Veckans Voff

25. jun, 2020
25. jun, 2020

Vaff!

Matte säger att jag har blivit ett matvrak πŸ˜² och det HAR jag!! Ingen av oss vet hur det gick till men plötsligt började jag äta min mat själv från tallriken och vips så åt jag lika fort som både Sandie och Zessa πŸ˜Ž. Jag vet inte vem som blev mest förvånad men nu säger matte att jag "äter oss ur huset". Jag äter allt jag får och provar att knycka av de andra också fast det går inte så bra, iallafall inte av Sandie för hon blir sur då. Zessa är snällare och skulle nog dela med mig om det inte var så att hon är så snabb så ingen äter fortare. Fast i morse ville hon inte ha sin mat så då åt jag upp hela hennes portion också πŸ˜€. Sen ville hon ha den bara en timma senare och då fick hon en ny portion. Eftersom det är så varmt (+29 grader) fick Sandie och jag varsin pyttebit också med mycket vatten på. Jag åt allt! 

Matte och husse tyckte vi skulle ut och bada efter lunch. De badar bara från båten så då tyckte de att vi också skulle få bada eftersom det var så varmt. Zessa badade först, matte satte mig ute vid badstegen och sa att jag kunde titta på vad skönt Zessa tyckte det var. Jag blev inte imponerad, det syntes tydligt att hon gärna ville gå upp! Sen var det min tur, jag simmade själv på djupt vatten i min flytväst! Det kan ni se på videon här ovanför πŸ€©. Husse var lite feg och ville gärna hålla i mig så han inte skulle sjunka som ni ser. Han sa att det var 22 grader i vattnet men det skulle jag vilja kolla själv!

Jag simmar trots allt inte lika bra som Alma! På midsommarafton badade Alma för första gången i havet. Det var vid Mittskär och det var bara 18 grader i vattnet då. Hon plaskade i som hon aldrig gjort annat och avslutade badet med ett torpeddyk πŸ˜². 

Annars tränar jag "sitt". Matte har upptäckt att jag är usel på "sitt" så nu måste jag träna varje dag för matte har i ett anfall av vansinne anmält mig till en dubblerad lydnadstävling i Motala!! Hon ångrar sig redan men jag tycker inte det känns jätteviktigt att kunna just "sitt". Jag kan ju en massa andra saker och förresten kan jag "sitt" också. Iallafall när jag har lust πŸ˜€. Matte tror inte att jag vinner men vi får väl se.

Nu ska jag sova lite skönhetssömn, inte för att jag behöver men alla andra här i flocken behöver det så jag får sympatisova.

Slick på nosen från Tazza πŸ˜˜

 

11. jun, 2020

Vaff!

Vi har haft JÄTTEMYCKET jobb här! Husse och matte skulle ha semester. Ni vet att semester betyder att man är ledig från jobbet med lön, inte att man reser bort någonstans πŸ˜€som somliga tycks tro. För varför skulle de annars hitta på ordet "hemester" bara för att man gillar att vara ledig och hemma! Nu kom jag från ämnet som matte skulle sagt, alltså matte och husse skulle vara lediga en vecka men DÅ fick de plötsligt tillstånd att minska lokalerna på vår mottagning (för att ha billigare hyra så de ska kunna jobba mindre). Så, istället för ledighet bestämde de att göra allt jobb själva så de började på tisdagen och hade "deadline" på måndagen efter för då hade de bestämt att målaren skulle komma klockan 8. De skulle bygga 2 rum varav det ena med en glasvägg som de skulle montera ner på "gamla mottagningen" och sätta upp på nya. Redan på onsdagen insåg matte att man inte kunde ha en skruvdragare på två så hon köpte en "egen" som hon var mycket stolt över. På torsdagen insåg husse att två skruvdragare inte räckte heller så lillmatte, lillhusse, minimatter Alma, Zorro och Bonzo inkallades med ordern "medtag egen skruvdragare" πŸ€ͺ. Alla skruvade (inte jag förstås, det såg jättetråkigt ut) hela fredag och lördag så tom husse tyckte att köpepizza var det enda alternativet på matfronten. På söndagen åkte Linköpingsgänget hem, matte och husse räknade med att vara klara på em och "fira" med god mat på kvällen. Det var en felräkning πŸ™ƒde var klara strax efter midnatt och tog en macka på stående fot innan de stöp i säng! Men målarna kunde börja i tid och nu är allt klart. Skönt tycker jag!

