Veckans Voff

18. aug, 2019

Vaff!

Nu är jag stor!! Det är två saker som visar det 😀. Det första är att jag får gå ut utan koppel precis som Sandie och Zessa. Matte påstår visserligen att det inte alls beror på att jag är stor utan att jag är lydig 🤪. Det låter jättetråkigt tycker jag! Såå lydig är jag väl inte. Fast jag är bra på att gå fot och har fått (ärva, här får man inget nytt!!) ett fint svart läderhalsband med nitar i till mitt svarta läderkoppel och tydligen tränar vi på att lära alla moment nu till nybörjarrally. 

Det andra som visar att jag är stor är att HOPPADE UPP I SOFFAN helt själv i förrgår! Jag ville så jättegärna upp för Alma och lillmatte var i soffan. Visserligen tordes jag inte hoppa ner sen men jag har hoppat upp minst 5 gånger. Jag tordes iallafall springa över hela gungan på agilitybanan själv häromdagen.

Vi har jättekul nu för lillmatte, lillhusse, Alma ("minimatte"), Zorro och Bonzo är här. Jag och Zorro är jättebra lekkompisar och Bonzo tycker jättebra om mig numera. Både jag, Zessa och Zorro hjälper lillmatte jättebra med Alma. Zorro och jag vill gärna tvätta hennes öron men det får vi inte! Stackars Alma hon måste tydligen ha smutsiga öron 😲. På fotot kan ni se vad bra jag hjälper till vid blöjbyte. Min svans blev suddig på alla kort men det är bara för att den är så glad säger matte 😀.

11. aug, 2019

Vaff!

Nu har jag varit ute och rest igen! Den här gången har matte, husse, Sandie, Zessa och jag varit i Linköping. Vi skulle kolla in om Pluppan såg just ut och om lillmatte och lillhusse klarade av att sköta om henne. Första natten skrek hon hela tiden. Alla utom matte var vakna. På morgonen sa matte "vad skönt att vi fick sova så bra" 🤪. Vi andra trodde hon var galen. Husse sa att matte kan sova överallt och att det egentligen är väldigt orättvist. Sen tog vi en promenad med barnvagnen och vi ville alla ligga under den och åka med men matte sa att den platsen skulle vi ha till alla matkassar. Alla sov lite på dagen utom matte som var jättepigg. På kvällen laddade vi för ännu en vaknatt men då hade Pluppan bestämt sig för att vara en skötsam tjej och sov så bra. Dagen efter var alla mycket piggare! Iallafall är Pluppan jättesöt men liiite läskig om man tvingas sitta väldigt nära. 

Hon var och tittade på golftävling på Landeryd när hon var 5 dagar och redan då ordnade lillmatte och lillhusse ett golf ID till henne. Pluppan ska föresten heta Alma Ingrid Elisabeth och kallas Alma. Det hette mattes mormor också och mattes mamma heter det i andranamn 🙂. Jag tycker det är jättefint, fast inte lika fint som Tazza förstås men vi kan ju inte vara två Tazza.

När vi kom hem bestämde matte att vi ska börja träna för nybörjarstart i rally. Zorro kunde det när han var tio månader sa hon till mig! OK, jag har en månad på mig att lära mig det!. Vi började med "fot". Varje gång man gjorde rätt fick man korv. Det var ganska kul 😀. Iallafall att äta korv! 

Igår hände något jättekul! Jag brukar få ligga i husse och mattes säng på kvällen men matte tar alltid ner mig till min korg innan hon släcker. Igår när hon släckte hade jag gömt mig under överkastet och hon hade glömt att jag var i sängen så jag SOV I HUSSES SÄNG HELA NATTEN!! Det var störtmysigt. Gissa om husse blev förvånad på morgonen! Han tyckte jag varit duktig som legat så still och fint hela natten. Jag tror att husse tyckte att jag ska få sova i sängen jämt men matte muttrade att det kunde inte bli tal om 😮. Men Zessa hon får minsann sova i sängen jämt hon!! Fast inte Sandie för hon ligger inte still säger matte och om husse sparkar henne på nosen biter hon husse i tån och det gillar inte han. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan jag får sova i husses säng 😋. 

Nu ska jag med husse in och lägga mig, få se om matte "glömmer" mig 🙂.

Slick på nosen från Tazza

 

2. aug, 2019

Vaff!

