Veckans Voff 2012-16

8. jun, 2016

Noff!

Zorro här 🙂! Tänkte jag skulle skriva några rader om livet just nu. Allt är toppen!! I går var det nationaldag och då spelade matte S och husse K saxofon med blåsorkestern och dom spelade en sång där det var en som sjöng. Han sjöng "If I were Zorro" och den vann någon stor tävling så ni hör ju att alla suktar efter att vara jag 🤪.

Själv älskar jag att vara jag 😀. Jag menar hur skulle man kunna vara något bättre? Jag är snygg, smart, populär, lagom stor och i mina bästa år, har faktiskt ingen brist alls om jag får säga det själv (och varför skulle jag inte få det?). Dessutom har jag en underbar syster och bor bra.

För en månad sedan började jag på ett toppendagis där det är störtkul. Matte var jätteorolig när jag började där men hon har lugnat ner sig nu och klarar att inte titta på telefonen om någon sökt henne en hel timma i taget numera. Dagiset heter Tassalyckan och ni kan se på fotot lite hur det ser ut. Det är jag och brorsan på bilden. Han hälsar att han inte har bestämt sig ännu för vilka som han möjligen skulle tycka vara ok på dagiset. Han säger att han ska tänka på saken fram till jul!

Jag har rest en del senaste tiden, bland annat har jag bott på Gothia Tower i Göteborg och förra veckan bodde jag på hotell i Västervik när matte, jag och Bonzo hälsade på husse H som jobbade där. Ja, han jobbade inte på hotellet utan på en vårdcentral utanför Västervik. Egentligen jobbar han med ben men det här var ett extrajobb, jag tror det är för att matte äter så mycket som han måste jobba extra 🤪.

Själv skulle jag också gärna jobba med ben. Ska faktisk höra om jag inte kan börja på samma ställe som husse. Jag är JÄTTEBRA på ben 😋. Min mamma skulle oxå vilja jobba med ben, hon är faktiskt lika bra som jag på det.

Apropå ben ska jag ta mig an ett nu 😀.

Slick på nosen från Zorro

14. jan, 2016

Voff

Allt är fint med oss alla även om matte E lite hysteriskt säger att det varit hennes värsta julafton. Hon överdriver tycker jag och dessutom säger hon att det var MITT FEL!!!

Jag tycker julafton var toppen och nu ska jag berätta om den. Dagen före julafton var vi hos mormor och morfar i Skåne. Det är ett toppenställe där man får slicka rent alla tallrikar efter maten under förutsättning att man är ensam med mormor i köket förstås 😋. Vi gör allt för att bli ensamma med mormor!

Sen sov vi på hotell i Helsingborg och matte S vann nästan en bil 🤪. Hon hade nr 13 kvar på sin bingorad och så kom nr 14. Nu får hon fortsätta köra husses gama Volvo 945 ett tag till. Apropå  vinna så var hon några veckor tidigare bara några kvarter från att vinna i Grannyran i Linköping. Det närmar sig…. Tredje gången gillt heter det ju. Oj, nu kom jag från ämnet om julafton!

Jo, på förmiddagen åkte vi hem till Fjällbacka igen och kom lagom fram att sätta oss och mysa till Kalle Anka (jo, vi tittar fortfarande på den, jag har sett den 9 gånger redan). Matte E, matte S och husse drack glögg och åt saffransskorpor. Efter Kalle skulle de göra iordning julmaten, slå in några paket och så. Vet ni vad de missade?! Jo, att det stod en skål russin kvar på soffbordet (de glupska hade ätit upp alla mandlar däremot). Det var så där 25-30 russin kvar och gissa vem som hade koll på det! JAG förstås 😀. Jag hoppade raskt upp på bordet och åt upp allihop, det var kanongott. När jag ändå var där passade jag på att ta ett tomt chokladpapper också men det var lite dumt för när matte kom in för att börja duka upptäckte hon papperet och tog det. Sen upptäckte hon att skålen var tom och då tog kalabaliken sin början 🤪.

