, bra kropp för åldern. Bra rörelser, bra svans. Rör sig ännu lite valpigt.

Kommentar från Tazza: Jag var minst på hela utställningen men enligt mig och matte bäst och vackrast 😎. Men jag ÄR en valp, då måste man få röra sig som en valp 😙