Veckans Voff

14. nov, 2019

Vaff!

Vi har varit på djursjukhuset TVÅ gånger på bara några veckor! Första gången var vi "fullt hus" alltså Sandie, Zessa, jag, Bonzo och Zorro. Då skulle ALLA få en spruta men min var mycket större än de andras 😲. Matte påstår att den inte var det utan att det bara var mer sorters vaccin i min men JAG VET att den var större! Det kände jag men jag sa inte ett knyst utan var jätteduktig så då fick jag godis efteråt. Lillmatte var blödigast och då fick hon ändå ingen spruta alls! Hon tordes inte hålla Zorro för att han brukar skrika. Då höll matte honom och han skrek inte det minsta. Ingen skrek faktiskt, det visar vad tuffa vi är 😎.

Man kan ju tro att vi inte skulle behöva besöka djursjukhuset mer på ett tag men igår fick jag och Sandie åka dit. Jag tycker faktiskt det är stenkul där 😀. I väntrummet kan man kolla in diverse skumma individer som katter (det var en hel hög där, en jamade hela tiden) och justa polare som man vid behov kan skälla på. Alla är snälla och säger att jag är det sötaste de sett och så får jag massa godis. När vi blev uppropade gick jag in jättelätt men Sandie vägrade så matte bar in henne 🤪. Ändå skulle hon bara klippa klorna och hon tycker inte ens det är besvärligt! Jag skulle få träffa Leif och visa mina knän. Han var försenad och då blev jag bara såå akut bajsnödig så jag satte mig i ett hörn medan matte var upptagen av Sandie klokloppning. Matte blev lite sur då och sa att jag borde veta bättre. Det visste jag också men, som man säger, "nöden har ingen lag". Jag hälsade Leif välkommen redan när han öppnade dörren, vi kommer fint överens. Sen började han känna på mina knän, det kan ni se på bilden 😀. Matte sa att han skulle känna att de var stadiga. Det hade han kunnat fråga mig så hade jag kunnat berätta att de är jättestadiga när man springer 😎. Sen sa Leif att mina ben var de vackraste han sett! Nej, nu ljög jag lite, han sa inte det men jag tror han tänkte det. Han sa däremot att jag var en nolla 😠. Jag blev jättearg först men då sa matte att nolla var det bästa, ungefär som att vinna en tävling. Tydligen betyder det att mina knän är perfekta! Ja, det var ju det jag visste 🙂. Jag frågade Leif om han ville vara med på bild på min blogg och det ville han jättegärna 🙂.

 Annars tränar jag att gå fot just nu. Zorro blev HTM I-"champion" förra veckan och nu har matte tittat på första tävlingen till mig. Vi provade att gå till cha-cha-cha chihuahua men jag tror jag vill ha en häftigare låt. Matte sa att vi får göra en nyproduktion av "ge mig en öl" och kalla den "ge mig ett ben" 🙃. Det var en bra idé tycker jag 😀. 

I lördags var vi på fest hos Sebbe. Ja, Alf och Birgit var också där men jag räknar Sebbe som värd! Vi åt flera goda ben och drack ur Sebbes stora skål. Sandie och Zessa ville äta upp Sebbes goda mat också eftersom han inte ville ha den men det fick de inte för matte. Lite senare på kvällen kom Humlans husse och ett dött viltsvin. Det var bara matte som ville titta på det. Hon är ganska mordisk när det gäller vildsvin och hennes valspråk är "ett bra vildsvin är ett som är tillagat". Jag tror hon är lite rädd för vildsvin för när vi går ut sent på kvällen i Fjällbacka spejar hon alltid efter dem och kollar hur vi snabbast ska hinna tillbaka till trappan om hon skulle få syn på ett. Hittills har hon inte sett något 😎.

På kvällen idag tränade vi på att apportera en tidning för matte ska på en konstig tävling som heter Farsgrisen där man gör konstiga saker. Sandie kunde det på fjärde försöket. Det var tur för det är hon som ska med matte på gristävlingen 😀. Jag bet lite i kanten och det fick jag mycket beröm för.

Nej, nu ska vi tydligen ut och gå. Slick på alla så hörs vi snart igen. 💋😘från Tazza

 

4. nov, 2019

Vaff!

Det har varit en toppenvecka 🙂, lillmatte och minimatte Alma har varit hos oss i Fjällbacka. Zorro och Bonzo var också med men inte lillhusse för "någon måste ju jobba också" som matte sa. Innan de kom var husse, jag, matte, Sandie och Zessa i Stockholm. Husse var hos ögonläkaren. Matte och vi andra "gick på stan" då . Dels var vi i en hundaffär där matte köpte en knallrosa blinkande ring till mig att ha runt halsen 😲. Ja, den kunde låta bli att blinka också men lyser gör den hela tiden, helt knallrosa. Ganska snyggt men när man har den på sig kan man inte gömma sig i buskarna för matte ser precis var man är! Sen var vi på Kry i deras nya fina lokaler. Jag har ju varit på Kry förut men då "bodde" de på Regeringsgatan. Nu hade de flyttat och det var jättefint. Bäst av allt är att hundar får vara överallt 😀. Efter att husse var klar gick vi på kondis. Det är så bra i Stockholm för det finns massor av kondis, restauranger och platser där hundar är jättevälkomna 😘. Matte var nöjd för hon gick 24000 steg under dagen. Matte och lillmatte har gjort en överenskommelse om att de måste gå 10000 steg/dag hela november. Om lillmatte inte gör det måste hon äta en burk ansjovis 😲 det har hon själv bestämt!! Jag vet inte vad ansjovis är men om det är mat så tycker jag inte om det. Är det godis så kanske jag gillar det men varför skulle det vara godis? Det får man ju när man gjort något bra inte misslyckats 😎.