Det var julafton, vi bor ute på landet, enda bofasta grannen hade vinterkräksjuka och alla hade druckit glögg hemma hos oss. Matte E blandade salt och vatten i en spruta och tvingade mig att dricka! Det smakade inte så illa som man kan tro och man behöver inte alls kräkas om man dricker det. Då ringde matte E till ”vår” veterinär på Jourkliniken i Kumla. Den som var jour sa att det var ett nog bäst att få mig att kräkas och rekommenderade senap. Jag fick 1 ml vanlig svensk senap och 2 ml fransk och det var toppengott 😋. Svårt att säga vilken som var bäst faktiskt. Under tiden hade matte S läst på internet att russin var mycket farligt och eftersom jag inte mådde ett dugg illa ringde hon jourhavande distriktsveterinär i Dingle. Den veterinären var på väg till en häst med kolik och sa att jag omedelbart måste till Blå Stjärnan i Göteborg. Jag var tvungen att kräkas inom 2 timmar sa hon.  Eftersom det redan gått en timma, det skulle ta nästan 2 timmar till Blå Stjärnan och ingen kunde köra var matte och matte helt hysteriska. Matte E ringde alla veterinärer inom 5 mils radie, googlade tom fram deras anhörigas telefoner! Men på julafton kl 18 svarar INGEN i telefon! Då ringde matte E morfar som är veterinär men pensionerad och 40 mil bort i Skåne. Morfar sa lugnt att han inte tyckte man skulle hetsa upp sig, Han hade aldrig haft någon hund som dött av russin, möjligen som blivit lite dålig i magen.

Själv mådde jag toppen hela tiden och tyckte det var dags för riktig mat och julklappsben 🤩. Matte E bestämde att så fick det bli och matte S googlade fram att om man fortfarande mådde bra efter 6 timmar så fanns det hopp om livet och efter 48 timmar var faran över.

Husse och jag sov i soffan i vardagsrummet på natten och det var supermysigt 💋. Under 48 timmar stirrade alla på mig och var ruskigt intresserade av när jag kissade och bajsade. Jag mådde som den drottning jag är och det gör jag fortfarande. Matte E säger att jag har nio liv men att jag kanske förbrukat alla dem nu.

Nja, då får jag räkna…

  1. Stor vit lös huskie-liknande hund överföll mig i skogen när jag var 10 månader och lyfte upp mig i huvudet med sin stora käft. Matte E slet mig ur hans käftar.
  2. Elak lös boxer på brukshundklubben överföll både mig och matte S bara några veckor senare.
  3. Sprang rakt över trafikerade Mossbanegatan för att hälsa på en schäfer.
  4. Jagade en bil på Veddövägen ca 100 meter, hann nästan ikapp den. Matte E och matte S skrek som galningar.
  5. Åt råttgift på distriktssköterskemottagningen i Grebbestad. Fick åka till jourveterinären i Dingle och kräkas.
  6. Åt en förpackning Riesenkola ur matte E´s väska. Fick åka till veterinären i Dingle och kräkas.
  7. Jagade en bil från vår väg, ut över Veddövägen och en bit upp. Hann ikapp den och sprang bredvid vänster bakhjul en lång bit. Matte E skrek så hon blev blå i ansiktet.
  8. Åt russin, se ovan.

Jag får det bara till 8 så jag har minst ett kvar 😀.

 

Slick på er alla, ta hand om er och ät lagom många russin

Er Sandie

1. sep, 2015

Noff!

Igår var jag på BPH 🙂. Det betyder "Bäst På Hoppning" tror jag nu eftersom det är precis vad jag är 🙂. Zorro var oxå på BPH fast jag vet inte riktigt varför, han är ju inte Bäst På Hoppning! Han kanske fick någon sorts reservplats 🤨. Matte påstår att BPH betyder "Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund" men det tror jag inte ett dugg på. Nu ska ni få veta hur det var!

 

Först gick jag runt några okända människor som inte var okända alla eftersom matte S oxå var där. En av de verkligt okända gick sen runt och klappade i händerna. Förmodligen var det för att jag var så snygg. Sen kom hon och hälsade och det var ju artigt och bra men sen försökte hon lura iväg mig från matte 😠. Stopp och belägg sa jag och gick inte ett steg till 🙂. Det har man ju hört hur dumt det är att följa med okända! Zorro den dumskallen gick med utan vidare! På bilden ser ni hur han fjäskar för tanten 😮. Jag stannade kvar med matte så inte hon skulle känna sig ensam. Då tyckte både matte och tanten att det var lektime. Matte tog fram "Jellon" (tänk att han var med 😀) och jag lekte med honom. När matte slängde iväg honom gjorde jag som jag brukade, dvs sprang fram och nosade på honom och tillbaka till matte. Ni vet det brukar alltid vara mamma som bär tillbaka "Jellon" till matte, jag brukar inte behöva anstränga mig. Tanten tog fram en trist gummistav och tyckte att jag skulle leka med den men den fick hon leka med själv 🙂. Visserligen kollade jag in den men den var precis lika trist som den såg ut! Då kom tanten och visade att hon hade falukorv i handen 🤪. Det kunde hon väl sagt från början!! Men lömsk som hon var gömde hon falukorven UNDER en burk och I EN STÄNGD burk! Lite la hon vid sidan om och det åt jag upp kvickt som sjutton innan hon ångrade sig. Sen tog jag en snabb powernap och då fick jag ALL falukorv som var kvar!! Matte sa att jag inte skulle få någon kvällsmat efter det!

