Bonzo´s blogg

28. feb, 2016

Njoff!

Nu ska ni få höra en riktigt ruskig nyhet! Jag ska börja på dagis 🤪!!!! Kan ni fatta vilken chock jag fick när matte S häromdagen sa att vi skulle åka ut på en liten biltur till ett trevligt ställe och vi hamnade på ett dagis 😮! Ja, inte bara ett utan vi var och tittade på två olika. Tydligen var det inte bara så att vi skulle titta och se om vi gillade dem och vilket vi i så fall gillade bäst. Matte sa att dagispersonalen ville träffa mig och Zorro också och se om vi passade på dagiset. Som om JAG inte skulle passa 😮! Att dom ville titta på Zorro kan man ju förstå men när det gäller MIG så ska dom bara vara glada om jag ens VILL titta åt deras gamla dagis. Dom ska se det som en ära om jag vill komma dit tycker jag 😎.

I alla fall så verkade dom justa på båda ställena och dom verkade förstå att det är en ära för dom att få ha mig på sitt dagis för både Zorro och jag var välkomna till båda två. Matte S bestämde efter en massa velande att ta det där Zorro och jag fick eget rum och man får ha lite egna grejer med sig. Jag har redan fått en ny saccosäck som jag ska ta med dit. Zorro säger att han ska satsa på sin charm för man verkade kunna få vara med i köket också. Zorro vill börja med en gång för han älskar redan att få så många nya kompisar.Jag tycker matte kan skicka dit honom redan nu för han är jättejobbig när han sitter på soffryggen och tittar ut genom fönstret och YLAR när han ser hundar utanför. Särskilt ylar han när Sofie, en jättesöt chihuahuatjej, kommer.

Apropå nya kompisar så har matte S fått för sig att det är bra att vänja sig vid nya kompisar så vi går nu flera gånger i veckan till en sorts rasthage under en timma då det är storhundsförbud där. Frågar ni mig kunde det gott vara storhundsförbud jämt 😋. Zorro är odräglig där också och ska hälsa på alla, leka med alla samt uppvakta alla tikar. En taxtik blev lite trött på honom sist men det bekymrar inte Zorro ett enda dugg. Själv är jag lite avvaktande fortfarande men för all del, sist var det några hyfsat trevliga typer där 🙂.

Nästa helg ska jag tävla. På lördagen ska matte E och jag promenera till musik, matte E har valt en av sina favoritlåtar ”Snoopy vs the Red Baron”. Den är nästan lika gammal som hon själv 😋. Självklart har hon paxat för att vara Röde Baronen och då blev det bara Snobben kvar till mig! Hon påstod att det passade bra eftersom Snobben är en hund. Det kan man ju diskutera, han är ju en beagle!!! Till Zorro har hon valt Luffarvisan och Zorro säger att det blir jättebra bara han får visa sina ”högt-upp-i-luften-hopp”. Matte E sa att det ska han få.

Dagen efter ska matte S och jag dansa. Vi dansar till ”Det vackraste ” och titeln anspelar som ni förstår på mig. Jag räknar med att vinna båda dagarna och om jag inte gör det säger jag som många andra stora idrottsmän ”nej, domarna var inte så bra som man kunde önska”. Har ni märkt det förresten att alla idrottare börjar alla meningar med ordet ”Nej”. Till exempel ”Hur gick det idag?” ”Nej, det gick hyfsat bra” ”Du tog ledningen direkt” ”Nej, jag kände mig stark så jag gick för fullt från start” osv. Fast jag tror domarna kommer vara toppenbra, jag gillar domare. Bästa tävlingen skulle vara att matte dansade runt och jag satt och gosade med domarna 😘.

Nej, nu ska jag ta och vila mig så jag är i form till helgen. Tror man får vara snabb på natta ikväll för matte ska tenta imorgon och då kommer hon säkert gå upp vid 4-tiden för att hinna läsa allt hon inte hann idag 🤪. Hon har redan instruerat H-huss att alla lampor måste vara släckta kl 22 😎.

