Veckans Voff

15. jan, 2020

Njoff!

Igår var det en alldeles speciell dag. Husse fyllde år och lillmatte, minimatte, Zorro och Bonzo kom med tåget för att gratulera men det var inte det som var det speciella 🙂. Några dagar innan kom en lapp i vår brevlåda att matte skulle hämta ett paket spå affären eftersom det var så stort att det inte gick ner i vår brevlåda. Så innan vi skulle fira husse på kvällen åkte matte och hämtade paketet OCH DET VAR TILL MIG 🤩! På utsidan stod det TAZZA i ett hjärtan 😘. Det var från min "gammelmatte", mamma, morfar och min syster 😘😘. Är dom inte JÄTTESNÄLLA så säg! Jag skickar tusen slickar till dom allihop. I paketet var det massor av godis och ben. Det är sånt jag gillar allra bäst, kanske bjuder jag Zessa och Sandie om dom är snälla. Matte gillade boken med rallybanor bäst, och insåg redan på första sidan att "hund runt förare" ingick i nybörjarklassen så ikväll har vi tränat på den. Ganska lätt faktiskt och man fick godis två gånger, först när man satt fot och sen när man kom tillbaka till samma plats. Lite onödigt att gå runt när det ändå verkade som om fot var den bästa platsen 😎. Ni kan se alla mina presenter på bilden 😀.

Sen firade vi husse, han fick också presenter men inte lika fina som jag. Men vi fick extrastora ben eftersom det var födelsedag och "klick på nosen" när matte vispade grädden. Jag gillar "klick på nosen" det är lite svårt att slicka upp den ibland men då får man ta med tassen och sen slicka den 😀.

Idag åkte lillmatte, minimatte, Zorro och Bonzo till Linköping igen men matte har lovat att vi ska äta stora goda ben idag också.

Nu kommer husse med benen! Slick på alla men allra mest på gammelmatte, mamma, morfar och syrran 💋💋från Tazza

 

12. jan, 2020

Vaff!

Nu tänkte jag berätta lite om hur jag har det 2020 😀. Året började med att matte, husse, jag, Sandie och Zessa sat på trappan till sjöboden och tittade på fyrverkeriet i Fjällbacka. Det var ett jättestort fyrverkeri och vi satt toppenbra på lagom avstånd så vi inte fick något i huvudet 🤪. Husse och matte drack något bubbligt i höga glas, vi andra åt godis. Jag satt i min älskade ryggsäck mittemellan husse och matte, Sandie satt i mattes knä och Zessa i husses. Ingen var det minsta rädd. Sandie mallade sig och sa att hon sett ett ÄNNU häftigare fyrverkeri på Kumla Torg när hon var 4 månader. Då satt hon innanför mattes stora fårskinnspäls för det var jättekallt och snö det året. Zessa sa att hon tyckte fyrverkerier var överskattade och borde förbjudas för att många är rädda. 

Sen blev det som sagt 2020. Husse och matte hade bestämt att inte köpa julklappar till varandra i år utan något kul till sig själva. Husse köpte nya gummiplattor till sitt bordtennisracket! Hur kul är det?? De var antagligen av guld för de kostade nästan 4-siffrigt som matte säger. Matte köpte en kurs i tävlingslydnad till MIG! Som om jag skulle behöva det! Och dessutom var det ju till sig själv hon skulle köpa något 🤔. Fast hon säger att hon kommer gå med på kursen. Den är där jag gick på valpkurs för på "vår" klubb hade de bara en på lördagar. Jag tror matte vill gå med för att det var goda kakor där. 

Jag kan (om jag vill) fot, sitt, ligg, under, över, genom, låda och sju. Just nu tränar jag på "stanna", "slalom" och "runda". Min syster Maze har tagit titeln RLDN 😲, jag vill också ha en titel men matte säger att jag tränar för lite 😠. Det är väl hennes fel i så fall! Men jag ska vara med på tävlingar första helgen i april iallafall. Då ska jag debutera i freestyle och HTM. Matte tror inte jag kommer "vara mogen" för det men har lovat att jag ska vara med i allafall. I freestyle ska jag köra till Chihuahua-sången och i HTM tränar vi till Magnus Uggla "Det går bra nu". Jag tror matte är lite ironisk när hon valde den 🤔.

Idag var jag ENSAM hemma i en hel timma!! Husse var visserligen ute i trädgården men matte, Sandie och Zessa hade åkt på noseworkträning och jag ansågs inte tillräckligt bra för att få följa med 😠. Matte sa visserligen att jag skulle få åka nästa gång men jag var arg på henne en lång stund, säkert tio minuter. Givetvis hade det varit jättekul på träningen, Zessa berättade noga om alla sex olika söken och att både Totte och Bertil (två snygga chihuahuakillar) varit där. Nästa gång SKA jag åka med!