I förrgår var vi i Linköping matte, Zessa, Sandie och jag. Det var lydnadstävling, alla var med utom jag och Bonzo. Zessa kom sist. Hon hämtade inte apporten. Till mig sa hon att bara idioter hämtar en träpinne som matte med flit lagt på marken. Lägger man något med flit på marken får man hämta det själv sa hon. Men både Sandie och Zorro hämtade den sa jag då. Ja, du ser, sa Zessa, jag är omgiven av idioter πŸ˜€. Sen sa hon att det finns en bok som handlar om det och heter "omgiven av idioter", hon sa att hon hade kunnat skriva den själv. Jag vet att det finns en sån bok, husse fick den av matte förra året och han sa att det var en fånig bok. Zessa sa bara att om HON skrivit den hade den varit mycket bättre. 

Igår åkte matte, Sandie och Zessa till Kvarntorpshögen för att träna nosework och jag fick inte följa med πŸ˜ . Jag blev dessutom lämnad HELT ENSAM hemma!!! Säkert i minst 20 minuter innan husse kom hem! Ni fattar vilket trauma va! Jag har nästan aldrig varit ensam hemma och jag tycker inte att man får lämna den som är minst ensam πŸ˜ . När husse kom gick vi en jättelång promenad, det var kul men jag ville också köra nosework på Kvarntorpshögen! Matte har lovat att jag ska få gå en egen kurs efter sommaren πŸ™‚. Jag längtar lite tills dess. 

Jag är anmäld till min första tävlin nu. Jag ska tävla i lydnad i Motala i juli. Matte sa att "du kan ju inte momenten Tazza men det kan ju vara bra för dig att se planen". Haha, jag tänker slå Zessa bara matte lär mig de fåniga momenten. Får se om jag vill vara en idiot och hämta pinnen, jag har inte bestämt mig än. Annars är jag ganska bra på att bära pinnen. Det är lite roligt att göra det men det säger jag inte till Zessa för då räknar hon ju in mig i gruppen "idioter"!

Nu ska jag borsta mina snygga tänder och lägga mig i husses säng!

Slick på nosen till alla från Tazza πŸ’‹

 

12. maj, 2020

Vaff

Oj vad jag har jobbat mycket på sistone. Jag har varit på mottagningen fast jag inte tycker det är speciellt kul. Dvs om jag inte får sitta i patienternas knä förstås för då är det jättekul πŸ˜€ men det får jag ganska sällan. Matte säger att det inte ska vara hundar på operation! Varför inte det? Jag är säker på att det skulle gå åt mindre bedövning om jag hjälpte till och pussade på patienterna πŸ’‹. 

I fredags var jag och deklarerade. Matte anser det vara det tråkigaste som finns näst efter något som heter "bokslut". Husse tycker det är jätteintressant och det tycker Jimmy (han som fixar sånt åt oss) också. Matte och vi sitter i ett annat rum och gör något roligare och ibland kommer husse in och ber matte "signera" något. Bara om jag slipper läsa det säger matte då πŸ˜Ž. Det bästa med deklarationen är fikat tycker både matte och jag πŸ˜€.

Annars så har matte fått ett nytt uppdrag och blir uppringd av Gry Forsell och Mix Megapol kvart över åtta på morgonen vissa dagar. Hon har pratat om solskydd och håravfall bland annat. Det är ju saker hon kan något om men idag ska hon prata om kosttillskott πŸ˜²! Vad vet hon om det? Jag skulle kunna prata om det däremot. Det bästa och viktigaste kosttillskottet är fläskfilé. Det får vi bara ibland när matte och husse ska grilla. Jag tycker det är viktigt att man får ett sånt bra kosttillskott tätare och mer regelbundet πŸ˜‹. Ett annat viktigt kosttillskott är ben. Det får vi varje kväll så jag antar att matte också tycker det är viktigt. Nu vet ni allt om bra kosttillskott så då behöver ni inte lyssna på matte πŸ™‚. 

I förrgår var vi på Kvarntorpshögen och promenerade. På bilden ser ni när vi sitter på ett av konstverken. Det stod en skylt "förbjudet att klättra på konstverket" vid sidan men matte sa bara "ok, då lyfter jag upp er så ni slipper klättra" så därför sitter vi nu lite snyggt placerade efter alla "konstens regler" πŸ€ͺhaha! Husses uppfattning om promenad var att vi skulle först gå uppför den långa slalombacken till toppen och sen skulle vi gå där liften går, nedför hela backen igen. Det var bara vi som gick den jobbiga vägen. Alla normala människor tog trappan, grusvägen eller till och med bilen till toppen. På toppen fick man bulle och vatten. Bulle kanske också räknas till kosttillskott förresten πŸ€”. Gott var det iallafall.