Slick på er alla från Vackraste Bonzo

 

10. feb, 2016
10. feb, 2016

Njoff

Jag förstår att ni undrar hur jag har det. Jovars, finfint skulle man kunna säga 🙂. Jag ökar mina ägodomar stadigt och just nu har jag fem fastigheter. Dessutom fyller jag år idag 🤪GRATTIS jättemycket på mig. Vore det dessutom inte för gatukontoret i Linköping och kung Bore så hade allt varit på högsta topp. VEM är den hundhatare som har bestämt att trottoarer och cykelbanor ska beströs med något äckligt (salt?) som smälter snön och gör att det hela tiden fastnar isklumpar i mina trampdynor! Jag vägrar att gå under sådana förhållanden! Om min nya husse som vi kallar H-huss (mest för att han heter så 😀 ) är med så slipper jag gå för han är snäll och bär mig. Men om bara matte S är med MÅSTE jag gå! Fast hon tyckte synd om mig häromdagen och vi var faktiskt och tittade på tasskydd. Min storlek XXS var tyvärr slut. Men hon gav sig inte utan vi åkte Sverige runt efter skor och i Uddevalla hittade vi dem 🙂. Ni kan se i videon ovan vad jättefina de faktiskt är. Jag tycker de är okey men inte mer, man ska inte överdriva.

Vi går alldeles för mycket i stan nuförtiden. Det beror på att vi verkar ha fått ett boende till, lite mer centralt.

Det är ett trevligt ställe med bra säng. Lite trångt kanske ibland men jag brukar sätta tänderna helt lätt i tårna på den som sparkar mig i huvudet. Självklart inte hårt utan bara en markering så de passar sig fortsättningsvis. Annars uppför jag mig väldigt väluppfostrat och trevligt till skillnad från Zorro som har pinkat flera gånger på H-huss blomma som står på golvet. I och för sig kan jag också tycka att ett träd som står på golvet borde stå där för att man ska pinka på det men matte S gillar inte sånt så man får ju skärpa till sig. Som straff får Zorro ha ett kisskydd på sig. Det är jättesnyggt i äkta skinn och fleece. Matte E har sytt och designat det. H-huss som inte visste något om blomman tyckte synd om Zorro. Men det var tills han fick veta om blomman 😋, sen tyckte han inte lika synd om Zorro längre 😀.

Förutom detta trevliga centrala boende har vi våran lägenhet närmare sjukhuset där matte S, jag och Zorro bott sedan vi flyttade till Linköping, vårt hus i Fjällbacka som jag faktiskt räknar som mitt bästa boende eftersom jag är född och uppvuxen där och älskar att bara gå ut utan koppel eller andra restriktioner. Jag räknar också matte E och husses hus både i Kumla och Fjällbacka som mina hus eftersom jag bor där också ibland. Så ni märker att jag har det ganska bra men det är klart att det alltid finns en förbättringspotential 😎. Viktigast där är att våren kommer så vi slipper snö och skor. Näst viktigast är att matte S fattar att matte E har en väldigt fin tradition som går ut på att man varje kväll får ett ben 😀. Matte E säger att det är bra för tänderna och att hundar SKA tugga ben varje dag. Matte S har en konstig idé om att man ska BORSTA och SKRAPA tänderna 😮. Jag är helt säker på att matte E har mer rätt för hon har gått i skolan längre, 34 år om man ska vara noga (fast varför ska man det?).

Nu ska jag äta mitt födelsedagsben och ta en tupplur. Matte har beställt två nya saccosäckar till mig i present men dom kommer först nästa vecka.

 

Slick på nosen på er alla från Världens Bästa Bonzo 💋

18. sep, 2015

Njoff!

Idag hittade jag världens jättestora stek! Det var när matte S, jag och lillbrorsan var ute i Vallaskogen. Plötsligt låg den bara där! Den skrek ”ät upp mig” 🤪 och jag tänkte just ta mig ett riktigt saftigt bett när matte skrek som en galning. Hon påstod att det var fruktansvärt och sa att det var en nyligen dödad hare och att jag absolut inte fick ta den minsta lilla smakbit! Eftersom hon verkade så upprörd så lät jag bli 😎 och då blev hon alldeles till sig och jag fick belöning för att jag varit så duktig! Ibland förstår jag mig inte riktigt på matte 🤔!

Men man ska ju inte behöva gå hungrig så jag fick återgå till min vegetariska meny som består av blåbär, hallon och björnbär. Bäst är blåbären för dom är lättast att plocka 🙂. Både hallon och björnbär har stickiga grenar men jag har utvecklat en suverän teknik och plockar hur lätt som helst nu 😋. På bilden plockar jag hallon 🙂.