I Fjällbacka var vi ute mycket, vi gick till en strand där vi sprang jättemycket, det kan ni se på bilden! Den som springer allra fortast är Bonzo 😎tänk att han är så snabb och vågar springa så fort fast han inte ser något!!! Alma sprang ingenting utan sov hela tiden 🤔jag tror jag måste lära henne att springa snart, hon kanske kan få låna min kaninboll att springa efter, fast bara jättekort för jag ÄLSKAR den 😘och den är bara MIN. Jag har visserligen knyckt den, den var Bonzos förut men han har en till och ingen gillar den lika mycket som jag.

Sandie vill att jag ska skriva att hon kom 5:a i lydnadstävlingen i Örebro (av 21 st), fick uppflytt och slog en massa schäfrar och liknande brukshundar. Zorro vill att jag ska skriva att han fick uppflytt i HTM I i Hallsberg och bara har en kvar till HTM-titel. Jag tänker inte skriva något om nåt av det 😀. Zessa vill inte att jag ska skriva att hon (fast hon påstår att det var matte) klantade sig på freestyletävlingen i Hallsberg. Det skulle jag kunna skriva om men jag avstår för Zessa säger att jag inte får sova med henne i korgen imorgon om jag gör det. 

Jag kan 3 konster nu! Det är att stå med framtassarna på en låda, att runda ett ljus på golvet och att springa under mattes ben, hoppa över dem, så under igen och sen över igen. Jag tycker själv att jag är mogen för freestyledebut. Det tycker inte matte, hon har inte ens valt en låt åt mig! Jag tycker vi kan ta chihuahuasången men matte har sagt att hon ska tänka på saken. Jag tror hon är rädd att jag ska "dra järnet" på banan om hon anmäler mig till en tävling men då ska hon vara glad tycker jag för hon har klagat på att Zessa är trög och inte springer så fort på planen fast hon är jättesnabb egentligen!

Som ni hör har jag mycket att stå i så nu måste jag vila, husse har redan nattat så jag får snabba mig för att få mittplatsen 😀.

Slick på Er alla från Tazza

 

16. okt, 2019

Njoff!

Jag har uppgraderat min sovplats 😀. Nu ska jag berätta hur! Jag tyckte det var väldigt orättvist att Zessa alltid får sova i mattes säng. Husse och matte påstod att det är för att hon ligger så stilla! Vad är det för dumheter, JAG ligger också stilla! Sandie ligger inte stilla så hon får sova på en gosepuff brevid mattes säng men på morgonen brukar hon ligga i sängen en stund. Det var BARA JAG som inte sov något i sängen. Ja, för jag räknar inte att jag sov i husses säng en stund innan han släckte. ALLTSÅ, jag startade med att supergnälla en kväll när matte släckt ljuset. Matte låtsades bara som om hon sov så jag fick börja skälla riktigt. Då tog hon sig upp och frågade om jag ville gå ut. Absolut inte, sa jag inte 😀så då gick vi ut. Jag kissade lite för sällskaps skull och så gick vi in. Så fort matte lagt sig började jag yla omväxlande med skall. Jag har en stark och bra röst 😎. På min skola säger de att de aldrig hört en så liten hund med så stark röst, som Pavarotti ungefär 😎. Matte fick för sig att jag ville ut igen, vilken knäpp idé! Vi var ute 3 minuter och sen gick vi in. Då sa matte till mig att hon inte tänkte resa sin en enda gång till nu utan nu skulle alla bara SOVA! Jag tog fram min starkaste röst men matte är jättehård och dessutom kan hon sova i alla lägen så hon ignorerade mig helt 😠. Men hoppet var inte ute för efter en kvart stod inte husse ut längre utan tog med mig UT!!!!! Vad tänkte han där? Jag hade redan varit ute 2 gånger helt i onödan. Men när vi kom in fick jag sova i hans säng 😘. Matte muttrade att han absolut inte fick göra så för då skulle jag aldrig ge mig mer på det. Det hade matte rätt i men husse sa att jag fick sova i hans säng för att jag "ligger så stilla". Så där hör ni! Jag ligger jättestilla. Matte sa till husse att han alltid sagt att han inte skulle ha någon hund i sin säng men husse muttrade bara något om att han hade ändrat sig 💋.

