Veckans Voff

16. okt, 2019

Njoff!

Jag har uppgraderat min sovplats 😀. Nu ska jag berätta hur! Jag tyckte det var väldigt orättvist att Zessa alltid får sova i mattes säng. Husse och matte påstod att det är för att hon ligger så stilla! Vad är det för dumheter, JAG ligger också stilla! Sandie ligger inte stilla så hon får sova på en gosepuff brevid mattes säng men på morgonen brukar hon ligga i sängen en stund. Det var BARA JAG som inte sov något i sängen. Ja, för jag räknar inte att jag sov i husses säng en stund innan han släckte. ALLTSÅ, jag startade med att supergnälla en kväll när matte släckt ljuset. Matte låtsades bara som om hon sov så jag fick börja skälla riktigt. Då tog hon sig upp och frågade om jag ville gå ut. Absolut inte, sa jag inte 😀så då gick vi ut. Jag kissade lite för sällskaps skull och så gick vi in. Så fort matte lagt sig började jag yla omväxlande med skall. Jag har en stark och bra röst 😎. På min skola säger de att de aldrig hört en så liten hund med så stark röst, som Pavarotti ungefär 😎. Matte fick för sig att jag ville ut igen, vilken knäpp idé! Vi var ute 3 minuter och sen gick vi in. Då sa matte till mig att hon inte tänkte resa sin en enda gång till nu utan nu skulle alla bara SOVA! Jag tog fram min starkaste röst men matte är jättehård och dessutom kan hon sova i alla lägen så hon ignorerade mig helt 😠. Men hoppet var inte ute för efter en kvart stod inte husse ut längre utan tog med mig UT!!!!! Vad tänkte han där? Jag hade redan varit ute 2 gånger helt i onödan. Men när vi kom in fick jag sova i hans säng 😘. Matte muttrade att han absolut inte fick göra så för då skulle jag aldrig ge mig mer på det. Det hade matte rätt i men husse sa att jag fick sova i hans säng för att jag "ligger så stilla". Så där hör ni! Jag ligger jättestilla. Matte sa till husse att han alltid sagt att han inte skulle ha någon hund i sin säng men husse muttrade bara något om att han hade ändrat sig 💋.

 På min skola glänser jag varje gång. Jag kan alla övningar och senast så tränade matte och jag lite agility före det började. Matte blev jätteförvånad för jag tog både balansen och gungan flera gånger utan minsta tvekan. Plättlätt!! Man får väldigt mycket korv då 🙂. 

Numera har jag blivit bättre på att äta tycker matte. Det började med att hon vägde mig och då hade jag "gått ner". Hon blev nästan desperat då tycker jag. överdrivet, alla vet vilket bekymmer fetman är i världen ju. Det slutade efter tre jobbiga dygn med allehanda mat att jag nu äter 2 färskfoderbollar på morgonen och två på kvällen. De måste vara frysta och skäras i fryst tillstånd i små bitar som jag tuggar så det krasar mellan tänderna. Nu har jag gått upp igen och matte är, om inte nöjd, så iallafall inte desperat 😀.

Vi har sågat ner ett jättestort träd hos oss, på bilden sitter matte och jag på stubben. Dagen efter kom en man med en jättestor maskin och tog bort stubben. Tur vi inte satt där då! Nu ska husse sätta upp ett riktigt staket med grind där. Vi får se om han börjar på fredag. Då kommer lillmatte, minimatte, Zorro och Bonzo igen. Det blir toppen!!

Nu ska jag sova, husse kan kanske inte somna om inte jag håller honom sällskap 🙂.

Slick på alla från Bästa Tazza

 

7. okt, 2019

Noff!

Förra veckan började jag "skolan". Det var jag och 8 andra hundar. Vi var alla lika gamla utom en som var över 2 år. Hennes matte sa att hon inte varit skolmogen tidigare och därför fick hon inte börja förrän nu. Frågar ni mig tyckte jag inte hon verkade skolmogen nu heller. Ska jag vara ärlig fanns det bara en riktigt mogen, smart, snygg 10-taggare där men min blygsamhet förbjuder mig säga vem det var. Vi gjorde plättlätta saker. Först var det "låda" som jag har kunnat sen jag var hur liten som helst. Man ska stå med framtassarna på en låda då. Jag var bäst. Sen var det att stå framför matte och så backa. Den har vi inte tränat på men det var jättelätt det också. Behöver jag säga att jag var bäst på det också? Matte säger att man inte får säga att man är bäst hela tiden men vad ska jag göra då? Jag kan väl inte ljuga 😎. Min "fröken" heter Emelie och hon har en medhjälpare som heter Viktor. Han är en BC och honom får man hålla kort! Jag fick säga ifrån vid ett tillfälle när han blev närgången. Fast jag förstår ju att han ville stöta på mig, han hade väl aldrig träffat någon så snygg och smart tidigare 😘. För att ni alla ska riktigt se HUR snygg jag är lägger jag in en porträttbild på mig själv denna gång. Både ni och Viktor kan ladda ner den och skriva ut en förstoring så ni har något snyggt att titta på.