Nu ska jag ta min plats i sängen, jag brukar ta mittplatsen i husses säng. Han är sååå snäll och låter mig ta den. Matte däremot vill ha mittplatsen själv och flyttar mig om jag tar den πŸ˜ .

Slick på alla från bästa Tazza πŸ˜˜

 

3. maj, 2020

Vaff!

Jag har bott i Linköping och varit barnvakt i nästan en vecka! Det var jag, Sandie, Zessa och matte som var där. Det berodde på ”olyckliga omständigheter” som man säger. Lillhusse som nästan var bra efter att hans hälsena gått av när husse och han spelade padel var på sin rehabträning (svårt ord jag kan va πŸ˜‰) och just när han tränade att gå upp på tå small det till igen!!! Så han blev opererad av sina snälla kollegor som inte var så jättesnälla som han trodde för när han vaknade hade han ett gips i Djurgårdens färger! Då kunde han ju inte ta hand om Alma (ja, det hade han ju inte kunnat även om det varit LHC´s färger πŸ€ͺ). Lillmatte skulle just börja jobba på Ortopeden (passande, eller hur) och eftersom matte och husse tänkt vara lediga så bestämde de att husse åkte till Fjällbacka och fixa (=jobba) och vi åkte med matte och passade Alma (=jobba stenhårt).

Matte gjorde debut i bassängen med babysim. Efteråt berättade hon för lillmatte att Alma dykt djupast av alla, nästan ända ner till botten. Lillmatte blev klart orolig och sa att det inte var så man skulle göra men matte sa att de fått beröm av ”simfröken” och att det var träning inför ”torpeddyket” som man skulle börja med nästa gång. Själv gillar jag inte att få vatten på huvudet så jag skulle inte vilja prova torpeddyket πŸ™ƒ.

På dagarna tog vi promenader. Ibland gick matte vilse så då fick vi visa var vägen hem var. Sandie hittar alltid hem! Hon går jättelångsamt först, så där så man kunde tro hon hade ont någonstans men så fort vi når den punkten då det är närmare hem än ”bort” går hon fortast av alla πŸ˜€!

Jag sov i lillmatte och lillhusses säng hela veckan!!! Det var toppen. Först sa matte att jag inte fick för att ”någon” kunde sparka ut mig ur sängen. Vem i all sin dag skulle göra något så korkat? Då lade lillmatte kuddar och täcken runt sängen men då kom matte med nästa ursäkt att Bonzo kanske inte skulle gilla om jag låg där och ”störde” honom. Skulle JAG störa Bonzo! Aldrig i livet sa jag bestämt och då fick jag sova där. Bonzo tyckte det var jättemysigt och sov intill mig på morgonen 😘.

På Valborg åkte vi allihop till husse i Fjällbacka. Gissa om det var fullt i bilen! Jag och Zessa åkte i en bur i kofferten där det var så fullt att man inte såg ett dugg om bakluckan var stängd. Sandie åkte i en ryggsäck på golvet framför Bonzo och Zorro som åkte i sin vanliga kanonbra runda bur.

När vi kom fram fick vi ben och firade Valborg (vem nu det kan vara) πŸ€”. Dagen efter eldade husse och lillmatte en jättestor brasa och lillmatte arrangerade foton. Ett kan ni se här på sidan, som vanligt syns jag sämst! JAG borde få sitta i mitten högst upp så jag syns bäst men matte sa att jag kanske skulle trilla ner. Så oförskämt! Jag som både har lärt mig backa och att springa över balansen på 2 röda sekunder!

Idag åkte vi till Kumla igen, jag tyckte det var onödigt. Nu kommer inte jag träffa lillhusse, lillmatte och Alma på jättelänge πŸ˜₯. Säkert inte på flera dagar! Så då passar jag på att hurra och hälsa grattis på 9-månadersdagen till världens bästa minimatte Alma nu πŸ’‹!

Bäst att lägga sig sen och sova på saken, jag ska drömma om Zorro och Bonzo tror jag.

Slick på alla från Tazza πŸ˜˜