 

Sen gick vi lite lugnt runt tills det plötslig ploppade upp en gubbe mitt framför oss. Jag drog mig några meter bakåt men matte stod kvar. Då var jag ju bara tvungen att rädda matte från gubben så jag gick också fram till den. Och vet ni vad! Den var helt död eller kanske konstgjord, inte vet jag, men jag gick 2 varv runt den. Sen började en grej skramla men den verkade oxå fejkad och jag gick några varv runt den med 😙. När vi gick vidare kom vi till en övergång som var sånt som normala människor har på taket men det här stället verkade helt onormalt så antagligen var det normalt för dem att ha taket på golvet 🤨. Det var jättelätt att gå över så jag gjorde det 4 gånger bara för att visa 😀.

 

Sen kom det en utklädd "främling". Hon såg ut som en tjock fågelskrämma. Jag bara dissade henne, man ska inte bry sin hjärna i onödan tycker jag 😋. Matte verkade känna henne för hon gick fram och pratade med henne så jag tog en snabb hälsning mest för att vara artig.

 

Sist av allt var den en som sköt pistol när jag gick och när jag stod stilla. Det var som en liten "fjärt" för en som varit på nationaldagen och lyssnat på Sannaheds hemvärnskår då de avfyrar gevär från förra seklet. DÅ kan man tala om skott! Jag höjde inte ens på ögonbrynen av de små pistolskotten!

 

Efteråt kan man fråga sig varför jag gjorde alla dessa märkliga saker bara för att visa att jag är Bäst På Hoppning 🤔. Men jag fick mycket godis och inget gjorde ont så varför inte 😀.

 

Som ni förstår behöver jag vila upp mig efter allt detta så nu ska jag natta, tror det blir i husses säng ikväll 😀.

 

Slick på er alla från BPH-Zessa

 

21. aug, 2015

Noff!

Jag lever ett hårt liv! Häromsisten hade matte och husse främmande här, varför i all sin dar säger men främmande föresten?? Det var väldigt välkända personer som var här 😃.Jag har själv träffat det massor av gånger 😄. I alla fall skulle det vara lekar och tävlingar. Jag skulle inte få vara med 😡 men sen fick vi komma ut och vara med iallafall. En gren bestod av att kasta golfbollar i en hink. Då kastade matte E en golfboll i huvudet på mig. Det gjorde inget ont alls! Jo förresten lite ont gjorde det men då sa matte E att jag inte skulle vara en sån närking när jag pep. Så jag bet ihop och fortsatte jaga bollarna. Matte Fick lite dåligt samvete sen och kände på mitt huvud flera gånger. Jag sa inte ens pip för man vill ju inte vara närking (även om det är just det man är 😜).

Det har varit jättevarmt nu i flera dagar och vi har varit ute på havet. Jag badade både igår och idag 😁. Simmade jättelångt oxå 😀.Det var inte för att jag tyckte det var så jättefint att bada utan mer för att matte E tyckte det var fint att simma. Själv tyckte jag det var "så där" om jag ska vara ärlig. Svårt att se tjusningen med att simma genom tångruskor, salt vatten och få salt i både näsan och munnen 😠. Det bästa med simmningen var att bli torr 😄. Matte hade en jättestor badrock med som jag fick vara invirad i och det var toppenskönt.  

Min knäppa bror Zorro har en ylperiod just nu 😁. Somliga påstår att det är MITT fel!! Dom säger att jag löper 😦. Det är en evig lögn för jag sitter alldeles still för det mesta, när jag inte måste träna förstås. Nästa helg blir superjobbig. På lördag ska jag tävla dubbla klasser freestyle i Kungsör. Matte kommer bli jättesur om vi inte får uppflyttning då 😁. Förmodligen stryper hon domarna! Jag får se om jag tänker skärpa mig, har inte bestämt mig ännu 😄. På söndag ska vi alla utom Bonzo på en skum tillställning i Örebro som heter BPH. Jag vet inte vad det betyder men jag gissar Ben På Helgen och har jag tur betyder det jag jag får ära massor av ben! Bonzo har varit på något som heter MH så han behöver inte följa med. Jag frågade honom vad det var och då sa han att det var ett ställe med spöken👻! Låter läskigt om det betyder Benrangel På Helgen! 

Slick på er alla, jag rapporterar om benranglen om en vecka!

Er Zessa

24. jul, 2015