Jag har också börjat jobba igen. Husse sa ju att jag skulle slippa men matte sa att man kan inte sluta arbeta redan innan man är ett år och att "den som icke arbetar ska heller icke äta". Det sista hade inte spelat mig så stor roll för maten kvittar mig men jag vill ju inte missa godiset. Hon har bestämt nu att vi ska gå till jobbet på morgonen och sen går vi hem till lunch. Efter det får jag, Sandie och Zessa ledigt så vi jobbar bara 50% men vi får full lön förstås, man kan väl förhandla 😀. 

Slick från Tazza

 

25. sep, 2019

Noff!

Häromdagen var jag och Zessa på ringträning. Det är precis lika tråkigt som det låter, man tränar på att gå runt i en ring 🤪. Zessa hade inte varit på ringträning sedan hon var valp men hon sa att hon redan kunde allt ändå. Först fick jag vara i ryggsäcken och Zessa gå runt men jag ylade mest då så vi fick byta. Då gnällde Zessa jättehögt så då fick vi gå samtidigt! Dom hade inte sett någon som visade två hundar på en gång förut så det var ju roligt att de fick se det nu 😀. Zessa tyckte det var jättelätt att stå på bordet och visa sina tänder. Den domaren som var farbror sa till henne "oj vad mycket tänder, sällan chihuahuor har det i veteranklassen" medan tant-domaren sa "hon har lite tandsten". Zessa tyckte bäst om farbror-domaren. Jag tyckte inte speciellt bra om någon av dem men jag gillade korven jag fick av matte 😋. 

Jag tränar på att hitta en speciell låda också. Om jag hittar rätt låda får jag korv 😎. Matte försökte med att jag fick lite av min mat när jag hittade rätt men så lättlurade är bara Zessa och Sandie! Jag jobbar inte för något jag får ändå 😀. Annars är det roligt att leta efter den där doften. Jag ska göra ett prov i början av december på den doften. Det heter doftprov (vilken tillfällighet!!). 

Just nu är vi i Fjällbacka, idag gick vi en jättelång promenad i skogen. Jag tror inte jag gillar skog något värst! Husse säger att jag nog är en stadshund 🙂.

Puss på nosen från Tazza

11. sep, 2019

Vaff vaff!

Jag har precis kommit hem från en resa igen! Nu ska jag berätta allt 🙂. Lillmatte skulle fylla 30 år (alltå JÄTTEGAMMAL) på lördagsen och då hade hon önskat att vi skulle åka till Gotland. Jag visste inte vad Gotland var så jag frågade Zessa men hon visste inte heller. Inte ens Sandie som brukar veta allt visste. Men matte berättade att det var en stor ö och att vi skulle åka båt dit. Jag är van att åka båt, jag har åkt massor av gånger i vår båt i Fjällbacka 😎. 

Först åkte jag, matte, husse, Sandie, Zessa och Per till Linköping. Per tog upp halva bilen. Han heter egentligen Per Sika och skulle flytta från Fjällbacka till Linköping för han hade blivit för stor för att bo på altanen och matte trodde att bockarna Bruse skulle äta upp honom om han flyttade ner i trädgården. Husse och jag klippte av toppen på honom för att han skulle bli mindre men det hjälpte inte. Tidigare i år hade matte skördat 25 persikor som var jättegoda men nu ska han som sagt bo hos Alma i Linkan.

Vi skulle sova över i Linköping men det är fel att kalla det "sova över" tycker jag när man blir väckt klockan halv 4 😲. Bilen var mer än fullproppad! Det var en stor barnvagn, en stor hundbur, fem personer varav en i en bilstol. Fem hundar varav en (jag) i en lös bur i knät på matte. Minst tio inslagna paket, väskor med kläder, skötväska och 40 blöjor. Gissa om det var trångt. Matte som inte kan åka någonstans alls utan sin Mac hade dessutom sin dataväska i knät! 

Matte anser sig bra på navigering och tog upp kartan på telefonen sista biten varpå vi kom helt fel och ut på en landtunga där vägen slutade 🤪. Då fick vi åka tillbaka och från att ha haft gott om tid hade vi lite mindre gott om den. Alla vi hundar tvingades ut och kissa innan vi skulle åka på båten. Ja, ni läste rätt! ÅKA på! Jag tyckte inte att detta var likt en båt, såg mer ut som ett hus men den gungade som en båt. Vi satt alla i "hundsalongen". Där var massor av hundar så det var lite jobbigt att ha vakten hela tiden men Zessa hjälpte mig ibland.