Annars är allt bra, matte har fått en knäpp idé på promenader och säger plötsligt "sitt" och då ska alla jättesnabbt sätta sig ner. Sandie är snabbast, Zessa är oftast ganska snabb också. Jag brukar ibland låtsas som om jag inte hört vad matte sa, särskilt om det är blött. Vem vill bli blöt om rumpan, ja tydligen både Sandie och Zessa, men INTE jag. Då blir matte lite vrång för hon har lyssnat lite för mycket på Fredrik "Hundcochen"s pod och bestämt att vi ska sätta oss när vi möter en hund vi inte gillar och att vi då måste träna när vi inte möter en hund. Jag tycker det är en dålig idé men om man inte sätter sig får man inget godis! Fatta vad orättvist! Jag gillar godis jättemycket och jag är bra på att märka om det är godis eller mat. Zessa och Sandie tycker det är samma sak men det är stor skillnad tycker jag. Igår kokade matte dillkött och då blev det jättemycket som skars bort innan koket. Det fick koka i egen kastrull och bli hundmat. DET var riktigt godis det 😋. 

Slick på nosen från lydigare och lydigare Tazza 💋

 

28. dec, 2019

Njoff!

Jag har rest jättemycket!! Husse var tvungen åka till Fjällbacka och "titta till huset" (obegripligt, det står på samma plats hela tiden!) och matte, jag, Sandie och Zessa skulle åka till Linköping och sen till Skåne. Innan vi åkte var matte upprörd över att våra superfina julkort och hennes fotoböcker inte kommit. Hon ringde till DHL som sa att de skulle komma till Örebro flygplats tidigt nästa morgon samma dag vi skulle åka till Linköping. Hon kom överens med DHL att hon skulle åka till flygplatsen och hämta paketet på morgonen innan vårt tåg skulle gå. På morgonen kollade hon på nätet och såg att hennes paket anlänt till Västerås!! Hon blev lite störd och ringde desperat DHL igen. De sa bara lugnt att Västerås = Örebro flygplats. Matte hade klart svårt att fatta det, ändå har hon gått i skolan 34 år 🙃. Vår supersnälla granne Birgit körde henne till flygplatsen och så fick hon faktiskt paketet. Tråkigt nog var det inga julkort i det eftersom de skickats tidigare med posten för att säkert komma fram 🤪! Ja, ja, nu slapp hon stressa med att skicka korten men jag lägger in det här så ni får se vad fint det var. Hon var iallafall glad att böckerna kommit 🙂.

Matte hade beställt biljetter till ett tåg så vi bara behövde byta en gång (i Mjölby). Vår snälla granne Alf körde oss till tåget eftersom det blev bråttom efter mattes flygplatsutflykt. Det var jättefullt på tåget i den enda hundkupén men INGEN hade hund så matte fick 2 killar som upptog 6 platser att flytta sig och lade sedan beslag på 4 av platserna själv. Just som vi satt oss tillrätta och packat upp allt stannade tåget i Hallsberg och konduktören sa att det blivit något fel så vi var tvungna att byta tåg iallafall. från spår 5 till spår 1, längre kan det inte vara 😠. Matte var jättearg. Hon "kastade ner" Zessa och mig i rullburen och Sandie i ryggsäcken hon hade på magen. Sen hade hon en ryggsäck på ryggen, en jätteväska plus vår stora hopfällbara kanvasbur. Gissa om hon var svettig när vi kom upp på nästa tåg 🤪! Faktum är att tröjan torkade inte förrän vi var i Motala!

Dagen efter åkte jag, matte, lillmatte, minimatte Alma och Zessa till Skåne och hälsade på GMM och GMF som betyder gammelmormor och gammelmorfar, dvs mattes mamma och pappa. Vi bodde på hotellet Margretetorp. Jag och Zessa fick en jättestor hundkorg som ingen av oss använde eftersom jag sov i lillmattes säng och Zessa i mattes säng. Men den var toppen för minimatte Alma som sov jättegott i den hela natten 😀. 

På vägen hem åkte vi förbi Zessas människofarmor Yvonne och lämnade julklapp. Det var en av böckerna matte hämtat på flygplatsen och hon litade inte på posten längre utan ville lämna den själv. Boken heter "Bonzos Blogg 2009-2011" och var jättefin. Jag vill också ha en bok av min blogg! Matte säger att jag ska få det men "det ligger inte i pipeline". Zessa sa att det betyder att jag får vänta tills matte har tid 😠. Hos Yvonne träffade vi Zessas halvbrorson (!!!! kan man vara det!!!) HIF och hans polare. HIF var en snygging, jag skällde bara lite på honom.