Vi har varit i Norge nu. Det var jättevarmt, ungefär 31 grader 😎. För husse var det första utställningen någonsin, för mig var det tredje så jag är veteran nu (fast det tycker inte matte). Det första som hände när vi hittat fram var att en kille ville ha 50 kronor för parkeringen. Det hade han gärna fått om vi haft det men varken matte eller husse hade några norska pengar. Husse erbjöd 100 svenska kronor men det gick inte fast det är mycket mer 😮. Matte föreslog att hon skulle swisha men det hette Vips på norska och svenska Swish fungerade inte. Killen föreslog att vi skulle åka in till "centrum" och växla. Här kan jag berätta att det inte fanns en enda öppen affär på söndagsmorgonen där. Inte ens bageriet fast det stod att det skulle vara öppet! Då sa husse att vi skulle parkera på torget istället och gå till utställningen. Det var enkelt för matte har en kärra som man fäller upp och kan lägga jättemycket grejer i så ingen behövde bära något alls. På det sättet sparade vi 50 kronor också 🤪! 

Matte blev lite störd för det var bara att traska på rätt in till utställningen. Ingen ville titta i mitt fina nya EU-pass, ingen frågade om vi tagit masktabletten och ingen ville se min snygga stamtavla! Husse trodde matte överdrivit om veterinärkontroll vid ingången men så var han ju nybörjare oxå. Vi letade reda på ring 3, husse tyckte att en kunde leta och de andra (han bl a) kunde stå kvar på ett ställe tills en (matte) hittat den men matte sa att alla skulle leta för det verkade inte särskilt svårt att hitta den. Det var det inte heller 😀. Matte satte upp vår bur och stolarna vid kanten och husse sa direkt att "jag borde tagit med mig en bok". Eftersom han inte hade det tvingades han titta på hundarna istället. 

Han började med att säga "oj vilka fula hundar, vad är det för sort". Matte talade om att det var whippet och att de inte alls var fula. Husse sa att de var iallafall inte lika fula som de i andra ringen, vilket var ett gäng engelska bulldogs. Sen var det iallafall dags för de nästvackraste hundarna, de korthåriga chihuahuorna 🙂. Husse lyssnade mest på vad domaren sa och så pratade han med ringsekreteraren som pratade norska. Domaren pratade portugisiska och engelska. Jag förstod inget av vad han sa! Sen blev det äntligen de snyggastes tur, dvs de långhåriga chihuahuorna. Matte och jag glänste om jag får säga det själv fast det tyckte inte husse, han sa att han skämdes för att domaren sa till matte 2 gånger att vi skulle komma fram! Den som stod brevid oss höll på att falla över mig och matte, hade husse skrivit det här hade han sagt att hon var drullig men det gör inte jag. För hon var jättesnäll och jag fick den största korvbit jag någonsin sett av henne. Jag kom 3:a, inget att vare sig framhäva eller skämmas för 😋. Domare tyckte att jag var snygg men kunde rört mig bättre. Jag hoppade mest, det gillade han inte så värst och illustrerade det med att själv hoppa för att visa 🤪. Matte var iallafall nöjd och på hemvägen stannade vi vid Råda kyrka och åt jättegod matsäck. Jag tycker att min syster Maze som vunnit 10 gånger i rad nu får upprätthålla familjens utställningsheder. Själv ska jag göra doftprov i december, matte har anmält mig 🙂.

Ikväll har det hänt två jätteroliga saker! Först jagade jag ett rådjur alldeles själv 🤪. Husse blev jättehäpen och hann inte alls med. Jag var nästan ikapp när det hoppade över ett dike som var för svårt för mig. Nästa gång kommer jag ikapp 🙂! Sen klockan 20.39 kom Pluppan ut ❤. Jag ska åka och hälsa på henne imorgon, hon är jättesöt!

Nu måste jag natta så jag orkar allt roligt imorgon!

Slick från Tazza

 

24. jul, 2019

Vaff!

Jag har nu bestämt mig för att INTE jobba mer utan jag tänker bli sån där "jetsetare" 🤪. Det var senast på jobbet som jag insåg att jag är för smart och för snygg för att behöva arbeta. Jag ställde mig då vid dörren ut och pep. Till sist fattade husse att jag faktiskt inte tänkte jobba mer så han fick cykla hem med mig och Zessa (för ni fattar att jag inte tänkte vara SJÄLV hemma!!). Husse insåg direkt att jag inte tänkte jobba mer. Matte var mycket trögare och sa att "hon måste lära sig" och "du får inte vara så blödig" (det sista till husse). Men husse och jag är helt överrens så jag kommer inte jobba mer nu!

Matte har bestället en ny sorts mat på nätet 😀. Hon är jättenöjd, det tillverkas i Sverige, det är kravodlade svenska bär och grönsaker i samt frigående norska lamm! Det var garanti på att om hunden (JAG) inte tyckte om det fick man tillbaka pengarna. Jag tyckte det var "sådär". Ätbart men inte så gott som ben med anka eller fläskfilé. Matte tycker iallafall att jag blivit lite tjockare, vägde senast in på 1605g 😎. Hon säger att oavsett vad jag tycker kommer vi hädanefter att äta denna mat eftersom hon gillar den (fast hon inte smakat!!) och Sandie och Zessa gillar den (de gillar ALLT!!! har absolut inget smaksinne och det håller husse med mig om).