När vi kom fram gick vi till hotellet men det var för tidigt att checka in så vi skulle gå en promenad i Visby. Först gick vi till Märtas Café. Matte hade nämligen bestämt att vi skulle gå dit och hälsa på Märta som äger cafét, det hörs ju på namnet. Märta är kusin med mattes pappa och matte är ju väldigt släktintresserad vilket vi verkligen fick se under denna resa. Märta var jättesnäll och bjöd på toppengod fika, vi satt ute och jag åt ett par skalbaggar också som jag grävde fram ur gräset.

Sen var vi i domkyrkan och matte tittade på gamla gravar. Själv satt jag med husse utanför. Efter det var det Botaniska trädgården och där arrangerade lillmatte fotot ni ser här. Jag sitter i mitten men jag syns nästan inte! Lillmatte måste lära sig att ställa in skärpan på MIG 😉. På hotellet sa husse att jag skulle få sova i hans säng så länge vi var på Gotland 😀. Matte sa att han skämde bort mig. Vi sov jättegott. 

Nästa dag som var lillmattes födelsedag, åkte vi till Lummelunda där det fanns grottor. Matte har varit inne i dem 2 gånger förut så hon tog en promenad med mig, Sandie, Bonzo, Zessa och Zorro runt en naturstig medan husse, lillhusse, lillmatte och minimatte Alma var i grottorna. När vi satt och väntade sen fångade jag en stor grön gräshoppa som jag började äta på tills det kom några turister som frågade matte vad jag åt. Då upptäckte hon den 7 cm långa gräshoppan, jag hade tyvärr bara hunnit äta ena benet när hon tog den och slände in i en buske 🤨. Sen åkte vi till en ny kyrka där mattes farmors farfars farfars farmor som hette Maren Jörgensdotter var på en tavla. Efter det var det äntligen dags för matsäcken och när vi ätit upp allt så badade matte, husse och lillhusse! Galningar alltså, JAG badade INTE. På hemvägen åkte vi förbi Lärbro där mattes farmors föräldrar ligger i en familjegrav som vi nödvändigtvis var tvungna att besöka. Det satt en skylt vid graven där det stod att om någon släkting såg den skulle de höra av sig. Det gjorde givetvis matte så nu är hon gravinnehavare av en jättestor stengrav för släkten Herlitz 🙃. På kvällen fick lillmatte öppna alla paket, vi åt ben och drack rosa champagne (fast inte jag förstås). 

Nästa dag åkte vi hem. Först till Linköping där husse och matte fikade. Jag passade på att ta en tur ut på gatan när ingen såg att jag smet ut. Det var lugnt och skönt att strosa runt själv tills lillmatte plötsligt såg mig genom fönstret och sa " titta en lite katt, NEJ!!! DET ÄR TAZZA!!! Ingen förstod hur jag kommit ut men jag är jättebra på att smita 🙂. Men jag tror att lillmatte måste testa synen om hon trodde jag var en katt!

Nu är vi hemma igen och vi har två kvällar i rad tagit kvällspromenad till något okänt ställe ute där matte gjort en noseworkruta åt oss. Jag har varit jätteduktig att hitta "doften" och då får man korv 😋.

Nu är jag jättetrött när jag skrivit så mycket, Slick och puss från Tazza 💋

 

18. aug, 2019

Vaff!

Nu är jag stor!! Det är två saker som visar det 😀. Det första är att jag får gå ut utan koppel precis som Sandie och Zessa. Matte påstår visserligen att det inte alls beror på att jag är stor utan att jag är lydig 🤪. Det låter jättetråkigt tycker jag! Såå lydig är jag väl inte. Fast jag är bra på att gå fot och har fått (ärva, här får man inget nytt!!) ett fint svart läderhalsband med nitar i till mitt svarta läderkoppel och tydligen tränar vi på att lära alla moment nu till nybörjarrally. 

Det andra som visar att jag är stor är att HOPPADE UPP I SOFFAN helt själv i förrgår! Jag ville så jättegärna upp för Alma och lillmatte var i soffan. Visserligen tordes jag inte hoppa ner sen men jag har hoppat upp minst 5 gånger. Jag tordes iallafall springa över hela gungan på agilitybanan själv häromdagen.

Vi har jättekul nu för lillmatte, lillhusse, Alma ("minimatte"), Zorro och Bonzo är här. Jag och Zorro är jättebra lekkompisar och Bonzo tycker jättebra om mig numera. Både jag, Zessa och Zorro hjälper lillmatte jättebra med Alma. Zorro och jag vill gärna tvätta hennes öron men det får vi inte! Stackars Alma hon måste tydligen ha smutsiga öron 😲. På fotot kan ni se vad bra jag hjälper till vid blöjbyte. Min svans blev suddig på alla kort men det är bara för att den är så glad säger matte 😀.

Slick i öronen från Tazza som ska tvätta husse nu tror jag 😀