I Linköping hade husse också kommit och så firade vi jul. Liiiite suspekt på julafton när en halvläskig schäfer som hette Jessie kom. Bonzo sa att hon var kanon, troligen för att hon hjälpte honom med att ta ner de ben matte lagt på en stol och inte trodde att vi skulle nå. Jag skällde rätt mycket på henne så hon skulle veta sin plats! Jag fick ett jättegott ben i julklapp. Alma fick massor av klappar men somnade under öppnandet 😀.

Julhelgen avslutades med att husse, minihusse och två andra ortopeder spelade padel. Husse slog en lång boll och sen en stoppboll på minihusse som sprang så att hans hälsena gick av 😲. Det var inte snällt av husse! Som tur var hade en av de andra spelarna disputerat på just hälsenerupturer så minihusse fick bästa tänkbara vård direkt och ett snyggt blått gips på höger ben! 

Nu ska jag sova, vi har haft strömavbrott halva kvällen så bäst att lägga sig medans man ser var sängen är 🙂!

Stor julpuss på nosen till alla från Tazza

 

15. dec, 2019

Vaff!

Jag har varit i Stockholm igen! På "Stora Stockholm"! Vet ni inte vad det är?? Det är världens största hundutställning 😎. Nu säger matte att det är det inte alls, alltså världens största, men det tror JAG! Jag har iallafall inte sett någon större!! Vi åkte tåg i fredags morse. Husse tog alla väskor på cykeln och jag, matte, Zessa och Sandie promenerade till tåget. Det var trevligt på tåget ända tills Maja kom ombord.Hon var en obestämd ras från Polen och kallades byracka av sin husse. Zessa tyckte hon var helt okey men såå lättlurad är inte jag. Jag var skeptisk hela tiden 🤔!

När vi kom fram gick vi till Nybergs konditori, ett trevligt ställe där hundar också får fika. Sen "checkade vi in" på Clarion Sign där jag bott förut. I receptionen där finns det många som ÄLSKAR mig (och faktiskt även Zessa och Sandie). Nu var det en från Västerås, hon var jättesnäll och vi kunde få vara hos henne om vi behövde hundvakt. På kvällen åt vi ben och nattade tidigt för matte sa att vi måste vara i form dagen efter.

På lördagen fick vi frulle jättetidigt, redan klockan 6.30 😲. Sen var matte och husse och åt frulle men matte åt fortast och så åkte jag, Zessa och matte penderltåget till världens största utställning (eller något liknande). Redan när vi gick in var matte besvärlig. De som skulle gå in före oss var nämligen 2 stycken men hade bara en hund. Då sa vakten att en av dem inte fick gå in utan var tvungen gå och lösa annan biljett i en kö på ett annat ställe. Då klev matte fram och sa att "hon kan vara med mig för jag har två hundar och är bara en person". Vakten var klart tveksam men matte stod på sig och så fick vi alla gå in. Där var det veterinärbesiktning 😲!!! Man skulle gå upp på en ramp och då sa matte "bräda" till Zessa som var så korkad så hon sprang uppför rampen helt av sig själv 😎. Den sympatiska veterinären sa att eftersom Zessa och jag bodde tillsammans behövde bara en besiktigast, ni får gissa vem 😀. 

Sen gick vi till "vår" ring. Där träffade vi Ancha och Saga, vin fina syster. Min andra syster Mace skulle också varit där men min morfar Elton hade blivit sjuk så hon kunde inte komma 😥. Det var jättekul att träffa Saga och Ancha och ni kan se oss alla på kortet! Jag var nåstan först att träffa domaren som var jättetrevlig och hette samma som matte, alltså Eva. Hon tyckte att jag var blyg men var käck på golvet, allt hon tyckte kan ni läsa på min utställningssida. Jag fick "very good" men min syster fick finaste betyget "excellent". Det ska jag också få nästa gång 🤨. Sen var det Zessas tur och hon var på utställning senast när hon var 9 månader så ingen trodde speciellt på henne MEN hon chockade ALLA med att i hård konkurrens med många champions få "excellent" och sen bli 4:a. Matte var så chockad att hon köpte TVÅ jättestora rosetter till Zessa! Jag vill också ha rosetter 😠. Zessa sa efteråt att det var plättlätt 🙂.