Apråpå mat var vi hos veterinären idag. Där skulle vi äta varsinn tablett. Zessa bara åt sin och sen var det klart. Sandie var jättemisstänksam så matte fick lägga hennes i en köttbulle. Jag tänkte inte äta min alls men matte la lite baconcreme på och STOPPADE NER DEN I HALSEN PÅ MIG!!!! Jag var tvungen att svälja!! Som belöning för det fick jag ett pass med mitt namn där det stod att jag svalt den äckliga tabletten just idag. Matte säger att vi måste ha den för att åka till Norge på söndag. Det ska bli jättekul att åka till Norge, jag ska vara med på en utställning. Jag har fått en nummerlapp för det, på den står det 5113. Matte är lite orolig för att det verkligen är över 5000 hundar där, hon tänkte det var en liten trevlig träningsutställning!!

Häromdagen var jag ute på havet men matte och husse. Vi hade med och matsäck som var jättegod, skinka och brieost. Vi åkte länge för det har varit fel på motorn så matte och husse trodde den skulle stanna. Det gjorde den inte så vi fick stanna ändå och äta vår mat. Matte badade men husse och jag var kloka och lät bli. När vi sen åkte hemåt då stannade motorn. Se vick vi hålla på och fixa för att ta oss hem (när jag skriver vi menar jag husse). Sen kom Rulle från "de som lagar båtmotorer" och hämtade båten så nu sitter vi på land fast det är jättevarmt.

Nej, nu ska jag ladda inför imorgon, matte säger att vi måste träna (på att prata norska kanske).

Slick på alla från Tazza

 

16. jul, 2019

Vaff

Jag har gjort en massa nya saker senaste veckorna. Min lillmatte, lillhusse, Bonzo och Zorro har varit här och det har varit jättekul 🙂. Pluppan var också med fast hon är ju lite osynlig ännu men inte länge till verkar det som. Hon fick iallafall massa presenter på en fest där matte åt massa rosa tårta och cupcakes. Hoppas hon inte fördärvade sin viktnedgång nu när hon nästan klarat av att gå ner de 5 kg som hon bestämt sig för. Sen fick alla utom jag gissa vad Pluppan väger 🤨. Jag har aldrig hört att någon undrat just det, däremot har väldigt många undrat vad JAG väger men inte gissade någon det inte! 

Flera gånger har jag varit med och spelat golf. Första gången gick jag med Zessa, Zorro och lillmatte. Vi plockade massor av bollar som andra hade tappat bort medan vi gick. Matte och lillhusse slog på varsin sån boll och försökte få ner den i ett litet hål. Det gick sådär men matte som har bra självförtroende startade i en tävling dagen efter trots att hon bara spelat en enda gång (dagenföre!!). Det gick fint, hon kom 2:a 😎. Lillmatte upptäckte att hon inte kunde gå så långt för hon fick ont i bäckenet (var sitter det??? om man inte kan gå borde man väl ha ont i benen 🤨) så nästa gång fick hon låna en liten bil med soltak och hundavdelning bakom sätet. Jag fick också åka lite i den, särskilt när vi skulle över gallerbroarna där ingen normal hund kan gå utan att tassarna fastnar i gallret. Ni kan se på bilden hur det såg ut när vi åkte. Bonzo och Zorro syns inte på bilden för Bonzo låg i hundavdelningen mellan sätet och klubborna och Zorro satt på golvet 🙂. Jag och Zorro är toppenkompisar nu, han morrar aldrig åt mig längre 💋.

Så har jag varit ute och åkt båt! Då var man tvungen att ha en märklig orange dräkt på sig, dvs alla utom Zessa som hade en mycket snyggare gul! Jag vill också ha en snygg. Det gungade och stänkte vatten. Jag satt i lillmattes knä. När vi stannade på ett ställe fick jag ett ben. Det var ganska trevlig men matte gillade inte när jag skällde på konstiga figurer som flöt i vattnet. Hon påstod att det var människor som badade 🤔 men hur troligt är det att någon skulle BADA i det kalla vattnet 😮. 

En dag var vi i Strömstad på lydnadstävling. Jag behövde inte vara lydig för jag skulle bara titta på hundar. Sandie var lydigast av alla och VANN 🤪. Zorro kom 3:a och Zessa 4:a så matte var helt chockad för det var första gången Zessa blev godkänd. Sandie blev mer än godkänd och då hette det att hon fick "uppflyttning". Det var iallafall en toppentävling för vi fick MASSOR av goda ben i pris med oss hem. Sandie fick också en medalj, hon var ganska mallig över den men bjöd oss alla på benen. Matte sa att det är dags för mig att börja träna riktigt, jag ska fundera på saken får vi se.

Tills dess, slick på alla från olydiga Tazza