 På min skola glänser jag varje gång. Jag kan alla övningar och senast så tränade matte och jag lite agility före det började. Matte blev jätteförvånad för jag tog både balansen och gungan flera gånger utan minsta tvekan. Plättlätt!! Man får väldigt mycket korv då 🙂. 

Numera har jag blivit bättre på att äta tycker matte. Det började med att hon vägde mig och då hade jag "gått ner". Hon blev nästan desperat då tycker jag. överdrivet, alla vet vilket bekymmer fetman är i världen ju. Det slutade efter tre jobbiga dygn med allehanda mat att jag nu äter 2 färskfoderbollar på morgonen och två på kvällen. De måste vara frysta och skäras i fryst tillstånd i små bitar som jag tuggar så det krasar mellan tänderna. Nu har jag gått upp igen och matte är, om inte nöjd, så iallafall inte desperat 😀.

Vi har sågat ner ett jättestort träd hos oss, på bilden sitter matte och jag på stubben. Dagen efter kom en man med en jättestor maskin och tog bort stubben. Tur vi inte satt där då! Nu ska husse sätta upp ett riktigt staket med grind där. Vi får se om han börjar på fredag. Då kommer lillmatte, minimatte, Zorro och Bonzo igen. Det blir toppen!!

Nu ska jag sova, husse kan kanske inte somna om inte jag håller honom sällskap 🙂.

Slick på alla från Bästa Tazza

 

7. okt, 2019

Noff!

Förra veckan började jag "skolan". Det var jag och 8 andra hundar. Vi var alla lika gamla utom en som var över 2 år. Hennes matte sa att hon inte varit skolmogen tidigare och därför fick hon inte börja förrän nu. Frågar ni mig tyckte jag inte hon verkade skolmogen nu heller. Ska jag vara ärlig fanns det bara en riktigt mogen, smart, snygg 10-taggare där men min blygsamhet förbjuder mig säga vem det var. Vi gjorde plättlätta saker. Först var det "låda" som jag har kunnat sen jag var hur liten som helst. Man ska stå med framtassarna på en låda då. Jag var bäst. Sen var det att stå framför matte och så backa. Den har vi inte tränat på men det var jättelätt det också. Behöver jag säga att jag var bäst på det också? Matte säger att man inte får säga att man är bäst hela tiden men vad ska jag göra då? Jag kan väl inte ljuga 😎. Min "fröken" heter Emelie och hon har en medhjälpare som heter Viktor. Han är en BC och honom får man hålla kort! Jag fick säga ifrån vid ett tillfälle när han blev närgången. Fast jag förstår ju att han ville stöta på mig, han hade väl aldrig träffat någon så snygg och smart tidigare 😘. För att ni alla ska riktigt se HUR snygg jag är lägger jag in en porträttbild på mig själv denna gång. Både ni och Viktor kan ladda ner den och skriva ut en förstoring så ni har något snyggt att titta på.

Jag har också börjat jobba igen. Husse sa ju att jag skulle slippa men matte sa att man kan inte sluta arbeta redan innan man är ett år och att "den som icke arbetar ska heller icke äta". Det sista hade inte spelat mig så stor roll för maten kvittar mig men jag vill ju inte missa godiset. Hon har bestämt nu att vi ska gå till jobbet på morgonen och sen går vi hem till lunch. Efter det får jag, Sandie och Zessa ledigt så vi jobbar bara 50% men vi får full lön förstås, man kan väl förhandla 😀. 

Slick från Tazza

 

25. sep, 2019

Noff!

Häromdagen var jag och Zessa på ringträning. Det är precis lika tråkigt som det låter, man tränar på att gå runt i en ring 🤪. Zessa hade inte varit på ringträning sedan hon var valp men hon sa att hon redan kunde allt ändå. Först fick jag vara i ryggsäcken och Zessa gå runt men jag ylade mest då så vi fick byta. Då gnällde Zessa jättehögt så då fick vi gå samtidigt! Dom hade inte sett någon som visade två hundar på en gång förut så det var ju roligt att de fick se det nu 😀. Zessa tyckte det var jättelätt att stå på bordet och visa sina tänder. Den domaren som var farbror sa till henne "oj vad mycket tänder, sällan chihuahuor har det i veteranklassen" medan tant-domaren sa "hon har lite tandsten". Zessa tyckte bäst om farbror-domaren. Jag tyckte inte speciellt bra om någon av dem men jag gillade korven jag fick av matte 😋. 

Jag tränar på att hitta en speciell låda också. Om jag hittar rätt låda får jag korv 😎. Matte försökte med att jag fick lite av min mat när jag hittade rätt men så lättlurade är bara Zessa och Sandie! Jag jobbar inte för något jag får ändå 😀. Annars är det roligt att leta efter den där doften. Jag ska göra ett prov i början av december på den doften. Det heter doftprov (vilken tillfällighet!!). 

Just nu är vi i Fjällbacka, idag gick vi en jättelång promenad i skogen. Jag tror inte jag gillar skog något värst! Husse säger att jag nog är en stadshund 🙂.

Puss på nosen från Tazza