Sen fick jag träffa mina supertrevliga halvbröder Bruno och Falcon som båda såg väldigt hela ut. Vi tre och supersöta syster Saga fick tävla igen tillsammans med vår pappa Eddie i något som hette avelsklass. Vi kom 2:a med HP. De som vann såg helt klonade ut allihop men jag tycker vi var fräckare och jag fick puss på nosen av min pappa Eddie. Det var en supertrevlig dag som avslutades med att vi mötte husse och Sandie på stationen för tågresa hem. Sandie sa att det var en av hennes livs bästa dagar, ensam med husse och fick ligga i sängen och i knät hela dagen!!

Puss på nosen på alla från Tazza

 

14. nov, 2019

Vaff!

Vi har varit på djursjukhuset TVÅ gånger på bara några veckor! Första gången var vi "fullt hus" alltså Sandie, Zessa, jag, Bonzo och Zorro. Då skulle ALLA få en spruta men min var mycket större än de andras 😲. Matte påstår att den inte var det utan att det bara var mer sorters vaccin i min men JAG VET att den var större! Det kände jag men jag sa inte ett knyst utan var jätteduktig så då fick jag godis efteråt. Lillmatte var blödigast och då fick hon ändå ingen spruta alls! Hon tordes inte hålla Zorro för att han brukar skrika. Då höll matte honom och han skrek inte det minsta. Ingen skrek faktiskt, det visar vad tuffa vi är 😎.

Man kan ju tro att vi inte skulle behöva besöka djursjukhuset mer på ett tag men igår fick jag och Sandie åka dit. Jag tycker faktiskt det är stenkul där 😀. I väntrummet kan man kolla in diverse skumma individer som katter (det var en hel hög där, en jamade hela tiden) och justa polare som man vid behov kan skälla på. Alla är snälla och säger att jag är det sötaste de sett och så får jag massa godis. När vi blev uppropade gick jag in jättelätt men Sandie vägrade så matte bar in henne 🤪. Ändå skulle hon bara klippa klorna och hon tycker inte ens det är besvärligt! Jag skulle få träffa Leif och visa mina knän. Han var försenad och då blev jag bara såå akut bajsnödig så jag satte mig i ett hörn medan matte var upptagen av Sandie klokloppning. Matte blev lite sur då och sa att jag borde veta bättre. Det visste jag också men, som man säger, "nöden har ingen lag". Jag hälsade Leif välkommen redan när han öppnade dörren, vi kommer fint överens. Sen började han känna på mina knän, det kan ni se på bilden 😀. Matte sa att han skulle känna att de var stadiga. Det hade han kunnat fråga mig så hade jag kunnat berätta att de är jättestadiga när man springer 😎. Sen sa Leif att mina ben var de vackraste han sett! Nej, nu ljög jag lite, han sa inte det men jag tror han tänkte det. Han sa däremot att jag var en nolla 😠. Jag blev jättearg först men då sa matte att nolla var det bästa, ungefär som att vinna en tävling. Tydligen betyder det att mina knän är perfekta! Ja, det var ju det jag visste 🙂. Jag frågade Leif om han ville vara med på bild på min blogg och det ville han jättegärna 🙂.

 Annars tränar jag att gå fot just nu. Zorro blev HTM I-"champion" förra veckan och nu har matte tittat på första tävlingen till mig. Vi provade att gå till cha-cha-cha chihuahua men jag tror jag vill ha en häftigare låt. Matte sa att vi får göra en nyproduktion av "ge mig en öl" och kalla den "ge mig ett ben" 🙃. Det var en bra idé tycker jag 😀. 

I lördags var vi på fest hos Sebbe. Ja, Alf och Birgit var också där men jag räknar Sebbe som värd! Vi åt flera goda ben och drack ur Sebbes stora skål. Sandie och Zessa ville äta upp Sebbes goda mat också eftersom han inte ville ha den men det fick de inte för matte. Lite senare på kvällen kom Humlans husse och ett dött viltsvin. Det var bara matte som ville titta på det. Hon är ganska mordisk när det gäller vildsvin och hennes valspråk är "ett bra vildsvin är ett som är tillagat". Jag tror hon är lite rädd för vildsvin för när vi går ut sent på kvällen i Fjällbacka spejar hon alltid efter dem och kollar hur vi snabbast ska hinna tillbaka till trappan om hon skulle få syn på ett. Hittills har hon inte sett något 😎.

På kvällen idag tränade vi på att apportera en tidning för matte ska på en konstig tävling som heter Farsgrisen där man gör konstiga saker. Sandie kunde det på fjärde försöket. Det var tur för det är hon som ska med matte på gristävlingen 😀. Jag bet lite i kanten och det fick jag mycket beröm för.

Nej, nu ska vi tydligen ut och gå. Slick på alla så hörs vi snart igen. 💋😘från Tazza