 

Annars har vi fått en ny grej hemma som matte är VÄLDIGT förtjust i. Det är en matapparat! Fast det är inte mat i den hela tiden utan bara ibland. Jag har kommit på att maten sammanfaller med när matte trycker på en liten knapp 😋. För att hon ska göra det måste man göra något bra och helst något som hon har bestämt. Häromdagen bestämde hon att man skulle dutta med nosen på en fånig boll som satt fast på en pinne! Jag bestämde mig för att utveckla övningen eftersom den var så ruskigt lätt så jag tog bollen i munnen och lyfte upp den. Den var mycket tyngre än man kunde tro så jag tappade den på tassen!! Det gjorde jätteont  för det var någon sorts järngrej i botten. Sen tyckte inte jag apparaten var jättekul längre men matte övertygade mig om att den var det bara jag gjorde som hon sa! Varför ska hon bestämma hela tiden? Jag tycker att vi ska rösta om saken och då kommer jag tvinga Zorro att rösta som jag och då vinner vi 🙂.

 

Zorro är lite mallig just nu för matte E har gjort en egen sida åt honom under hunddata. Där kan man se hur galen han är för hans BPH ligger där. Själv är han jättestolt över det och säger att det är ett av de vassaste BPH som gjorts av en chihuahua 😎. Som vanligt var Zorro jättebra på allt utom att visa tänderna. Han hälsar att den som vill se hans tänder får lämna in en skriftlig begäran i 4 kopior så ska han ta ställning till det. Förresten så behövde man inte visa tänderna på det där stället det var bara Zessa som gärna ville visa sina så hon gjorde det fast men inte behövde! Själv har jag så vansinnigt snygga tänder så jag visar dem gärna för vem som helst. Jag borstar tänderna varje dag, skrapar dem flera gånger i veckan och tar plaqe-off varje dag. Det kostar att ligga på topp 😀!

 

Nu ska jag underhålla matte ett tag och sen blir det lite skönhetssömn, inte för att det behövs men man vet aldrig vad matte får för sig att vi ska göra så det är bäst att vara utvilad 😀.

Slick på alla från Bonzo

 

22. jul, 2015

Njoff!

I går fick jag två jättefina diplom från Chihuahuacirkeln 🙂. Det var för att jag varit så bra under 2014. Zorro fick oxå två. Zessa och mamma fick 4 var och gissa om Zessa varit jobbig sedan dess 😙. Typiskt tjejer att vara så märkvärdiga över sina framgångar! Aj, nu sa matte att så får man absolut inte säga 😮. Varför inte det undrar jag? Är det någon sorts diskriminering här? Zessa ÄR mallig över sina diplom, det kan väl inte JAG hjälpa! Jag vet iallafall att vi alla är så otroligt bra för att vi har det i blodet 😎. Jag har kollat på när matte E släktforskat och nu har jag gjort mina egna iaktagelser. Så här är det!

Vinnaren i agility Freya´s morfars far är min farmors farfars mormors far.

2:an i agility, Pandora är min syssling

3:an i agility, Sandie är min mamma

4:an i agility, Chess är min brylling

6:an i agility, Chico är min syssling

7:an i agility, Mini är min pyssling

8:an i agility, Zessa är min syster

9:an i agility är JAG 🤪

10:an i agility, Frans är min halvbror

I freestyle är det så här:

1:an i freestyle, Ludde är min farbror

2:an i freestyle, Harry är syssling

3:an i freestyle, Viggo är syssling

5:an i freestyle, Zorro är min bror

6:an i freestyle, Zessa är min syster

7:an i freestyle är JAG 🤪

Fattar ni vilka fantastiska gener jag har 🤪🤪!! Nästa år ska jag också ha lika många diplom som Zessa. Matte E har sagt att hon kanske ska träna in ett HTM nummer med mig. Jag vet inte riktigt vad det är men kan man få pris för det så är jag på. Oj då, nu verkar det som att det är att man ska gå fot 😮. Låter jättetrist men man får bita ihop om man vill vara i toppen.

 

För att prata om något annat så har vädret varit bra i sommar här i Fjällbacka. inte för varmt och inte för kallt. Nästan inget regn alls utan sol varje dag. Sånt väder gillar jag. Om det blir riktigt varmt så får alltid matte och husse en massa trista idéer om att åka båt 🤒. Jag gillar inte det något värst, brukar vägra att gå ut på bryggan men det slutar med att någon grym person lyfter i mig i båten iallafall 😠. Mina puckade syskon och min mamma simmar glatt bara de mutas med minsta lilla godis (och ibland behöver de inte ens mutas!), de fattar inte att en riktig hund inte ska behöva bada. I år har jag iallafall klarat mig bra eftersom vädret varit precis lagom 🙂. 

 

Slick på alla från Bonzo med perfekta gener 🙂